Επικαιρότητα

Μάσκες, αντισηπτικά και Άγιος ο Θεός

Ο κατ’ εξακολούθηση διασυρμός της Εκκλησίας υπό του ανόμου κράτους απαιτεί απολυμαντικά και αντισηπτικά κατά την παραμονή των πιστών εντός του ιερού χώρου των Ναών!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Μάσκες, αντισηπτικά και Άγιος ο Θεός

«Νεφέλαι άνυδροι, υπό ανέμων παραφερόμεναι, δένδρα φθινοπωρινά, άκαρπα, δις αποθανόντα….» ( Επιστολή Ιούδα, α΄12)

Αναμενόμενη η κατά συρροή απαξίωση του θρησκευτικού αισθήματος του χριστεπώνυμου πληρώματος, ο διασυρμός του θεσμού της Εκκλησίας, καθώς και η εξαχρείωση και ο ευτελισμός των Ιεραρχών από την αντίθεη και άνομη κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που μπήκε μαζί με τα εντεταλμένα όργανά της, τους μισθοφόρους της, μέσα σε «άλλα χωράφια», σε χώρο εκτός της δικαιοδοσίας της και αλωνίζει και κουμαντάρει και πολύ το ευχαριστιέται. Φαίνεται να ικανοποιούνται κρυφοί πόθοι άσβεστου μίσους αιώνων .

Τι θα μπορούσε όμως να κάνει ο κάθε εχθρός της Εκκλησίας, αν δεν του έδινε το δικαίωμα η εξουσιαστική αρχή, η υπεύθυνη της διαφύλαξης των ιερών και των οσίων της Πίστης μας; Τίποτα απολύτως. Καμία δικαιοδοσία, καμία απόφαση δε θα είχε ισχύ. Και, αν και δεν είναι πρωτάκουστο αυτό, αλλά επικρέμεται αυτός ο αέναος κίνδυνος της εισβολής και επιβολής του κράτους του σκότους στην Εκκλησία του Χριστού μας από πάντα, μολαταύτα εις μάτην θα οικοδομούσαν οι οικοδομούντες. Καθώς, όπως μας επιβεβαιώνουν οι Πατέρες της Ορθοδοξίας μας, καμία δύναμη δεν μπορεί να έχει ο διάβολος, αν δεν του δοθεί το δικαίωμα. Και το δικαίωμα δόθηκε. Και με τον πιο επαίσχυντο τρόπο. Γιατί δεν έπεσε η Πόλη μετά από σκληρή πολιορκία, δεν άνοιξε καμιά Κερκόπορτα, αλλά άνοιξε διάπλατα η Πύλη η μεγάλη και εισήλθε με τιμές ο διώκτης των χριστιανών. 

Ο λόγος φυσικά είναι περί της αδρανούς αντίδρασης της Κοιμωμένης Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και της στάσης που κράτησε από την αρχή, σχετικά με την υποτιθέμενη πανδημία του κωρονοϊού και τα μέτρα της κυβέρνησης. Αντί λοιπόν να προτάξει την πίστη της στο Σωτήρα Χριστό και τη θυσιαστική αγάπη προς το ποίμνιο, αυτή ένιψε τας χείρας της ως άλλος Πιλάτος και παρέδωσε την Εκκλησία στους σταυρωτές. Όπερ και εγένετο. Και κλείστηκαν οι ναοί και Πάσχα δε γιόρτασαν φέτος οι πιστοί και έμειναν αλειτούργητοι. 

Ηλίου πλέον φαεινότερη η απραξία και η εν λευκώ παράδοση της ΔΙΣ. Και για τούτο ακριβώς το λόγο η έχουσα άνωθεν εντολές κυβέρνηση, συνεχίζει ακάθεκτη να επεμβαίνει στα της Εκκλησίας, να ορμά ως λύκος πάνω στα πρόβατα της ποίμνης του Χριστού και να τα κατασπαράσσει. Εκδίδει έτσι μια ΚΥΑ για το πώς θα λειτουργήσουν οι Ναοί από τις 4 Μαΐου μέχρι και τις 16 του ίδιου μήνα και φυσικά είναι άκρως εξοργιστικά τα όσα αναφέρονται σε αυτή την απόφαση, καθώς εξακολουθεί να περαίνει το καταστρεπτικό σχέδιο του αρχέκακου όφεος. Εξακολουθεί να απαγορεύει την τέλεση Ακολουθιών παρουσία των πιστών και από την άλλη, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια μας, επιτρέπει την ατομική προσευχή των πιστών στους ναούς. Άραγε αυτό το θεωρεί επίτευγμα η Ιεραρχία; Προτιμότερο ήταν να το αρνηθεί. Τι σχέση έχουν με την Ορθόδοξη Παράδοση αυτές οι προτεσταντικές τακτικές; Η Εκκλησία για εμάς τους ορθοδόξους έχει την έννοια της κοινής λατρευτικής προσευχής, του ομοθυμαδόν, της συμμετοχής των πιστών στα μυστήρια και στο Μυστήριο των Μυστηρίων που είναι η Θεία Ευχαριστία. 

Και ω! του παραλογισμού! Επανέρχεται με νέα διάταξη ισχύς από 17 Μαΐου έως 5 Ιουνίου. Και τα αλισβερίσι της ανομίας συνεχίζεται, με τη δεύτερη πλάνη χειρότερη της πρώτης. Ενώ τα σούπερ μάρκετ και οι τράπεζες και οι λαϊκές λειτουργούν εδώ και βδομάδες με τόσο κόσμο, ενώ ανοίχτηκαν τα κομμωτήρια, ακόμα η μανία η δαιμονική της κυβέρνησης για τις εκκλησίες συνεχίζεται ανεξάντλητη. Δεν έφτανε η απαξίωση της ατομικής προσευχής, τώρα με το υποτιθέμενο άνοιγμα των Εκκλησιών, βάζει τους πιο αυστηρούς περιορισμούς εντός των Ναών. Έτσι, ενώ για τους Ναούς ισχύει ένα άτομο κάθε 10 τ.μ., στα κομμωτήρια η εντολή είναι τέσσερα άτομα κάθε 20 τ.μ. Ακόμα και τα κομμωτήρια λειτουργούν με καλύτερη αντιμετώπιση. Είναι κατάπτυστη όλη η ανακοίνωση της ΚΥΑ, καθώς αντιμετωπίζεται ο Ιερός χώρος του Ναού ως χώρος νοσοκομειακός ή άλλος, αναλόγου βαρύτητας και μικροβιακής μόλυνσης. Κάνει λόγο για αντισηπτικά, για λειτουργούς επιθεωρητές, για συνεχόμενη απολύμανση επιφανειών και άλλα παρόμοια που ουδεμία σχέση έχουν με το χώρο για τον οποίο απευθύνονται. 

Τι να πούμε όμως για τους άθεους πολιτικούς και τις βλάσφημες αποφάσεις τους, όταν η ίδια η Ιεραρχία επέτρεψε, ώστε ο τόπος λατρείας του Σωτήρα Χριστού, οι αγιασμένοι χώροι των Ναών μας, οι χαριτόβρυτες εικόνες, οι μοσχολιβανισμένοι τοίχοι και τα στασίδια, όλα όσα υπάρχουν μέσα εκεί και αγιάζονται σε κάθε Λειτουργία, σε κάθε Αγιασμό, να αντιμετωπίζονται ως εστίες μετάδοσης μικροβίων. 

Ο Θεός να φωτίσει τους Ιεράρχες να καταλάβουν σε τι έχουν υποπέσει και να μετανοήσουν! Επιτέλους να αντιληφθούν ότι ο Χριστός μας τους έβαλε φύλακες στην ποίμνη Του! Να απεκδυθούν το νηπιακό τους φρόνημα και να ενδυθούν ανδρείο και ψυχωμένο, αυτό που αρμόζει σε Ιεράρχη Ορθόδοξο και να μη φοβούνται τίποτα, παρεκτός το Δίκαιο Κριτή! 

Δείτε σχετικά:
Ακούσατε, ακούσατε! Ο Καίσαρας διέταξε να ανοίξουν οι Ναοί!
Πουλάνε αγριάδα (για το θεαθήναι) απαιτώντας να ανοίξουν οι εκκλησίες
– Όταν η πολιτική των «ηπίων τόνων” γίνεται «νανούρισμα» για τον πιστό λαό
– Τα νταούλια του Ισλάμ στο ιφτάρ και στο σαχούρ στην Θράκη ελεύθερα, οι Επιτάφιοι όμως;
– Δόξα τω Θεώ! Η προειδοποιητική βολή του Αγίου Σπυρίδωνα στην Κέρκυρα έπιασε τόπο
– Η σθεναρή αντίσταση του Χιώτη Ιερέα και η διπλωματία του μητροπολίτη
– Ένα λεπτό πριν το «Χριστός Ανέστη» αστυνομία έκανε έφοδο σε εκκλησία (ΒΙΝΤΕΟ)
– Θα τολμήσει ο π.Γιώργης και κάθε π.Γιώργης να κοινωνήσει άλλους ή έλαβε το μήνυμά του;
– Μωρ’ τι μας λέτε; Δεν ντρέπεστε δεσπότης πράμα;
 Θα συνεχιστούν έξω από Εκκλησίες οι περιπολίες, τα μπλόκα και η παρακολούθηση σελίδων στο Διαδίκτυο;
– Η υποτέλεια της Ελλαδικής Εκκλησίας, απέναντι στους άθεους νόμους της Κυβέρνησης
– Συνεργασία του Αρχιεπισκόπου με την Πολιτεία και όχι με τον Χριστό! Αδιανόητη φαυλότητα!
– Κάλεσμα Πίστης από τη Γεωργία, ανοιχτοί Ι. Ναοί με αθρόα συμμετοχή πιστών [ΒΙΝΤΕΟ]
– Συνοδικά παραμύθια…
– Ο Καίσαρας αποφασίζει, η Εκκλησία υποτάσσεται!
– Το μένος και το μίσος της κοσμικής εξουσίας ενάντια στην Εκκλησία του Χριστού

Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη κατά τον “Άγιο Ναυπάκτου”

Άρθρο της Κωνσταντίνας Κοσμίδου Ο γνωστός για τις oικουμενιστικές του θέσεις Μητροπολίτης αναλύει το θέμα Με την παρουσίαση ενός σύγχρονου και “εντυπωσιακού” θέματος επέλεξε ο γνωστός για τις Οικουμενιστικές του θέσεις...

Οι λίστες Επστάιν και οι λίστες Μίχου

του Αγαθώνικου Εγκαταλείψαμε τον Θεό και βρισκόμαστε ως άτομα και κοινωνία σε ελεύθερη πτώση στην άβυσσο εγκαταλειμμένοι από την Χάρη του Θεού Σκάνδαλο μεγατόνων έχει προκληθεί σε ΗΠΑ και Μ.Βρετανία...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.