Επικαιρότητα

Μασονικού τύπου φληναφήματα από τον κ. Ιερώνυμο στη συνάντηση με την κα. Σακελλαροπούλου

εικόνα άρθρου: Μασονικού τύπου φληναφήματα από τον κ. Ιερώνυμο στη συνάντηση με την κα. Σακελλαροπούλου

«περάσαμε μια πρωτοφανή κρίση που… απείλησε να διαταράξει και τις σχέσεις της Εκκλησίας με το ποίμνιό της έως ένα σημείο»…(Σακελλαροπούλου)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής της με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο στο Προεδρικό Μέγαρο, η κα.Σακελλαροπουλου τόνισε τη συμβολή της Εκκλησίας στην αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς και το γεγονός ότι έρχεται αρωγός της Πολιτείας, οσάκις η χώρα και οι πολίτες της το χρειάστηκαν. 

Στη συνάντηση αυτή ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι, και για τους κανόνες της Εκκλησίας και για τους νόμους του Κράτους, υπέρτατος νόμος είναι ο άνθρωπος και πρόσθεσε ότι «τον άνθρωπο πρέπει να τον σεβαστούμε, πρέπει να τον υπηρετούμε. Και για την Εκκλησία ο άνθρωπος είναι ο σκοπός. Αν δεν υπάρχει ο άνθρωπος, δεν νομίζω ότι υπάρχει και η Εκκλησία. Έτσι κάναμε αυτό που μπορούσαμε με δυσκολίες, με μικρές αντιδράσεις, γιατί στο σύνολο η Εκκλησία προχώρησε».

Νομίζουν οι Αρχιερείς ότι με κάτι τέτοια μασονικού τύπου φληναφήματα απηχούν το πνεύμα του Ευαγγελίου, ότι “το σάββατον έγινε διά τον άνθρωπον, ουχί ο άνθρωπος διά το σάββατον”; Μήπως, όμως, ξεχνούν τη συνέχεια των λόγων του Κυρίου;Ώστε ο Υιός του ανθρώπου κύριος είναι και του σαββάτου.” 

Το Σάββατο μπορεί να φτιάχτηκε για τον άνθρωπο, αλλά δεν παύει Κύριος του Σαββάτου να είναι ο Χριστός. Αυτός ορίζει τα σύμπαντα, Αυτός είναι ο Κύριος του ανθρώπου, μωροί και τυφλοί και άπιστοι Αρχιερείς! Κύριος είναι ο Χριστός και όχι ο άνθρωπος! 

Δείτε σχετικά:
– Η σχέση με τα Θρησκευτικά της ΠτΔ Αικατερίνης Σακελλαροπούλου και οι γκρίζες ζώνες στην καριέρα της
– Μητσοτάκης για Σακελλαροπούλου: «Είναι ένα σύμβολο της νέας εποχής, η οποία ξημερώνει» [ΒΙΝΤΕΟ & ΚΕΙΜΕΝΟ]
– Άγιος… εμφύλιος στο ΣτΕ

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.