Επικαιρότητα

Μαύρες σελίδες στην ιστορία της γράφει η Ι.Μ. Ξενοφώντος

εικόνα άρθρου: Μαύρες σελίδες στην ιστορία της γράφει η Ι.Μ. Ξενοφώντος

Ντροπή! Φυσικά ο φιλοοικουμενιστής ηγούμενος της Ι.Μ. Ξενοφώντος εργάζεται εδώ και πολλές δεκαετίες, τόσο στο μοναστήρι του στο Άγιον Όρος όσο και στο γυναικείο στο Ακριτοχώρι, να τα καταστήσει άνδρα της αιρετικής παναίρεσης του Οικουμενισμού. Αποτέλεσμα των εργασιών του είναι η παράδοσή τους στα σατανικά σχέδια του Φαναρίου, σε σχέση με το Ουκρανικό Σχίσμα!

— Σχολιασμός katanixi.gr —

Οι σχισματικοί της Ουκρανίας πανηγυρίζουν για άλλη μία νίκη επί του Αγίου Όρους. Το δημοσίευμα είναι στα Ουκρανικά από ιστοσελίδα των Ουκρανών σχισματικών γι’ αυτό θα περιοριστώ σε λίγα. Αναφέρει ότι την 9η Αυγούστου, ημέρα εορτής του Αγίου Παντελεήμονος (παλαιό ημερολόγιο), μία ομάδα προσκυνητών της «επισκοπής» Ρίβνε και Όστρο μαζί με «κληρικούς» συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία της Ι.Μ. Ξενοφώντος όπου χοροστάτησε ο Ηγούμενος της Μονής Αλέξιος. Μαζί με την αδελφότητα του Μοναστηριού συμμετείχε και «κληρικός» της «επισκοπής» Λβιβ.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Ηγούμενος συγχάρηκε τους Ουκρανούς για τον «Τόμο Αυτοκεφαλίας» και τους διαβεβαίωσε ότι οι μοναχοί του Αγίου Όρους προσεύχονται για την Ουκρανία. Επίσης εξέφρασε τον σεβασμό και την ευλάβειά του στον «ευλογημένο προκαθήμενο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας Επιφάνιο».

Ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Ξενοφώντος Αλέξιος έχει δείξει από την αρχή με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τις θέσεις του στο Ουκρανικό. Συμμετείχε αυτοπροσώπως στην ενθρόνιση του σχισματικού Επιφάνιου. Από τότε, δεν έχει υπάρξει επίσημη αντιπροσωπεία των Ουκρανών σχισματικών που να μην έχει επισκεφθεί και να μην έχει λειτουργήσει στην Ι.Μ. Ξενοφώντος. Και δεν αναφέρονται οι Ουκρανοί σχισματικοί προσκυνητές που αλωνίζουν το Άγιον Όρος σε καθημερινή βάση και γίνονται δεκτοί στις Θείες Λειτουργίες, Θεία Κοινωνία, προσκύνηση Ιερών Λειψάνων, μνημόνευση ονομάτων κτλ από τα γνωστά Μοναστήρια που στηρίζουν την αντικανονική εισπήδηση του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως στην Ουκρανία.

Είναι λυπηρό αλλά αποτελεί μάθημα ζωής και παράδειγμα προς αποφυγή για όλους μας.

Ο Ηγούμενος της Ι.Μ. Ξενοφώντος Αλέξιος εισήλθε σε έναν θανατηφόρο κατήφορο από τον οποίο πολύ δύσκολα θα μπορέσει να ξεφύγει. Ο ρόλος του από εδώ και στο εξής θα είναι να ενισχύει τους Ουκρανούς σχισματικούς με «Αγιορείτικο αέρα» για να παρασύρουν όλο και περισσότερους Ορθόδοξους στο σχίσμα.

Που να το ήξερε και που να το φανταζόταν την ημέρα που αποφάσισε να γίνει μοναχός, ότι στα γεράματά του θα γινόταν ο καλύτερος συνεργάτης κάποιων ουνιτίζοντων, καθηρημένων και αυτοχειροτόνητων σχισματικών και ότι θα εργαζόταν τόσο αποφασιστικά για το άδικο και την διαίρεση των Ορθοδόξων.

Χριστιανά τα τέλη της ζωής ημών.

Φαίη

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Οι οικουμενιστές κινούνται από δαιμονική αγάπη [mp3 2019]

Κήρυγμα τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη. Γιά τούς οἰκουμενιστές, ὑπέρτατος κανόνας, πάνω ἀπό τίς ἀποφάσεις τῶν Οἰκουμενικῶν Συνόδων, εἶναι τό διαστρεβλωμένο καί κατασυκοφαντημένο “ἵνα πάντες ἕν ὦσι”

Η Αλβανία ψηφίζει νόμο για τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία, γυρνώντας την πλάτη στις θρησκείες

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα προωθεί στη Βουλή της γείτονος όρος ψήφιση, μέσω της Υπουργού παιδείας, χωρίς τη συμμετοχή στη διαβούλευση εκπροσώπων των πέντε επίσημων θρησκειών της χώρας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.