Επικαιρότητα

Μαυροβούνιο: αναστάτωση στο στρατόπεδο των αντίχριστων και φιλοταγκαλικών δυνάμεων

εικόνα άρθρου: Μαυροβούνιο: αναστάτωση στο στρατόπεδο των αντίχριστων και φιλοταγκαλικών δυνάμεων

19 Μάι 2020

Τι κακό μπορούσε να προκαλέσει μία αυθόρμητη λιτανεία στους δρόμους του Μπεράνε του Μαυροβουνίου προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου;

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Τελικά ο θυμόσοφος λαός μας μια χαρά τα λέει… «Όταν δεν μπορώ να χτυπήσω το γαϊδούρι, χτυπάω το σαμάρι». Τι κακό μπορούσε να προκαλέσει μία αυθόρμητη λιτανεία, που είδαμε στο διαδίκτυο, στους δρόμους του Μπεράνε του Μαυροβουνίου προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου την ημέρα της γιορτής του, στις 6 Μαΐου (Ιουλιανό ημερολόγιο); Θέλουν να χτυπήσουν την Ορθοδοξία και εκμεταλλεύονται διάφορες αφορμές για να το πετύχουν. Μία τέτοια αφορμή αποτελεί κι ο κορονοϊός ή αλλιώς κοροϊδοϊός.

Πράγματι η μοναδική αναστάτωση που θα μπορούσε να προκαλέσει αυτή η αυθόρμητη εκδήλωση θα ήταν στο στρατόπεδο των αντίχριστων και φιλοταγκαλικών δυνάμεων, όποια μορφή κι αν έχουν. Σε μία περιοχή όπου η παρουσία του κορονοϊού είναι μηδενική και οι αποστάσεις ασφαλείας τηρούνται με μεγάλη ακρίβεια, ποια βλάβη θα μπορούσε να επιφέρει στο ποίμνιο και στη γύρω περιοχή μία τέτοια πομπή; Θα μολύνονταν οι άνθρωποι από τον ανύπαρκτο στην περιοχή αυτή ιό ή οι εχθροί του Κυρίου μας θα άφριζαν από το κακό τους βλέποντας την αγάπη του πιστού λαού στα όσια και τα ιερά του; Νομίζουμε ότι το ερώτημα είναι ρητορικό.

Τελικά αυτά τα θλιβερά και αληθινά δαιμονικής εμπνεύσεως περιστατικά δε συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα, αλλά οπουδήποτε υπάρχει ορθοδοξία και ανθρώπινο προζύμι, το οποίο παλεύει κι αντιστέκεται. Αλλά το πιο εντυπωσιακό από όλα είναι ότι Ιεράρχες και πιστοί στο Μαυροβούνιο συμπαραστέκονται ενεργά στους ιερείς οι οποίοι συμμετείχαν στην πομπή και στους οποίους επιβλήθηκαν ποινικές διώξεις γι’ αυτήν την ενέργειά τους κατά την εορτή του Αγίου Γεωργίου. Αυτό δυστυχώς δε συμβαίνει στην Ελλάδα, γιατί, όπως παρατηρούμε σε όλα τα ΜΜΕ, η Ιεραρχία δείχνει ανοχή σε οτιδήποτε ασεβές, άνομο και βλάσφημο προτείνει η ελληνική κυβέρνηση. Και το λυπηρό είναι ότι μια πολύ μεγάλη μερίδα του λαού ταυτίζεται με τα κυβερνητικά ανοσιουργήματα.  «Η κοινότητα της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Μπεράνε εκφράζει δημόσια τη διαφωνία και αγανάκτησή της ενάντια στην δυσμενή μεταχείριση των Ορθόδοξων ιερέων», τη στιγμή που στην Ελλάδα όποιος ιερέας τολμήσει να εφαρμόσει την αγία ανυπακοή διώκεται, φιμώνεται και καταγγέλλεται ως ταραχοποιό στοιχείο ή ακόμα και ως πλανεμένος ή γραφικός. 

Ευχόμαστε ολόψυχα να έρθει εδώ στην Ελλάδα η στιγμή που πλήθος πιστών θα συγκεντρωθούν αυθόρμητα, για να λάβουν την ευλογία των ιερέων εκείνων που ακολουθούν την θεάρεστη ανυπακοή απέναντι σε οτιδήποτε φαύλο, αντικανονικό, αιρετικό και αντορθόδοξο. Γιατί ο Χριστός θέλει από εμάς την προαίρεσή μας και τον αγώνα μας να ακολουθήσουμε το θέλημά Του κι αν εμείς πράξουμε το χρέος μας, τότε τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει εκείνος. Εδώ στην Ελλάδα έχουμε πολύ δρόμο ακόμα γι’ αυτό. Μένουμε Πίστη, μένουμε ασφαλείς.

Για λόγους ενημέρωσης του αναγνωστικού μας κοινού προβάλλουμε ένα απόσπασμα από το σχετικό βίντεο από το κανάλι euronews (στα ελληνικά)euronews (στα ελληνικά)

Μαυροβούνιο: αναστάτωση στο στρατόπεδο των αντίχριστων και φιλοταγκαλικών δυνάμεων

Δείτε σχετικά:
Ο Μητροπολίτης που δεν υπέκυψε στους άνομους νόμους
– Ανοιχτές παραμένουν οι εκκλησίες στη Βουλγαρία
– Κανονικά η Θεία Κοινωνία λέει η Ορθόδοξη Εκκλησία στη Σερβία
– Οι ιερείς της Γεωργίας μας δίνουν παράδειγμα!

Σχετικά άρθρα

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.