Επικαιρότητα

Με φωτεινές ημισελήνους τα Χριστούγεννα στην Καβάλα!

εικόνα άρθρου: Με φωτεινές ημισελήνους τα Χριστούγεννα στην Καβάλα!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

οι Έλληνες χριστιανοί αντιστάθηκαν, διαφυλάσσοντας τη γλώσσα, τις παραδόσεις τους και την πίστη τους στο Χριστό

Ως σχόλιο δικό μας επιλέγουμε μια αποστροφή από το άρθρο του εκπαιδευτικού Νικολάου Κόκκα, Γεννίτσαροι και Εξισλαμισμός. Εκεί έγραφε: Η προέλαση των Οθωμανών στα Βαλκάνια συνοδεύτηκε με σφαγές χριστιανών, βίαιους εξισλαμισμούς, αρπαγές παιδιών, αβάσταχτα φορολογικά βάρη. Οι μαζικοί εξισλαμισμοί που επέβαλαν οι Τούρκοι προκάλεσαν σοβαρή αιμορραγία στους χριστιανικούς πληθυσμούς. Ο θεσμός της υποχρεωτικής στρατολόγησης λειτούργησε ως μέθοδος αποδυνάμωσης και τρομοκράτησης των χριστιανών, ενώ το παιδομάζωμα ενίσχυσε στρατιωτικά τον οθωμανικό επεκτατισμό. 

Απέναντι στην τουρκική βία και βαρβαρότητα, οι Έλληνες χριστιανοί αντιστάθηκαν, διαφυλάσσοντας τη γλώσσα, τις παραδόσεις τους και την πίστη τους στο Χριστό. Αντιμέτωποι με τους διωγμούς των Τούρκων, οι Έλληνες συσπειρώθηκαν γύρω από την Ορθοδοξία, καθώς για τους χριστιανούς η Ορθόδοξη Πίστη δεν αποτελούσε απλώς μία θρησκεία αλλά κάτι πολύ περισσότερο: στις καρδιές των υπόδουλων Ελλήνων η Ορθοδοξία ταυτίζονταν με την εθνική τους συνείδηση, την ιστορία τους, την ίδια τους την ύπαρξη.

Αυτή η αντίστασή των Ελλήνων ήταν που προετοίμασε το έδαφος για την επανάσταση του 1821 και την απελευθέρωση από την τυραννία των Τούρκων. Κι αυτό το μήνυμα της αντίστασης μας κληροδότησαν οι αγωνιστές αυτοί της ελευθερίας μέχρι σήμερα.

Διαβάσαμε στο thesecretrealtruth.blogspot.com:


Η ΚΑΒΑΛΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΗΜΙΣΕΛΗΝΟΥΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΗΣ…

Σιγά που θα έμενε πίσω ο δήμαρχός μας (Καβάλας) στους ουδετερόθρησκους “χριστουγεννιάτικους” στολισμούς…
Στους οποίους επιδίδονται ειδικά φέτος αρκετοί συνάδελφοί του ανά την Ελλάδα, με πρώτο τον Κώστα Μπακογιάννη (ΝΔ) στον δήμο Αθηναίων…

“Συμπτωματικά” την ώρα που τα κύματα μουσουλμάνων παράνομων μεταναστών καταφθάνουν στην πατρίδα μας με μεγαλύτερη ορμή…
Όχι κύριε δήμαρχε, Θόδωρε Μουριάδη (ΠΑΣΟΚ), δεν θα σκεφτούμε ότι αυτές τις φωτεινές ημισελήνους στο πάρκο τής δημαρχίας στο κέντρο τής Καβάλας τις τοποθέτησες για να μην ενοχληθούν (αντιθέτως, να νιώσουν οικεία) οι μουσουλμάνοι του camp τού Περιγιαλίου, που κυκλοφορούν ελεύθερα στην πόλη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σχετικά άρθρα

Halloween στα ελληνικά σχολεία

Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου Μοντέρνα παιδαγωγική! Μόνο να περνάμε καλά! Αφού περνάμε καλά, όλα καλά! Για τους περισσότερους από εμάς η 1η Νοεμβρίου που πλησιάζει δεν σήμαινε τίποτα. Το φθινόπωρο χρωματιζόταν...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.