Επικαιρότητα

Με ισχαιμικό επεισόδιο στην εντατική ο πρώην Πατριάρχης Ειρηναίος

εικόνα άρθρου: Με ισχαιμικό επεισόδιο στην εντατική ο πρώην Πατριάρχης Ειρηναίος

Σοβαρά προβλήματα υγείας αντιμετωπίζει ο πρώην Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος, ο οποίος χθες το πρωί υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο. Νοσηλεύεται διασωλημένος λόγω βαριάς αναπνευστικής λοίμωξης στο αναπνευστικό.

Οι θεράποντες γιατροί το έκριναν απαραίτητο προκειμένου να αποφευχθεί ανακοπή και να μπορεί να αναπνέει, καθώς ο πρώην Πατριάρχης ήρθε από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα στα τέλη Αυγούστου με σοβαρά προβλήματα λόγω της σκόνης της ερήμου του Ιορδάνη που τον Αύγουστο εισπνέεται από το αναπνευστικό ευκολότερα.

Σήμερα η κατάσταση της υγείας του παραμένει σταθερή χωρίς να είναι γνωστό το πότε θα αποσωληνωθεί καθώς τα προβλήματα της υγείας του είναι πολλά.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος ενημερώνεται συνεχώς για την υγεία του πρώην Πατριάρχη Ειρηναίου. Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά άνθρωποι που είναι κοντά στον πρώην Πατριάρχη αυτές τις δύσκολες ώρες, «το πρόσωπο του από την φροντίδα και την αγάπη έχει “ειρηνεύσει”» κάνοντας λογοπαίγνιο με το όνομα του «καθώς ο πρώην Πατριάρχης μόνο υγεία δεν είχε όταν ήρθε στην Ελλάδα».

Η υγεία του κ. Ειρηναίου βελτιώθηκε σημαντικά στον περίπου ένα μήνα παραμονής στην Ελλάδα καθώς ήρθε από τα Ιεροσόλυμα με πολύ βεβαρυμένο ιστορικό υγείας και πολλά προβλήματα. Ο πρώην Πατριάρχης έφθασε από το Τελ Αβιβ στην Αθήνα στα τέλη Αυγούστου και φιλοξενείται στο Κέντρο Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστηρίξεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Άγιος Πορφύριος», στο Δήλεσι Βοιωτίας, ενώ εισήχθη σε κλινική του Ομίλου Εταιριών Υγείας Βιοιατρική, που έχει αναλάβει όλα τα έξοδα νοσηλείας.

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.