Επικαιρότητα

“Με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω” από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

“ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επηρεαστεί από διάφορες συναισθηματικές εξάρσεις μερικών ούτε θα ακολουθήσει λαϊκιστικές τακτικές”... (Αρχιεπ. Κύπρου)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Τι να πει κανείς για τη διπλωματία, την υποκρισία και το ψέμα των δεσποτάδων; Δυστυχώς είναι παροιμιώδης! Το καλογερικό σκουφί, λένε στο Άγιο Όρος, δεν έχει μπρος πίσω. Όπως θέλει ο καλόγερος μπορεί να το γυρίσει…  

Δηλαδή ακούμε τους γιατρούς που μας λέει η Κυβέρνηση να ακούσουμε, όσους έχουν ειδική προπαγανδιστική πιστοποίηση, και σε όλες τις άλλες φωνές κλείνουμε τα αυτιά μας, κωφεύουμε! Σε κάθε άλλη ελεύθερη φωνή επιβάλλουμε σιωπή και τη ρετσινιά του μη σωστού!  Τι είστε, λοιπόν, Μακαριώτατε; Μέρος της καλοστημένης προπαγάνδας του συστήματος; Μήπως γι’ αυτό οι ομολογητές αυτοί επιστήμονες δε σας πλησίασαν προτού δημοσιεύσουν την επιστολή τους, ακριβώς γιατί σας θεωρούν και είστε μέρος του συστήματος, όπως ο ίδιος το ομολογείτε; “Αν ήσαν σωστοί”, είπε,  “έπρεπε πρώτα να πλησιάσουν την αρχή της Εκκλησίας, τον Αρχιεπίσκοπο και να ακούσουν τις προθέσεις του. Κι αν δεν συμφωνούσαν με αυτά που θα τους έλεγε, τότε να ξεσηκωθούν………και η Εκκλησία της Κύπρου με την σειρά της θα πλησιάσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα του εκφράσει  τις απόψεις της”.

Έλεος! Φτάνει πια, Μακαριώτατε! Δε θέλουμε την Εκκλησία ρυθμιστή του συστήματος, εξισορροπιστή, καλοθελητή. Ο Χρι­στι­α­νι­σμός α­πο­τε­λεί μι­ά «επανάσταση» ε­να­ντί­ον κά­θε μορ­φής κοι­νω­νι­κής αμαρ­τί­ας. Οι Πα­τέ­ρες της Εκκλησάς δε δί­στα­ζαν να επι­κρο­τή­σουν μι­α ε­πα­νά­στα­ση. Ο Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος συμ­βου­λεύ­ει ενερ­γη­τι­κή ανυ­πα­κο­ή σε άδι­κα θε­σπί­σμα­τα των βασιλέων, α­φού γι­α αντι­χρι­στι­α­νι­κές και ανή­θι­κες πε­ρι­πτώ­σεις δε θα πρέ­πει υπέρ­με­τρα να φο­βό­μα­στε και να τρέ­μου­με τη γνώ­μη των πολ­λών. Και ο κορονοϊός είναι μια βρώμικη, πολύ σκοτεινή ιστορία, με βάθος τον ορίζοντα της κόλασης πίσω της… 

Διαβάσαμε στο brief.com.cy:


Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Να μην ανακατεύονται στα θέματα Εκκλησίας οι ιατροί

Έστειλε επίσης το μήνυμα πως δεν πρέπει να βιάζεται κανένας

“Δεν θα κάνουμε ό,τιδήποτε για να επανέλθει ο κορωνοϊός, άριστη συνεργασία με ΠτΔ”, δηλώνει ο Αρχιεπίσκοπος στο ΚΥΠΕ.

Στόχος μας, πυξίδα και γνώμονας των ενεργειών μας είναι το καλώς νοούμενο συμφέρον του ποιμνίου μας, ανέφερε με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος Β’ που βρίσκεται και αυτός σε αυτοπεριορισμό στην Πάφο, ανέφερε πως η  Εκκλησία της Κύπρου, έχει διεύθυνση, η οποία σημείωσε, διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον ΠτΔ και την Κυβέρνηση και η συνεργασία τους είναι τακτική.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ κάλεσε τους ιατρούς που με επιστολή τους καλούν τον Πρόεδρο τής Δημοκρατίας να ανοίξει άμεσα τις εκκλησίες με μέτρα, “να κάνουν την δουλειά τους”, σημειώνοντας πως δεν είναι ανάγκη να ανακατεύονται στα θέματα της Εκκλησίας”.

Αν ήσαν σωστοί είπε, “έπρεπε πρώτα – πρώτα, να πλησιάσουν την αρχή της Εκκλησίας, τον Αρχιεπίσκοπο και να ακούσουν τις προθέσεις του. Κι αν δεν συμφωνούσαν με αυτά που θα τους έλεγε, τότε να ξεσηκωθούν».

O Aρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος Β’, σημείωσε πως η Εκκλησία έχει την αρχή της που μιλά με τον ΠτΔ, με την Κυβέρνηση, τον Υπουργό κλπ, εκτιμώντας πως ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επηρεαστεί από διάφορες συναισθηματικές εξάρσεις μερικών ούτε θα ακολουθήσει λαϊκιστικές τακτικές.

Επανέλαβε δε, πως έχουν άριστη σχέση και επαφή με τον ΠτΔ και την Κυβέρνηση.

Κατά συνέπεια, είπε ο Μακαριότατος,  η Κυβέρνηση “έχει τους συμβούλους της και θα αποφασίσει”, προσθέτοντας πως “και η Εκκλησία της Κύπρου με την σειρά της θα πλησιάσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα του εκφράσει  τις απόψεις της”.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ανέφερε πως η Εκκλησία, δεν βιάζεται και ότι πρώτιστη αποστολή και επιθυμία της είναι να υπηρετήσει τον λαό που της εμπιστεύθηκε ο θεός για να υπηρετήσει.

Είπε ακόμη ”πως η Εκκλησία δεν θα επηρεαστεί από «καλοθελητές» που στόχο έχουν την αυτοπροβολή εκμεταλλευόμενοι θέματα τής Εκκλησίας.

Όπως εξήγησε στόχος του, πυξίδα και γνώμονας των ενεργειών του είναι το “καλώς νοούμενο συμφέρον του ποιμνίου του, και του κόσμου που υπηρετεί η Εκκλησία”.

Ο Αρχιεπίσκοπος έστειλε σαφές μήνυμα πως “δεν θα πάμε να κάνουμε οτιδήποτε και να παλιννοστήσει ο κορωνοϊός και αύριο να κατηγορηθεί η Εκκλησία ότι  αυτή  επίσπευσε την επαναλειτουργία των εκκλησιών με αποτέλεσμα να αρχίσει να δρα για μια φορά ακόμη από την αρχή ο κορωνοϊός”.

“Και αντί, να στραφεί ο λαός μας στις δουλειές του και στους σωστούς ρυθμούς”, όπως είπε, “να κάνουμε κηδείες του λαού μας”, σημειώνοντας πως κάτι τέτοιο δεν επιθυμεί η Εκκλησία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Το άνοιγμα των Εκκλησιών ζητούν οι Κύπριοι γιατροί για να αντιμετωπισθούν τα ψυχικά νοσήματα από τον Κορωνοϊό!
Βουλγαρία και Γεωργία: Εκατοντάδες πιστοί αψήφησαν τα μέτρα και συνέρρευσαν στις εκκλησίες
Λευκορωσία: Όπου υπάρχει πίστη!
 Έχουμε μάθει και κρατάμε «ομπρέλα» όταν κάνει δηλώσεις ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου
 Αλήθεια, από Αποτείχιση στην Κύπρο πώς πάτε; Κορωνοϊός: Χριστιανοί και μουσουλμάνοι προσεύχονται!
Η αλλαγή στάσης του Μητροπολίτη Τριμυθούντος, πριν και μετά τη δίωξη
 Δόξα σοι ο Θεός! Χαράς Ευαγγέλια! Ο Μητροπολίτης Μόρφου, αποκαταστάθηκε μέσα μας εκ νέου ως Πανιερώτατος!
– Η αλαζονεία των Ιεραρχών τους εμποδίζει να μετανοήσουν
– Ανοιχτές παραμένουν οι εκκλησίες στη Βουλγαρία
– Κατά τον π. Ανδρέα Τκατσιόφ «Πάσχα στο σπίτι» σημαίνει τέλος του χριστιανισμού
– Κάλεσμα Πίστης από τη Γεωργία, ανοιχτοί Ι. Ναοί με αθρόα συμμετοχή πιστών [ΒΙΝΤΕΟ]

Σχετικά άρθρα

Μη σκοτώσεις το παιδί σου!

της Μαρίας Κοσμίδου. Στο σούπερ μάρκετ άκουσα μια συζήτηση για μια κοπέλα που έμεινε έγκυος και οι φίλες της ήταν υπέρ της έκτρωσης… Έγραψα αυτά που θα ήθελα να της πω και σε όλα τα κορίτσια που είναι στη θέση της

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.