Ελένη Παπασταματάκη

Με Νομοσχέδιο διώκουν την Ορθοδοξία στην Ουκρανία…

εικόνα άρθρου: Με Νομοσχέδιο διώκουν την Ορθοδοξία στην Ουκρανία…
Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Είναι παλιά ιστορία η επιθυμία αρπαγής των Ιστορικών Μονών από τις αμερικανοκινούμενες φιλοουνιτικές κυβερνήσεις…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Φάνηκαν οι διαθέσεις της Ουκρανικής κυβέρνησης με το να απαιτούν τις Λαύρες, τους ναούς και όλα τα περιουσιακά στοιχεία των ενοριών της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, της μόνης Εκκλησίας στην Ουκρανία.

Όλο και περισσότερο αποκαλύπτεται ο πραγματικός λόγος δημιουργίας του Ουκρανικού Αυτοκέφαλου και ο ρόλος που παίζει στα τεκταινόμενα. Αυτό το μόρφωμα που γέννησε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, η ομήγυρη των αυτοχειροτονημένων σχισματικών, καθαιρεμένων, δεν έχουν φόβο Θεού και Ορθή Πίστη αλλά αποβλέπει αλλού. Όλο και περισσότερο αποκαλύπτεται η μεγάλη μπίζνα της Ουκρανίας.

Πλυντήριο την αποκαλούν ξένα δημοσιογραφικά μέσα την Ουκρανία, καθώς σε αυτήν την χώρα ξεπλένεται πολύ χρήμα και αποτελεί τόπο πολλών παρανομιών. Ταίριαξε λοιπόν απόλυτα η χειραγωγούμενη θρησκευτική ηγεσία, με την πολιτική ηγεσία της μαριονέτας. Και οι δυο ηγεσίες φυτευτήκαν βιαίως και παρανόμως εξοβελίζοντας τους νόμιμους κατόχους.

Η είδηση αναφέρει ότι το Κοινοβούλιο αυτής της χώρας δημοσίευσε νομοσχέδιο όπου προβλέπει την απαγόρευση της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην ουκρανική επικράτεια. Αυτό επίσης αφορά και κάθε θρησκευτική οργάνωση που αποτελεί μέρος της, “συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας”.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το υπ’ αριθ.7204 νομοσχέδιο της Ουκρανίας, όλη η εκκλησιαστική περιουσία των ανώτατων εκκλησιαστικών οργάνων και διοίκησης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της Μητρόπολης Κιέβου της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, των συνοδικών ιδρυμάτων, επισκοπικών διοικήσεων καταγράφεται και εθνικοποιείται. Αυτό επιβάλλεται να γίνει εντός 48 ωρών από την ημερομηνία έναρξης ισχύος του παρόντος νόμου.

Το άρθρο 2 αφαιρεί την κυριότητα της Μόσχας από τα θεολογικά εκπαιδευτικά της ιδρύματα και τα μοναστήρια και ορίζει, αν θέλουν να διατηρήσουν τις περιουσίες τους, να αλλάξουν υποταγή εντός 14 ημερών.

Ασφαλώς, στόχος αυτού του κατά πάντα παράνομου και δόλιου νομοσχεδίου είναι και τα μεγάλα μοναστήρια του Κιέβου, η Αγία Λαύρα Κοιμήσεως της Θεοτόκου, η γνωστή Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου όπου αυτή αποτελεί και την κατοικία του προκαθημένου της Μητρόπολης Κιέβου Ονουφρίου, η Αγία Λαύρα Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Ποτσάεφ, η Αγία Λαύρα Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Σβιατογκορσκ. Αυτά, καθώς και άλλα αρχιτεκτονικά μνημεία εθνικής σημασίας που ανήκουν ή χρησιμοποιούνται από το Πατριαρχείο Μόσχας, περιέρχονται στην ιδιοκτησία του κράτους και οι αποφάσεις περί χρήσεώς τους ακυρώνονται.

Εξάλλου είναι παλιά ιστορία η επιθυμία αρπαγής αυτών των Ιστορικών Μονών από τις αμερικανοκινούμενες φιλοουνιτικές κυβερνήσεις. Επί Ποροσένκο έγινε αγώνας κατάληψης των ιστορικών Μονών. Αλλά και στο διαδίκτυο υπάρχει άφθονο υλικό που δείχνει πως Ουνιτικές δυνάμεις, έδρασαν σε ενοριακούς ναούς, κατέστρεψαν και καπηλεύτηκαν τα Ορθόδοξα προσκυνήματα. Χαρακτηριστική είναι η ομιλία του π. Ολέχ Τοτσίνσκι στην Ημερίδα για το Ουκρανικό Αυτοκέφαλο, όπου παρουσιάζονται τα αληθινά γεγονότα για το τι πόλεμος έχει ξεσπάσει στην Ουκρανία. Αν με αγαθή καρδιά παρακολουθήσουμε ξανά αυτήν την Ημερίδα που έγινε το 2019, τότε θα λάβουμε τις απαντήσεις αυτών που συμβαίνουν τώρα, το 2022, στην Ορθόδοξη Ουκρανία.

Σε σχετική συνέντευξη του Μητροπολίτη του Ποτσάεβ και ηγουμένου της Λαύρας Κοιμήσεως της Θεοτόκου του Ποτσάεβ το 2019, διαβάζουμε:

«- Δέσποτα αναφερθήκατε στις παράνομες πράξεις των αρχών, σχετικά με τα ιερά μοναστήρια μας, όπως η Λαύρα του Κιέβου, η Λαύρα του Ποτσάεβ, η Λαύρα του Σβιατογκόρσκ και άλλα παλιά μοναστήρια, τα οποία με πρωτοβουλία του Πέτρο Ποροσένκο έπρεπε να δοθούν στη νέα  σχισματική «Εκκλησία»…το συμβούλιο του Τερνόπολ έκανε πρόταση να παραδοθεί η Λαύρα του Ποτσάεβ στο μουσείο, ώστε να γίνει κατά τη δήλωση τους «δημοσίως πνευματικό κέντρο» τόσο για τους Ελληνοκαθολικούς όσο και για τους ψευδοορθοδόξους οργανισμούς όλων των τύπων. Σήμερα, το πολιτικό σύνθημα «Γλώσσα, στρατός, πίστη» διαλύθηκε στον αέρα ακολουθώντας τη φυγή του Προέδρου Ποροσένκο. Μιλήστε μας για το πως η αδελφότητα της Μονής ξεπέρασε όλες αυτές τις δοκιμασίες;

– Όπως αρμόζει στους μοναχούς, με ανδρεία, ηρωικά θα έλεγα. Γιατί έχουμε το  σύνθημα κατά τον Απόστολο «Εμοί γαρ το ζην Χριστός και το αποθανείν κέρδος (Φιλ. 1,21)»…Έτσι μας άφησε ο Θεός να δοκιμαστεί η πίστη του καθενός, με πόσο ζήλο αγωνίζεται ο καθένας…όσοι μας επιβουλεύονται έκαναν τις προσπάθειες τους … όμως τι μας περιμένει στο μέλλον μόνο ο Θεός το ξέρει. Μόνο σε Αυτόν έχουμε αποθέσει την ελπίδα μας…Καταλαβαίνουμε ότι εάν ο πρώην ηγέτης της χώρας προχωρούσε την στρατηγική του θα μας εξόντωνε. Όμως οι προσευχές και οι αναστεναγμοί των ανθρώπων εισακούστηκαν από το Θεό…Όσον αφορά στην νέα ηγεσία δεν μπορούμε να πούμε κάτι…ο καινούργιος εγγυητής του Συντάγματος είχε δηλώσει ότι η ανάμειξη στη ζωή της Εκκλησίας είναι απαράδεκτη, όμως οι βοηθοί του εκφράζουν ακριβώς αντίθετη άποψη… Ξέρετε την Εκκλησία του Χριστού δεν θα την αφήσουν ποτέ σε ησυχία, επειδή εκείνη μαρτυρά ότι ο κόσμος βρίσκεται κάτω από την εξουσία του πονηρού. Και ο αμαρτωλός κόσμος δεν μπορεί να το αντέξει…». 

Αξίζει να διαβαστεί ολόκληρη αυτή η συνέντευξη του Επισκόπου της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Σήμερα, με άλλον τρόπο, με πανουργία και τεχνάσματα καταχρώνται και κατακλέβουν την περιουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Μητροπολίτη Ονουφρίου και καταλαμβάνουν μοναστήρια, ναούς και οικήματα. «Αρπάζουν βιαίως» είναι η πιο χαρακτηριστική έκφραση που περιγράφει αυτό που κάνει η κυβέρνηση Ζελένσνκι και η Ψευδοεκκλησία του Επιφανείου. Κατ’ ουσίαν ο διάβολος καθοδηγεί τα όργανά του, καθώς αυτό που μαίνεται στην Ουκρανία είναι η αιώνια πάλη του άρχοντος του κόσμου τούτου, του διαβόλου, κατά της Εκκλησίας του Θεανθρώπου. Είναι πράγματι λυπηρό πως Ιεράρχες στην Ορθόδοξη Ελλάδα μάχονται στο πλευρό των πολεμούντων την Ορθοδοξία.

Αν όλα αυτά που συμβαίνουν δεν εγείρουν συνειδήσεις παραδοσιακών  ιερέων, ώστε να αποτειχιστούν το συντομότερο δυνατό από το Ιερατείο που έχει ως λάβαρο την προδοσία της Πίστης μας, τότε μας περιμένουν τα χειρότερα…

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Η Αποτείχιση στο προσκήνιο λόγω πολέμου
– Μία διαφορετική (και συμπληρωματική) ματιά πάνω στα γεγονότα της Ουκρανίας
– Το Φανάρι εκκολάπτει νέο σχίσμα στην Ουκρανία

Σχετικά άρθρα

Ο βίος του Οσίου Μιχαήλ Επισκόπου Συνάδων του Ομολογητή

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη. "Κλῆσιν ἀγγελώνυμον ἐσχηκώς, ἰσάγγελος ὤφθης, ἐν τῷ κόσμῳ μετά σαρκός, ὡς ἱερομύστης, καί στῦλος Ἐκκλησίας, ἔνθεν, ὦ Μιχαήλ σε, Χριστός ἐδόξασε" (Μεγαλυνάριον)

Ο Βίος του Οσίου Σεργίου του Ομολογητή

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη αρθρογραφεί για katanixi.gr. Ούτε η διαφύλαξη της οικογένειας από τις ταλαιπωρίες ούτε το κύρος και η ένδοξή του καταγωγή, ούτε ο πλούτος που κατείχε και όλα τα επίγεια, στάθηκαν ικανά να τον κρατήσουν μακριά από την Ομολογία…

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.