Χρειαζόμαστε άγιους πνευματικούς που θα αγωνίζονται υπέρ της πίστεως και της ορθοδοξίας μας…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr
Λάβαμε στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com αυτή την επιστολή, αντί για ευχετήρια κάρτα, από εικοσάχρονο φίλο της katanixi.gr

Τα λόγια της ξερά, αφτιασίδωτα, κάρφωσαν το μαχαίρι της αλήθειας, μέχρι το μεδούλι της ψυχής. Ετούτη θα είναι και η φετινή ευχετήρια κάρτα μας.

Νέοι σε απόγνωση ή (Που είναι εκείνα τα καλά τα χρόνια)

Θυμάμαι εκείνες τις καλές ημέρες που παίζαμε με τα παιδιά αμέριμνα κάτω στο δρόμο, αλάνα όπως το είχαμε ονομάσει, μπάλα, κρυφτό, κυνηγητό και μαζευόμασταν σφυρίζοντας ο ένας στον άλλον από τα μπαλκόνια, μιας και μέναμε κοντά, ή χτυπώντας τα θυροτηλέφωνα, ήμασταν και νιώθαμε πολύ ευτυχισμένοι και χαρούμενοι γιατί εκείνες οι ημέρες ήταν διαφορετικές, πιο απλές αν θέλετε να το χαρακτηρίσω έτσι.

Τώρα βλέπεις παιδιά μικρά να ξέρουν να χειρίζονται κινητά, tablets και σχεδόν όλοι να επικοινωνούν διαδικτυακά και να παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια με αποτέλεσμα να απομακρύνονται και να ψυχραίνονται οι σχέσεις των ανθρώπων.

Αυτή είναι η Νέα Εποχή που έχει αποβλακώσει εμάς τους νέους απομακρύνοντάς μας από την εκκλησία και χάνοντας την πίστη μας και την ελπίδα μας για το μέλλον.

Όμως εμείς οι νέοι χρειαζόμαστε τώρα πια ανθρώπους που θα μας αφυπνίσουν και θα μας γεμίσουν αισιοδοξία και που θα μας κάνουν να ξανά αρχίσουμε να ονειρευόμαστε για το αύριο.

Χρειαζόμαστε άγιους πνευματικούς που θα αγωνίζονται υπέρ της πίστεως και της ορθοδοξίας μας, που θα ξαναφέρουν τους νέους κοντά στην εκκλησία και που θα είναι το στήριγμά μας και η παρηγοριά μας σε αυτές τις κρίσιμες ημέρες που περνάει το κράτος μας και η θρησκεία μας.

Αλλά μετρημένοι είναι αυτοί οι πνευματικοί που πολεμούν και (λεν τα πράγματα με το όνομά τους) και κυνηγημένοι από τους ανώτερούς τους. Αλλά ας προσευχόμαστε στον Θεό να δίνει δύναμη, κουράγιο, αντοχή και υπομονή σε αυτούς τους πατέρες και γεροντάδες γιατί κάτι τέτοιους τους έχουμε ανάγκη.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra