Ελένη Καμπούρη

Με τον βανδαλισμό των Ιερών Εικόνων, αυτοκαταστρεφόμαστε

εικόνα άρθρου: Με τον βανδαλισμό των Ιερών Εικόνων, αυτοκαταστρεφόμαστε
Άρθρο της Ελένης Καμπούρη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Τη βλασφημία κατά της Παναγίας δεν την ανέχεται ο Υιός της…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Διαβάζοντας την παρακάτω είδηση, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η εποχή που ζούμε χαρακτηρίζεται από πνευματικό και κοινωνικό αδιέξοδο. Παραζαλισμένα παιδιά που ψάχνουν να βρουν το δρόμο τους, που έχασαν τον προσανατολισμό τους…

Η είδηση

Δημοσίευμα αναφέρει ότι, “Αστυνομικοί κλήθηκαν σε περιστατικό με μολότοφ και βρέθηκαν να συλλέγουν τα απομεινάρια μιας εικόνας της Παναγίας… εκεί εντόπισαν μια παρέα νεαρών αγοριών και κοριτσιών. Με την υπόδειξη των περίοικων βρήκαν σε κοντινή απόσταση μια καμένη εικόνα της Παναγίας και κεριά…. σε ερώτηση των αστυνομικών γιατί το έκαναν, απάντησαν ότι δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την πράξη τους”.

Το φρικτό τέλος του βλάσφημου χαρτοπαίχτη

Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα ανόσιο περιστατικό το οποίο φανερώνει την τραγικότητα του ανθρώπου, που πιστεύει πως το δημιούργημα μπορεί να βλάψει τον Δημιουργό. Είτε αυτό γίνεται από νεανική ανωριμότητα (νομίζοντας έτσι οι νέοι μας ότι κάνουν την επανάστασή τους) είτε πρόκειται για αναβίωση μιας νέας εικονομαχίας είτε γίνονται της μόδας οι σατανιστικές τελετές, η αντίδραση μας πρέπει να είναι δυναμική και άμεση. 

Είναι γνωστό το πόσο παροργίζει τον Θεό η βλασφημία προς την  Μητέρα Tου. Αυτό μας το τονίζει ο μακαριστός πνευματικός μας πατέρας πρωτοπρεσβύτερος π.Νικόλαος Μανώλης, αφηγώντας μας σε ομιλία του ένα περιστατικό, στο οποίο περιγράφεται το πάθος ενός ανθρώπου να βλασφημεί. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν χαρτοπαίχτης και κάποια φορά χάνοντας όλα του τα χρήματα, ξεκίνησε να βλασφημεί το όνομα του Δεσπότη Χριστού μας με τόσο άσχημα λόγια, που η ομήγυρη των συμπαικτών του έκλεισε τα αυτιά της για να μην τον ακούει. Την ίδια στιγμή, ξεκίνησε να βλασφημεί το όνομα της Υπεραγίας Θεοτόκου με φοβερά και άπρεπα λόγια τα οποία δεν υπέφερε ο Παντοδύναμος Θεός. Τότε ξαφνικά, ο Κύριος της δικαιοσύνης επέτρεψε να πέσει νεκρός από φρικτό θάνατο. Σκίστηκε το σώμα του από το στήθος έως το υπογάστριο και φαίνονταν όλα του τα εντόσθια. Όλοι οι παρευρισκόμενοι έφριξαν με το θέαμα και ένας φίλος του πήγε να δει και αυτός από κοντά το φρικτό τέλος αυτού του ανθρώπου. Στο δρόμο όμως του εμφανίστηκε ο νεκρός (κατά παραχώρηση του Θεού) με την μορφή μιας σκιάς και τον πληροφόρησε ότι ο δίκαιος Κριτής, ο Χριστός μας, δείχνει περισσότερη υπομονή και μακροθυμία σε όσους Τον υβρίζουν και περιμένει την μετάνοιά τους. Όμως δεν είναι το ίδιο μακρόθυμος και πολυέλεος όταν υβρίζεται η Πάναγνη Μητέρα Του, η Κυρία Θεοτόκος, και τους δίνει από τώρα τον “αρραβώνα της κόλασης”. Αυτά τα μετέφερε στους ανθρώπους που βρίσκονταν μπροστά στο φρικτό θάνατο του ασυνείδητου και βλάσφημου και τότε εκείνοι τρόμαξαν και έφριξαν με εκείνα που άκουσαν και φυσικά από τότε δεν ξανατόλμησαν να προβούν σε παρόμοιες πράξεις. 

Ο ασεβής Εβραίος 

Έτσι λοιπόν ο βανδαλισμός των Ιερών Εικόνων δεν μπορεί να θεωρηθεί κάτι ασήμαντο γιατί το κρίμα βαραίνει όχι μόνο τους ίδιους τους βλάσφημους αλλά και όλη την Ορθόδοξη Ελλάδα. Η μηδενική μας αντίδραση σε τέτοια περιστατικά ισοδυναμεί με αποδοχή και συνενοχή και τότε αυτό επιφέρει την οργή του Θεού. Είναι πολλά τα περιστατικά που περιγράφουν το αυτονόητο. Ότι δηλαδή τη βλασφημία κατά της Παναγίας δεν την ανέχεται ο Υιός της.

Ένα τέτοιο περιστατικό μας διηγείται και ο Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης, ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ, σε κήρυγμά του για την πάνσεπτο Κοίμηση και  Μετάσταση της Παναγίας μας. Εκεί, αναφέρεται στον ασεβή Εβραίο που με θρασύτητα προσπάθησε να ρίξει από την ιερή κλίνη το σώμα της Παναγίας μας. Ο Θεός όμως δεν επέτρεψε στον ασεβή αυτό άνθρωπο να ακουμπήσει το ένδοξο σώμα της. Ευθύς αμέσως κόπηκαν τα χέρια του και κόλλησαν πάνω στην νεκρική κλίνη όπου βρισκόταν το πάνσεπτο σώμα της Κυρίας Θεοτόκου και έμειναν εκεί αιωρούμενα μέχρι να αλλάξει γνώμη και να μετανοήσει. Παρεκάλεσαν έτσι οι Απόστολοι και φυσικά ο ίδιος για αποκατάσταση των μελών του και τελικά έγινε η συγκόλληση των κομμένων χεριών. Σημεία και θαύματα φοβερά!

Αυτοκαταστροφή και όχι ιδεολογία

Ωστόσο, ευθυνόμαστε όλοι γι αυτό το κατάντημα της νεολαίας μας. Οι γονείς, οι κοινωνικοί φορείς, οι πολιτικοί αλλά και οι εκκλησιαστικοί ηγέτες. Παιδιά χωρίς Θεό, χωρίς ιδανικά και πίστη. Χωρίς σεβασμό, κρίση και όρια, χωρίς πειθαρχία. Πώς και από πού θα τα μάθουν όλα αυτά, όταν διδάσκονται αλλοιωμένη ιστορία και θρησκευτικά; Στα σχολεία του οικουμενισμού, της αθεΐας, της παγκοσμιοποίησης, της ΝΤΠ και της ελευθεριότητας; Στα σχολεία του παρδαλού δαιμονίου και της υπερσεξουαλικότητας; Ποιος θα τους διδάξει το αυτονόητο ότι ακόμη κι αν δεν θρησκεύεις ορθόδοξα, οφείλεις να σέβεσαι;  Καίγοντας την Εικόνα της Παναγίας, έκαψαν την ίδια τους την μάνα. Φωτιά στο κεφάλι τους έβαλαν, αλλά ποιος θα τους το εξηγήσει αυτό; Οι μισοί Έλληνες βλασφημούν την Παναγία καθημερινά, τώρα τα παιδιά τους καίνε την ιερή της εικόνα … 

Πότε θα το καταλάβουμε ότι είμαστε αυτοκατάκριτοι και αυτοκαταστρεφόμαστε; 

Καλή μετάνοια σε όλους, στα παιδιά των μολότοφ και στον οποιοδήποτε καλλιεργεί, ανέχεται και δεν αντιδρά σε τέτοιες ενέργειες.

Δείτε σχετικά:
Βάρβαρη βεβήλωση Εικόνας της Παναγίας από ιερόσυλους αλληλέγγυους [ΒΙΝΤΕΟ]
«Μονάχα στην Ελλάδα προσκυνιέται η Παναγία με τον πρεπούμενο τρόπο»!!!
“…πότε δεν ακούει τις προσευχές η Παναγία…”

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.