Ως φιλόδοξος Πάπας της Ανατολής, προάγει τα πιο φιλόδοξα golden boys σε Μητροπολίτες και Αρχιεπισκόπους.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Διαβάσαμε τις τραγικές δηλώσεις του Αυσταλίας σε σχέση με τα ονομαστήρια του Φαναριώτη Πατριάρχη… Τι να σκεφθεί κανείς! Δεν έχει ακούσει ποτέ τη σοφή ρήση “μηδένα προ του τέλους μακάριζε”; “Η ιστορία θα ονομάσει Μέγα τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο” ξεστόμισε! Για ποιον λόγο; Διότι “αυτός ο Πατριάρχης, με τον οποίο ο Θεός έχει ευλογήσει όλη την Ορθοδοξία και όλη την ανθρωπότητα, είναι μια πολύ ξεχωριστή προσωπικότητα, είναι ένας χαρισματικός άνθρωπος” Αλίμονο! Η μοσχαρόγλωσσα σε δράση! Αμέσως κάνουμε το συνειρμό… Μέγας, αλλά τι Μέγας; Μήπως Μέγας Αιρετικός; Αυτό το επικοινωνιακό “πανηγύρι” που στήνει η Εκκλησιαστική μας ηγεσία, ξεπερνά σε λαϊκισμό, τους σύγχρονους πολιτικάντηδες.

Είναι γνωστό πως η αυτού Παναγιότητα ως φιλόδοξος Πάπας της Ανατολής, προάγει τα πιο φιλόδοξα golden boys σε Μητροπολίτες και Αρχιεπισκόπους.
Η νόσος του Συνοδικού μας συστήματος, του δίδει αυτό το περιθώριο. Νόσος ναι μεν, βλασφημία στο Άγιο Πνεύμα αφετέρου δε, για όλους τους Συνοδικούς Αρχιερείς που συμμετέχουν.

Ένα τόσο χειραγωγούμενο πρόσωπο, ο τοιουτοτρόπως διορισμένος Αρχιερεύς, που είναι αδύνατον να δαγκώσει εκείνον που τον “ταΐζει”. Θα ήταν ακραία μορφή αχαριστίας. Όταν όμως αυτοί ξεπερνούν τα όρια της υπομονής και της ανοχής μας, καθώς επιδίδονται σε ρεσιτάλ φθηνής κολακείας προς τον Πατριάρχη, εμείς θα τους καταγγέλλουμε με παρρησία.

Συνέλθετε λοιπόν πριν είναι αργά, κακό κάνετε στον Πατριάρχη, στην ψυχή σας, μα κυρίως στις ψυχές του ποιμνίου που σέβεται ακόμα το ράσο σας.
Δηλώστε με θάρρος πως ο παπισμός είναι αίρεση και ο Οικουμενισμός παναίρεση. Τότε θα δείτε την αγάπη του ευεργέτη σας να εξατμίζεται και θα δοκιμάσετε την οργή του. Τότε θα εννοήσετε πόσο Μέγας… είναι. 

Δείτε σχετικά:
Αυστραλίας Μακάριος: Δεν έχουν κάποιοι το πνευματικόν σθένος να αποδεχθώσιν ότι εν τη Ορθοδόξω Εκκλησία υπάρχει Πρώτος
Γνωρίζαμε το εκκοσμικευμένο πνεύμα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας. Τώρα εμπεδώνουμε το αντιεκκλησιαστικό του!
Νέου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου, Οικουμενιστικά Λεχθέντα και πραχθέντα (Μέρος 2ον)
Νέου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου, Οικουμενιστικά Λεχθέντα και πραχθέντα (Μέρος 1ον)