Επικαιρότητα

Μερικές σκέψεις για την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου

εικόνα άρθρου: Μερικές σκέψεις για την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου

“Ταπεινώσου Δέσποτα όπως ο Χριστός μας, σταμάτα να σέρνεις τα άμφια σου σαν τον βασιλιά και τρέξε να βοηθήσεις το ποίμνιο σου που είναι εκτεθειμένο σε κάθε λογής κίνδυνο”

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com από τον κ. Παναγιώτης Ν. το ακόλουθο άρθρο προς δημοσίευση:


Μερικές σκέψεις για την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου

Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου είναι πέραν για πέραν θλιβερή και για γέλια.
Η απόφαση να τελεσθούν οι Θείες Λειτουργίες με κλειστές τις πόρτες είναι αντιεκκλησιαστική καταργώντας τη βάση της εκκλησίας που είναι ο κοινωνικός χαρακτήρας της, μετατρέποντας την Ορθοδοξία σε θρησκεία του ατόμου, όπως ακριβώς ο Αιρετικός Δυτικός Χριστιανισμός.
Μεγαλύτερη απόδειξη από την ένωση των εκκλησιών μπορούμε να βρούμε;

Οι λύκοι έγιναν ποιμένες και ενώ τα πρόβατα σφαγιάζονται μαζικά και ανελέητα, αυτοί χαίρονται γιατί τρώνε μονάχοι τους στον στάβλο με τις ευλογίες του αστυνομοκρατούμενου κράτους.
Το με τα φόβου Θεού έγινε με τα φόβου Εισαγγελέα. Πέραν τούτου το χειρότερο όλων είναι η απαγόρευση σε όλους τους ιερείς όλων των βαθμών, μέχρι και των μοναχών, να μιλάνε στα ΜΜΕ αλλά και στο διαδίκτυο. Δηλαδή αυτό που δε τολμούσε να κάνει το κράτος το έκανε η Σύνοδος. Όλα αυτά είναι παιδαριώδη και συμβαίνουν για να αποκαλυφθούν επιτέλους οι συντεχνίες τους, το βόλεμα τους, η ανικανότητα τους, και εν τέλει το πέρα για πέρα αντιχριστιανικό τους πνεύμα.
Συνεχώς μας μιλάνε για ταπείνωση αλλά οι ίδιοι δεν ταπεινώνονται παρά ρίχνουν το φταίξιμο στους κοσμικούς και τους άθεους για την πνευματική τους αναπηρία.

Ταπεινώσου Δέσποτα όπως ο Χριστός μας, σταμάτα να σέρνεις τα άμφια σου σαν τον βασιλιά και τρέξε να βοηθήσεις το ποίμνιο σου που είναι εκτεθειμένο σε κάθε λογής κίνδυνο. Σταμάτα να συνεδριάζεις και να βγάζεις αποφάσεις εις το όνομα του Ιησού Χριστού, σαν τον Πόντιο Πιλάτο, και ανέβα στον Σταυρό. Αν δεν ανέβεις εσύ στον Σταυρό μη περιμένεις να ανέβει ο κόσμος για σένα. Ο Χριστός ανέβηκε… εσύ Δέσποτα;

Όλα αυτά ήταν γνωστά και αποτελούσαν τον βασικό λόγο για τον οποίο η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού είναι εντελώς ακατήχητος ενώ οι περισσότεροι δε πατούσαν το πόδι τους στην εκκλησία. Ο κόσμος και ειδικά οι νέοι δεν είναι χαζοί. Οι νέοι έχουν ένα αλάνθαστο αισθητήριο της γνησιότητας των πραγμάτων. Τα παιδιά ακόμη περισσότερο μιας και όσο πιο νέος είναι κάποιος τόσο πιο καθαρός και αμόλυντος είναι. Οι νέοι είναι σαν τις μέλισσες που στριφογυρίζουν αναζητώντας το μέλι αναγνωρίζοντας το ευθύς αμέσως μόλις βρεθεί μπροστά τους. Αλήθεια, η εκκλησία δίνει μέλι στου νέους; Τα παιδιά θα μας κρίνουν γιατί τους στερήσαμε την Αλήθεια. Τα παιδιά αμφισβητούν τα πάντα και τους πάντες γιατί δεν τους καλύπτει τίποτα από τον σύγχρονο κόσμο… και αναζητούν τον Έναν…  Τον Ιησού Χριστό.. και ας μη το καταλαβαίνουν. Η ψυχή Αυτόν αναζητά. Οι δεσποτάδες Τον ξέρουν άραγε για να τον συστήσουν και στους υπόλοιπους;

Ας μείνουν λοιπόν μόνοι τους τη Μ. Εβδομάδα, τετ α τετ με το Άγιο Ποτήριο να τα πούνε οι δυο τους, το οποίο τολμώ να πω θα είναι κρασάκι και ψωμάκι γιατί ο Χριστός δεν είναι υποχρεωμένος να κατέβει και σίγουρα δε κατεβαίνει Prive για τους Αναμάρτητους και Ευσεβείς ιερείς οι οποίοι έκλεισαν τις πόρτες του σπιτιού Του.
Ο Χριστιανισμός δεν είναι μαγεία και με τυποποιημένα λόγια να κατεβαίνει με το ζόρι η Θεία Χάρις, είναι σχέση και το Πνεύμα το Άγιο όπου θέλει πνει. Δεν εκβιάζεται και Δεν θαμπώνεται από τις χρυσές μήτρες. Ο Χριστός είπε όποιος θέλει οπίσω μου ελθεί και αυτοί τράβηξαν από την άλλη…. Και αυτοί που τον αποστρέφονται θα τους αποστραφεί και Αυτός.

Ας αφήσουμε ήσυχους τους άθεους και όλους που κατηγορούν την εκκλησία γιατί είναι πιο τίμιοι από τους Χριστιανούς της ταυτότητας. Να είμαστε σίγουροι πως αυτοί θα είναι που θα καθίσουν στο τραπέζι όταν αυτό καθαρίσει από τις δικές μας ακαθαρσίες ενώ εμείς θα χτυπάμε τη πόρτα και ο Κύριος θα μας απαντά δε σας γνωρίζω. Αυτοί τουλάχιστον έχουν ακόμα ζωντανό το αισθητήριο της οσμής και δε χρυσώνουν τα περιττώματα.

Η εκκλησία έκλεισε γιατί σκουπίζει εντός της ο Χριστός και δε θέλει να γεμίσει με σκόνη το ποίμνιο Του.
Το σκούπισμα έξω από την εκκλησία, στον κόσμο, το έχει αναλάβει η Μητέρα μας η Παναγία και οι Άγιοι κάνοντας ότι μπορούν για να μη χαθούν πολλές ψυχές.
Είμαστε τυχεροί που έχουμε τέτοιον Θεό και δεν έχουμε κάποιον τιμωρό να μας αφανίσει μια και καλή. Εδώ που τα λέμε θα ήταν και δίκαιο. Μόνο ένας Θεός θα μπορούσε να αγαπά έτσι… και κανείς άλλος. Για όποιον ψάχνει απόδειξη της Θεότητας Του, ορίστε… Η άπειρη Μακροθυμία και Αγάπη Του. Μπορεί να αγαπήσει κάποιος άνθρωπος κατά αυτόν τον τρόπο…; Όχι..

Ζούμε συγκλονιστικές, θλιβερές αλλά συνάμα και Δίκαιες εποχές….
Καλό και ευλογημένο Πάσχα Πάτερ για όλο τον κόσμο και με το καλό να ξαναμπούμε στις εκκλησίες.

Παναγιώτης Ν.

Δείτε σχετικά:
– Εκδόθηκε η αντίχριστη υπουργική απόφαση. Ένοχη η διοικούσα εκκλησία!
– Συνεργασία του Αρχιεπισκόπου με την Πολιτεία και όχι με τον Χριστό! Αδιανόητη φαυλότητα!
– π.Θεόδωρος Ζήσης, Γιατί πρέπει να ανοίξουν οι Ναοί το Πάσχα
– Τέσσερις δικηγόροι προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά της Υπουργικής Απόφασης περί της απαγόρευσης των λειτουργιών στις Εκκλησίες
– Ο Καίσαρας αποφασίζει, η Εκκλησία υποτάσσεται!
– Το μένος και το μίσος της κοσμικής εξουσίας ενάντια στην Εκκλησία του Χριστού
– Ο κ.Σωτήρης Τσιόδρας πριν λίγες μέρες μας ξάφνιασε δυσάρεστα, υιοθετώντας μία αινιγματική και διφορούμενη στάση
– Ποια είναι η εισήγηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για το Πάσχα με φόντο τον Κορωνοϊό;
– π.Θεόδωρος Ζήσης, Έργο του διαβόλου το κλείσιμο των Ναών από την Ιερά Σύνοδο
– Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, συμφώνως με το πνεύμα των φίλων του Προτεσταντών, μας νουθετεί!
– Οι ιερείς της Γεωργίας μας δίνουν παράδειγμα!
– Θα ανασταίνεται ο Κύριός μας, κατά τις ανθρώπινες επιθυμίες και βουλές;
– Μας εξόργισε η επιστολή του Μητροπολίτου Μεσογαίας προς την Υπουργό Παιδείας
– Δημητριάδος: «Δε διώκεται ο Χριστιανισμός και η Εκκλησία»
– Σικάγο – Οικουμενιστική συμπροσευχή για τον Κορωνοϊό [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης συμφωνεί με τον Πρωθυπουργό
– Να γιατί η απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στερείται Αγίου Πνεύματος
– Μοναχού Σεραφείμ (Ζήση), Ο κορωνοϊός διδάσκει το «πως» της Αποτειχίσεως (…μάλλον δε και το «δια τι»)

Σχετικά άρθρα

Αγάπησε τον εαυτό σου [ΒΙΝΤΕΟ 2020]

Ὁμιλία τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη “ἀγαπήσεις… ὡς σεαυτόν” (Ματθ. 22, 39) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΟΜΙΛΙΑΣ: Στά πλαίσια τῆς σειρᾶς ἐκδηλώσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» τήν Τετάρτη 13 Μαΐου 2020, ὁ πρωτοπρεσβύτερος π.Νικόλαος Μανώλης μίλησε...

Μη σκοτώσεις το παιδί σου!

της Μαρίας Κοσμίδου. Στο σούπερ μάρκετ άκουσα μια συζήτηση για μια κοπέλα που έμεινε έγκυος και οι φίλες της ήταν υπέρ της έκτρωσης… Έγραψα αυτά που θα ήθελα να της πω και σε όλα τα κορίτσια που είναι στη θέση της

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.