Επικαιρότητα

Μέσα στους εκλεκτούς που πλανήθηκαν και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας;

εικόνα άρθρου: Μέσα στους εκλεκτούς που πλανήθηκαν και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας;
της Ειρήνης Ιωαννίδου

Δικαιώνονται οι αγωνιστές της διακοπής μνημοσύνου… γιατί προκόβει η παναίρεση, προχωρά, και η αντίσταση είναι ανάγκη επιβεβλημένη από την Αγία μας Εκκλησία…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr 

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας είναι γνωστός για τις πλάνες που κηρύσσει δημόσια. Ο ίδιος φέρει ευθύνες για τη μεγαλύτερη βλασφημία που ακούστηκε ποτέ από χείλη Αρχιερέως, καθώς ανήμερα των Χριστουγέννων του 2018, είπε σε κήρυγμά του ότι στα ιερά τζαμιά λατρεύεται από το Κοράνι ο Θεός. 

Τα Χριστούγεννα του 2019, εκφωνεί από άμβωνος: «Απέναντι στον Αδελφό Αλ Άζχαρ συναντώ και χαιρετίζω όλους τους αδελφούς μας Μουσουλμάνους. Σήμερα συναντάται το Κοράνιο και το Ευαγγέλιο για να δείξουμε ότι είμαστε αδέλφια, παιδιά του Θεού». 

Στις 11 Νοεμβρίου 2019, κατά την διάρκεια της Πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αρχαγγέλων στο Ντάχερ της Αιγυπτιακής πρωτεύουσας, μνημονεύει για πρώτη φορά τον σχισματικό ψευδεπίσκοπο Κιέβου Επιφάνιο ως Προκαθήμενο της νέας «Εκκλησίας» της Ουκρανίας. 

Την 20η Ιανουαρίου 2020, επισκεπτόμενος τον Κόπτη Πατριάρχη δηλώνει με έμφαση ότι: «Οι Εκκλησίες μας είναι μία Εκκλησία, με «Αρχηγό τον Ιησού Χριστό»», αποκαλύπτοντας με αυτό τον τρόπο ότι δεν θεωρεί την Ορθόδοξη Εκκλησία ως την Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία.

Δυστυχώς, όλα τα παραπάνω αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου των αιρέσεων και πλανών που διατρανώνει ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας.

Πρόσφατα, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, βραβεύτηκε στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων της Αγγλικανικής «Εκκλησίας» στο Ζαμάλεκ, όπου εορτάστηκαν τα 10 χρόνια από την ίδρυση του Συμβουλίου των Εκκλησιών της Αιγύπτου. Σχετικό δημοσίευμα παραθέτει ότι ο κ.Θεόδωρος βραβεύτηκε για τη συμβολή του στην ίδρυση αλλά και την ενεργητική ενθάρρυνση κοινών δράσεων μεταξύ των «Εκκλησιών».

«Σκοπός του Συμβουλίου των Εκκλησιών, το οποίο ιδρύθηκε το 2013 ήταν η εμβάθυνση του διαλόγου, αλλά και ο συντονισμός των κοινών δράσεων μεταξύ των Χριστιανικών Εκκλησιών στην Αίγυπτο», θα επισημάνει το ίδιο δημοσίευμα.

Είναι χαρακτηριστικό των Οικουμενιστών της εποχής μας να αλληλοεπαινούνται και να αλληλοβραβεύονται. Ζητούν τη δόξα των ανθρώπων προσβάλλοντας τον ευαγγελικό λόγο, τον λόγο του Κυρίου: «Δόξαν παρά ἀνθρώπων οὐ λαμβάνω», δηλαδή ότι ο Κύριος δεν ήρθε για να λάβει τη δόξα των ανθρώπων, τη δόξα, τους επαίνους, τα βραβεία, τις κολακείες από τα στόματα αθλίων και αιρετικών. Απορούμε πώς μπορούν μερικοί να λένε ότι πιστεύουν στην αλήθεια, αλλά επιδιώκουν να παίρνουν δόξες και τιμές από τους αιρετικούς, απορρίπτοντας την πραγματική δόξα που προέρχεται μόνο από τον Αληθινό Θεό, τον Κύριο Ημών Ιησού Χριστό. «Πῶς δύνασθε ὑμεῖς πιστεῦσαι, δόξαν παρά ἀλλήλων λαμβάνοντες, καί τήν δόξαν τήν παρά τοῦ μόνου Θεοῦ οὐ ζητεῖτε;» (Ιω. 5,44)

Δεν είναι περίεργη αυτή τους η στάση, η οποία ξεγυμνώνει τη βαθιά εγωιστική της φύση, κύριο χαρακτηριστικό αιρετικών και πλανεμένων. O εγωισμός και η φιλαυτία άλλωστε είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι των αιρέσεων. Ο μακαριστός Γέροντας Εφραίμ ο Φιλοθεΐτης θα γράψει στο βιβλίο του Πατρικαί Νουθεσίες ότι «“Ο εγωισμός είναι ίσως η φονικότερη αρρώστια”. Και είναι αρρώστια, αφού αχρηστεύει τον άνθρωπο (και ειδικότερα αυτούς που έχουν κάποιο αξίωμα, πολιτικούς, υπηρεσιακούς υπαλλήλους, Δεσποτάδες, παπάδες κ.α…) όλα προσωρινά, τον γεμίζει με ανόητη φιλαυτία και έπαρση, τον κάνει επικίνδυνο και άμυαλο, του σκοτεινιάζει το νου και την καρδιά, δεν μπορεί ούτε να δει, ούτε να ακούσει, ούτε να αντιληφθεί, ούτε να συναισθανθεί την κατάστασή του».

Βλέπουμε σήμερα τους εγωιστές αιρετικούς και αιρετίζοντες, τους μισθωτούς ποιμένες να προκόβουν, να είναι δημοφιλείς και αγαπητοί, να καταλαμβάνουν θέσεις εξουσίας και να διοικούν. «Θά προκόψουν, ναί· ἀλλά «ἐπί τό χεῖρον» (Β΄ Τιμ. 3,13). Θά παρουσιάσουν δηλαδὴ μία πρόοδο, ἀλλ᾿ ὄχι πρός τό καλό. Θὰ προκόψουν πρός τό κακό. Ἔχει δηλαδή κι ἄλλη ὄψι τό πρᾶγμα, σάν τό ὕφασμα. «Μηδένα πρό τοῦ τέλους μακάριζε», ὅπως ἔλεγαν οἱ ἀρχαῖοι. Ἄσ᾿ τους. Ἂς φαίνεται τώρα ὅτι προοδεύουν. Ἐκεῖ πού ὁ οὐρανός εἶνε πεντακάθαρος, ξαφνικά θά πέσῃ ἀστροπελέκι. Αὐτοί πού φαίνεται τώρα ὅτι εὐημεροῦν, θά ἔρθῃ στιγμή πού θά τιμωρηθοῦν.

Ποῦ κατέληξε ὁ Ἰούδας; κρεμάστηκε. Ὁ Κάϊν μετά τό φόνο ἄκουσε ἀπο τό Θεό· Κάϊν, «στένων καί τρέμων ἔσῃ ἐπί τῆς γῆς» (Γέν. 4,12), θά τρέμῃς σάν τό φύλλο. Ἐκεῖνοι πού ὑπερηφανεύονται γιά τίς θέσεις καί τήν ἐξουσία τους, ἔρχεται στιγμή πού πέφτουν. Διαβάστε τήν ἱερά ἱστορία, διαβάστε καί τήν παγκόσμιο ἱστορία, ῥίξτε ἕνα βλέμμα καί στήν κοινωνία, καί θά βεβαιωθῆτε. Ἔχετε ὑπομονή, καί θά δῆτε ὅτι τό τέλος τῶν πονηρῶν εἶνε ἄθλιο», θα σημειώσει ο άγιος Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης.

Θα πλανηθούν και οι εκλεκτοί. Το γνωρίζουμε αυτό. Η Εκκλησία όμως δεν πλανάται, είναι αλάθητη. Δεν ταυτίζεται η Εκκλησία με την Ιεραρχία. Γι’ αυτό σήμερα δικαιώνονται οι αγωνιστές της διακοπής μνημοσύνου… γιατί προκόβει η παναίρεση, προχωρά, και η αντίσταση είναι ανάγκη επιβεβλημένη από την Αγία μας Εκκλησία, αυτή που θα μείνει εις τους αιώνες…ακόμα και αν πηδούν εκτός της κιβωτού Επίσκοποι και Πατριάρχες.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Έρευνα: Οι αιρέσεις του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου και τα εγκαίνια του νέου Διαθρησκειακού Κέντρου στο Κάιρο
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας στο Βατικανό… ενώ εσύ κοιμόσουν!
Πατριάρχης Αλεξανδρείας, Φίλος των μουσουλμάνων και εχθρός της Παναγίας

Σχετικά άρθρα

Οι πρασινάδες της οικουμενιστικής κλιματικής αλλαγής

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Για να αγαπήσεις εν αληθεία την κτίση, θα πρέπει να αγαπάς και να λατρεύεις ορθά τον Παντοδύναμο Δημιουργό Η είδηση O Πατριάρχης Βαρθολομαίος [1] σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.