Επικαιρότητα

Μετά την Κω, χαρίζει ξανά το κοράνι ο Οικουμενικός Πατριάρχης 

εικόνα άρθρου: Μετά την Κω, χαρίζει ξανά το κοράνι ο Οικουμενικός Πατριάρχης 
Γράφει η Μαρία Κοσμίδου 
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Δεν είναι δυνατόν ο Πατριάρχης να δωρίζει το κοράνι και να μην αντιδρά κάποιος Ορθόδοξος Ιεράρχης…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο Πρόεδρος της Βουλής της Βουλγαρίας, Βεζντί Ρασίντοβ, ευρισκόμενος στην Κωνσταντινούπολη, συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο. 

Ο κ. Βαρθολομαίος ευχήθηκε ειρήνη στα Βαλκάνια και ευημερία στον βουλγαρικό λαό, εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Κύπρος αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας εδώ και μερικά χρόνια και που όλοι μαζί τώρα μπορούν να ευχηθούν, οι μεν στους δε, τα καλύτερα για την περίοδο των Χριστουγέννων.
Επίσης, ευχήθηκε στα μέλη της βουλγαρικής αντιπροσωπείας το νέο έτος να τους φέρει αφθονία και με το θέλημα του Θεού να επιτευχθούν όλα τα καθήκοντα που έχουν μπροστά τους.

Κι έτσι, για να μη χαλάσει το έθιμο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης επέλεξε και πάλι να δωρίσει κοράνι. Χάρισε στον κ. Ρασίντοβ ένα δίγλωσσο κοράνι στα αραβικά και τα ελληνικά και εκείνος χάρισε στον Βαρθολομαίο ένα επιχρυσωμένο Ευαγγέλιο.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι αυλοκόλακες του κ. Βαρθολομαίου δικαιολογούν και αυτή την επιλογή του, λέγοντας ότι ο Πατριάρχης ενεργεί έτσι για να φέρει κι άλλους στην Ορθοδοξία. Αλλά δεν είναι έτσι. Δεν είναι δυνατόν ο Πατριάρχης να δωρίζει το κοράνι και να μην αντιδρά κάποιος Ορθόδοξος Ιεράρχης. 

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Το Κοράνι στα Ελληνικά έφερε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Κω
Σε μουσουλμανικό γεύμα ο κ.Βαρθολομαίος μέσα στο Πάσχα του καλοκαιριού

Σχετικά άρθρα

Θρονικό  πανηγύρι στο Φανάρι

Γράφει ο Μέτοικος Ο Χριστός μόνο εν τω μέσω αυτών δεν ήταν!  Και στο φετινό θρονικό πανηγύρι «πεπληρωμένος χαράς» ο π.Βαρθολομαίος «ευχαρίστησε από τα βάθη της καρδιάς τον αγαπητό [του] αδελφό...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.