Επικαιρότητα

Μεταναστευτική βόμβα, Κυβέρνηση και λαός στα χαρακώματα

εικόνα άρθρου: Μεταναστευτική βόμβα, Κυβέρνηση και λαός στα χαρακώματα

…μέχρι να ανακληθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την επίταξη εκτάσεων γης για τους πρόσφυγες και μετανάστες

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Σε προηγούμενο άρθρο μας γράφαμε: “To μεταναστευτικό είναι ωρολογιακή βόμβα στα χέρια της Κυβέρνησης ή στα χέρια του Ελληνικού λαού; Γιατί ποιος μας λέει πως η Κυβέρνηση δε βολεύεται μια χαρά με το «δήθεν», γι αυτήν, πρόβλημα;”.

Πλέον, το μεταναστευτικό πρόβλημα φαίνεται πως παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις καθώς η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ήρθε σε ανοιχτή ρήξη με την κυβέρνηση, με αφορμή την έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία επιτάσσονται εκτάσεις γης στα νησιά για τη δημιουργία νέων κλειστών δομών φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Συγκεκριμένα, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με ψήφισμα έκτακτης συνεδρίασης του συμβουλίου την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου, διέκοψε κάθε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, μέχρι να ανακληθεί η συγκεκριμένη πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Με το ψήφισμα αυτό, καταδικάστηκε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου ως αντιδημοκρατική ενέργεια και ζητήθηκε να ξεκινήσει άμεσα ο απεγκλωβισμός και η αποσυμφόρηση των νησιών από όλους τους αιτούντες άσυλο που διαμένουν σε αυτά.

Τέλος με το ψήφισμα στηρίχθηκαν οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων των δήμων του Βορείου Αιγαίου, με τα οποία, εκτός της αποσυμφόρησης, ζητείται να κλείσουν όλες οι δομές φιλοξενίας στα νησιά και να μην δημιουργηθεί καμία νέα.

Όταν οι τοπικές κοινωνίες σηκώνουν το ασύμμετρο βάρος της (ανυπαρξίας) μεταναστευτικής πολιτικής, κάθε σχολιασμός από μακριά, στην όποια ασφάλεια του σπιτιού μας, θα πρέπει να ζυγίζεται διπλά. Όταν οι κυβερνήσεις της χώρας (είτε από ανικανότητα και βολικά ιδεοληπτικά νεοεποχίτικα σύνδρομα, είτε από υπερβάλλουσα δουλικότητα προς τους ινστρούχτορες της Νέας Τάξης και βολικές μασονοκίνητες πολιτικές) πάσχουν από έλλειμμα Εθνικής συνείδησης, ο λαός δοκιμάζεται. Όταν οι τοπικοί άρχοντες δεν αίρονται στο ύψος των περιστάσεων και ασκούν μικροπολιτική και φθηνό λαϊκισμό, ο λαός ωθείται σε “επικίνδυνους” ατραπούς. Όταν η διοικούσα Εκκλησία, βρίσκεται σε  οικουμενιστικό vertigo, έχει χάσει την αποστολή της και αποτραβιέται από το χρέος της καθοδήγησης του απορφανισμένου από ηγέτες πιστού λαού, η τοπική κοινωνία δοκιμάζεται.

Ο λαός οφείλει να επιδείξει ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Το πρόβλημα δεν είναι των νησιωτών, βρίσκονται όμως στην πρώτη γραμμή λόγω γεωγραφικής θέσης και η ευθύνη της διαχείρισης πέφτει στις πλάτες τους. Όπως έπεσε και στις πλάτες των κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου όταν άνοιξαν πριν από 30 χρόνια τα σύνορα με την Αλβανία, στη Βόρειο Ήπειρο. Όπως το ανομολόγητο βάρος που σηκώνει στις πλάτες του ο Θρακιώτικος λαός. 

Αν δούμε το “πρόβλημα” σαν ευκαιρία, σε μια ευνομούμενη πολιτεία ο πιστός λαός των νησιών μπορεί να αποδείξει στους Ευρωπαίους θολοκουλτουριάρηδες πως η Παραβολή του Καλού Σαμαρείτη, προϋπήρχε από τις νεοεποχίτικες μόδες περί ρατσισμού. Ξέρει και να φιλοξενεί και να συντρέχει τους δοκιμαζόμενους και εξαθλιωμένους του κόσμου τούτου. Όχι ασύδοτα. Όχι ανεξέλεγκτα. 

Η Ευρώπη να μη κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της. Τα σύνορα και η φύλαξή τους να γίνουν διεθνές θέμα, και στην τοπική κοινωνία να επανέλθει το αίσθημα της ασφάλειας από παραβατικές ή εγκληματικές ενέργειες. Έτσι θα  ξανά μπορέσει ο απλός λαός να δείξει πως ξέρει και να φιλοξενεί και να συντρέχει τους δοκιμαζόμενους και εξαθλιωμένους του κόσμου τούτου, όχι για βραβεία Νόμπελ και κοσμική δόξα αλλά προς Δόξαν Θεού.

Οι εκτάσεις που επιτάσσονται είναι:
1. Τοποθεσία Καράβας, Δήμος Δυτικής Λέσβου
2. Τοποθεσία Κρητικού Λάκος / Ψείρα («17»), Δήμος Χίου
3. Τοποθεσία Ζερβού (παραπλεύρως υπό κατασκευήν δομής), Δήμος Ανατολικής Σάμου.

Αντίστοιχες δομές, παραπλεύρως υφιστάμενων δομών, θα δημιουργηθούν και σε Λέρο και Κω, σε εκτάσεις που ανήκουν στο Ελληνικό Δημόσιο, ως ακολούθως:
4. Στρατόπεδο Καπετάν Λαζαρή, τοποθεσία Πυλί, Δήμος Κω
5. Τοποθεσία Λέπιδα, Δήμος Λέρου

Ελεγχόμενες κλειστές δομές σημαίνει καθορισμένοι και αυστηροί κανόνες εσωτερικής τάξης, οι οποίοι αφορούν τόσο τη λειτουργία των κέντρων όσο και την κίνηση των φιλοξενούμενων.

Στις δομές αυτές, θα διαμένουν:
Α) οι νέες αφίξεις για διευκόλυνση της ταυτοποίησης και της διαδικασίας ασύλου,
Β) όσοι έχουν παραβατική συμπεριφορά και 
Γ) όσοι δεν δικαιούνται άσυλο και μπαίνουν στη διαδικασία επιστροφής

«Όσοι παραμένουν στις ελεγχόμενες κλειστές δομές, βάσει εσωτερικού κανονισμού θα δικαιούνται ελεγχόμενες εξόδους με κάρτα για ορισμένο χρονικό διάστημα, ενώ οι δομές θα είναι κλειστές τα βράδια. Κάθε παραβίαση κανόνα εσωτερικής τάξης, επηρεάζει αρνητικά το αίτημα για άσυλο και επιταχύνει τη διαδικασία επιστροφής του παραβάτη».

Ακολούθως παραθέτουμε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την επίταξη ακινήτων, λόγω μεταναστευτικού – προσφυγικού, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης.


Διαβάσαμε στο in.gr:

Προσφυγικό : Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου διακόπτει κάθε συνεργασία με την κυβέρνηση

Διακόπτει κάθε συνεργασία και διάλογο με την κυβέρνηση η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, μέχρι να ανακληθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την επίταξη εκτάσεων γης για τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Σε ανοιχτή ρήξη έρχεται η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με την κυβέρνηση, με αφορμή την έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία επιτάσσονται εκτάσεις γης στα νησιά για τη δημιουργία νέων κλειστών δομών φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με ψήφισμα έκτακτης συνεδρίασης του συμβουλίου της το απόγευμα της Τρίτης, διακόπτει κάθε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, μέχρι να ανακληθεί η συγκεκριμένη πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Με το ψήφισμα αυτό, καταδικάζεται η πράξη νομοθετικού περιεχομένου ως αντιδημοκρατική ενέργεια, γίνεται γνωστή η προσφυγή εναντίον της στα αρμόδια δικαστήρια, και ζητείται να ξεκινήσει άμεσα ο απεγκλωβισμός και η αποσυμφόρηση των νησιών από όλους τους αιτούντες άσυλο που διαμένουν σε αυτά.

Επίσης, αποφασίστηκε η ενημέρωση των κομμάτων της Βουλής των Ελλήνων και του Ευρωκοινοβουλίου.

Τέλος με το ψήφισμα στηρίζονται οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων των δήμων του Βορείου Αιγαίου, με τα οποία, εκτός της αποσυμφόρησης, ζητείται να κλείσουν όλες οι δομές φιλοξενίας στα νησιά και να μην δημιουργηθεί καμία νέα.

[…]

Συγκεκριμένα, το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου αναφέρει:

  • Καταδίκη των πρακτικών της επίταξης
  • Διακοπή διαλόγου με τους εκπροσώπους της κυβέρνησης μέχρι να υπάρξει ανάκληση της ΠΝΠ για την επίταξη
  • Την επαναβεβαίωση προηγούμενης απόφασης για την αποσυμφόρηση των νησιών και τον απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών
  • Να επιμείνει ότι δεν πρέπει να δημιουργηθεί καμία νέα δομή και να κλείσουν οι ήδη υπάρχουσες
  • […]

Σειρά μέτρων από τον δήμο Λέσβου

Σειρά μέτρων κατά της κυβερνητικής απόφασης για επίταξη περιοχών σε δήμους νησιών του Β. Αιγαίου, λαμβάνουν δημοτικά συμβούλια με έκτακτες συνεδριάσεις τους, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Το δημοτικό συμβούλιο της Δ. Λέσβου αποφάσισε μεταξύ άλλων:

  • Να δημιουργηθούν ομάδες περιφρούρησης της περιοχής κοντά στην Καράβα, όπου σχεδιάζεται να κατασκευασθεί η νέα δομή, και να δημιουργηθεί Επιτροπή Αγώνα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ


Διαβάσαμε στο lesvospost.com:

Δημοσιεύτηκε τα μεσάνυχτα- Αυτή είναι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την επίταξη ακινήτων, λόγω μεταναστευτικού

Δημοσιεύτηκε χτες τα μεσάνυχτα στην εφημερίδα της κυβέρνησης η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την επίταξη ακινήτων, λόγω μεταναστευτικού – προσφυγικού
Το LesvosPost σας παρουσιάζει όλη την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου

ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ

Κατεπείγουσες ρυθμίσεις επίταξης ακινήτων για την αποφυγή διακινδύνευσης της δημόσιας τάξης και υγείας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Έχοντας υπόψη:
1. Την παράγραφο 1 του άρθρου 44 του Συντάγματος.
2. Την παράγραφο 3 του άρθρου 18, σε συνδυασμό με την παράγραφο 5 του άρθρου 5 και την παράγραφο 3 του άρθρου 21 του Συντάγματος.
3. Τη μεταναστευτική – προσφυγική κρίση, από την οποία προκαλείται η εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη επίταξης ακινήτων σε νήσους υποδοχής μεταναστών και προσφύγων των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, για την αποφυγή διακινδύνευσης της δημόσιας τάξης και υγείας, προκειμένου να εξασφαλισθεί η συνεχής και αδιατάρακτη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών, καθώς και να αντιμετωπισθεί ο κίνδυνος διάδοσης λοιμωδών, μολυσματικών ή μεταδοτικών νόσων στις ανωτέρω νήσους.
4. Τη σχετική πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, αποφασίζουμε:

Άρθρο πρώτο

Επίταξη ακινήτων για την αποφυγή διακινδύνευσης της δημόσιας τάξης ή υγείας
1. Ως έκτακτη ανάγκη σε περίοδο ειρήνης που επιβάλλει την επίταξη ακινήτων πραγμάτων, υπό την έννοια της παρ. 3 του άρθρου 18 του Συντάγματος, ορίζεται, για την εφαρμογή του παρόντος, κάθε άμεση κοινωνική ανάγκη για την αντιμετώπιση της διακινδύνευσης της δημόσιας τάξης ή υγείας που προκαλείται από τη μεταναστευτική – προσφυγική κρίση σε νήσους υποδοχής μεταναστών και προσφύγων των Περιφερειών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.
2. Με απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως επιτάσσονται, για χρονικό διάστημα μέχρι τριών (3) ετών, ακίνητα, τα οποία βρίσκονται στις ανωτέρω νήσους και ανήκουν σε ιδιώτες, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, καθώς και σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου ή δεύτερου βαθμού ή άλλα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου. Με την απόφαση του προηγούμενου εδαφίου προσδιορίζονται συγκεκριμένα τα προς επίταξη ακίνητα και η χρήση τους, καθώς και η χρονική διάρκεια της επίταξης.
3. Με απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Μετανάστευσης και Ασύλου προβλέπονται οι πιστώσεις για τις αναγκαίες εργασίες διαμόρφωσης της χρήσης των προς επίταξη ακινήτων σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παρ. 2 του παρόντος.
4. Με απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Μετανάστευσης και Ασύλου που εκδίδεται εντός δύο (2) μηνών από τη δημοσίευση της απόφασης της παρ. 2, καθορίζεται εύλογη αποζημίωση των δικαιούχων ιδιωτών, Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή άλλων νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, κατόπιν εισήγησης του Αυτοτελούς Τμήματος Εκτιμήσεων και Προσδιορισμών Αξιών Ακινήτων του Υπουργείου Οικονομικών σε συνέχεια υποβολής εισήγησης από πιστοποιημένους εκτιμητές εγγεγραμμένους στο Μητρώο Πιστοποιημένων Εκτιμητών στο πεδίο των ακινήτων του Υπουργείου Οικονομικών μετά από την προβλεπόμενη από τις ισχύουσες διατάξεις διαδικασία, και προβλέπονται οι αναγκαίες πιστώσεις για την κάλυψη του ποσού της αποζημίωσης.
Σε περίπτωση άπρακτης παρόδου της ανωτέρω προθεσμίας, η επίταξη αίρεται αυτοδικαίως. Η αποζημίωση οφείλεται για το χρονικό διάστημα της επίταξης και καταβάλλεται εφάπαξ μετά τη λήξη της επίταξης ή ανά μήνα, αν η επίταξη παρατείνεται πέραν του διμήνου. Κατά της κοινής απόφασης της παρούσας παραγράφου χωρεί προσφυγή ουσίας ενώπιον των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων.

Διαβάστε περισσότερα εδώ


Επίσης διαβάσαμε στο pronews.gr:

«Στα άκρα» έσπρωξε η κυβέρνηση τους Ελληνες του Ανατολικού Αιγαίου: Αποφάσισαν «αυτονόμηση» από την Αθήνα!

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, διακόπτει κάθε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, μέχρι να ανακληθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία επιτάσσονται εκτάσεις γης στα νησιά για τη δημιουργία δομών φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών!

Πρόκειται για πρωτοφανή ενέργεια αυτονόμησης, χαρακτηριστική της αγανάκτησης των Ελλήνων του Αιγαίου για τις αποφάσεις της κεντρικής κυβέρνησης, που όχι απλώς τους έχει μετατρέψει σε αποθήκες αφρικανικών και ασιατικών πληθυσμιακών μαζών, αλλά τώρα τους παίρνει αναγκαστικά και την γη για να την κάνει χωριά και πόλεις παράνομων μεταναστών.

Συγκεκριμένα με ψήφισμα έκτακτης συνεδρίασης του συμβουλίου της σήμερα το απόγευμα, καταδικάζεται η κυβερνητική πράξη νομοθετικού περιεχομένου ως «αντιδημοκρατική ενέργεια», γίνεται γνωστή η προσφυγή εναντίον της στα αρμόδια δικαστήρια, και ζητείται να ξεκινήσει άμεσα ο απεγκλωβισμός και η αποσυμφόρηση των νησιών από όλους τους παράνομους μετανάστες που διαμένουν σε αυτά.

Τέλος με το ψήφισμα στηρίζονται οι αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων των δήμων του Βορείου Αιγαίου, με τα οποία, εκτός της αποσυμφόρησης, ζητείται να κλείσουν όλες οι δομές φιλοξενίας στα νησιά και να μην δημιουργηθεί καμία νέα. 

Με τη σημερινή απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου, υποστηρίζεται επίσης η προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας όλων των Αιγαιοπελαγιτών της Αθήνας έξω από το υπουργείο Εσωτερικών στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας.

Επίσης, αποφασίστηκε η ενημέρωση των κομμάτων της Βουλής των Ελλήνων και του Ευρωκοινοβουλίου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Ποια λύση βρήκε η Κυβέρνηση για το Μεταναστευτικό!
Ομιλία για το «προσφυγικό» από τον Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου [Βίντεο]
Άλωσις «εκ των έσω» με άοπλη εισβολή
Η «ωρολογιακή βόμβα» του προσφυγικού: Ξεπερνούν τα 2,5 εκ. οι Μουσουλμάνοι στην Ελλάδα σήμερα..

Σχετικά άρθρα

Έως πότε εκούσιοι δεσμώτες μέσα στον κατάμαυρο, δαιμονικό κουρνιαχτό;

του Νεκτάριου Δαπέργολα Διδάκτορος Βυζαντινής Ιστορίας. "Σημεῖο βρασμοῦ δέν ἔχει ἀπομείνει ἄραγε κανένα, πού νά μᾶς κάνει να σηκωθοῦμε καί νά ἀποφασίσουμε νά πετάξουμε ἀπό πάνω μας τόν ὑλικό καί πνευματικό ζυγό;"

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.