Επικαιρότητα

Mέτρα και εντός των Εκκλησιών κ. Γιαμαρέλλου;

εικόνα άρθρου: Mέτρα και εντός των Εκκλησιών κ. Γιαμαρέλλου;

Άρθρο του Ιωάννη Πουναρτζόγλου
αποκλειστικά για την https://katanixi.gr/

Δεν υπάρχουν λοιμογόνα και μη λοιμογόνα είδη Θείας Χάριτος!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Mέτρα και εντός των Εκκλησιών κ. Γιαμαρέλλου;

Του Ιωάννη Πουναρτζόγλου

Ακούγοντας πρόσφατα τη συνέντευξη της κυρίας Γιαμαρέλλου δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε ξανά στο πρόσωπό της. Η κ. Γιαμαρέλλου αποτελεί ένα αξιέπαινο παράδειγμα επιστήμονα λοιμωξιολόγου που άδραξε την ευκαιρία να ομολογήσει την πίστη της στον Χριστό, τη στιγμή που ακόμα και κληρικοί ολιγοπιστούν, απιστούν και ορισμένες φορές βλασφημούν. Ως katanixi.gr την επαινέσαμε πολλές φορές για την ομολογιακή της στάση, όμως, μετά από αυτή τη συνέντευξη θα θέλαμε με αγάπη και σεβασμό να τη “μαλώσουμε” για κάτι που ειπώθηκε από μέρους της σχετικά με τα μέτρα εντός των Ιερών Ναών. Συγκεκριμένα, όταν οι δημοσιογράφοι αναφέρθηκαν στην προσβολή από τον ιό ορισμένων κληρικών είπε πως «το θέμα της μάσκας ήταν πρόβλημα εκεί. Είτε είσαι αρχιερέας είτε αρχιεπίσκοπος, κινδυνεύεις εξίσου. Όλοι να φοράμε μάσκα». Στη συνέχεια, όταν ρωτήθηκε για τα μέτρα που μπορούν να ληφθούν πρόσθεσε πως «τα μέτρα για την αποφυγή του ιού με τις μάσκες, τις αποστάσεις, τον καλό αερισμό, την καθαριότητα, όλα αυτά εξακολουθούν να ισχύουν για οπουδήποτε».

Για λόγους ενημέρωσης του αναγνωστικού μας κοινού προβάλλουμε ένα σύντομο απόσπασμα βίντεο από την σχετική εκπομπή.

Η ομολογία της πως η Θεία Κοινωνία δε μεταδίδει ασθένειες είναι σταθερή και αμετάκλητη και χαιρόμαστε που δεν υποχώρησε από τις πιέσεις και τις λοιδορίες. Επίσης, συμφωνούμε μαζί της στην τοποθέτησή της πως οι ιερείς και οι αρχιερείς κινδυνεύουν σαν άνθρωποι να κολλήσουν τον ιό. Ωστόσο, εδώ είναι το μέγα ζήτημα που δημιουργείται και πλέον παρερμηνεύεται! Ο κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών τόσο για τους κληρικούς όσο και για τους λαϊκούς βρίσκεται ΕΚΤΟΣ των θυρών του Ιερού Ναού! Εντός του Ναού κουμάντο δεν κάνουν οι φυσικοί νόμοι, αλλά οι νόμοι του Θεού!

Είναι σχήμα οξύμωρο να θεωρούμε πως η Θεία Κοινωνία δεν κολλάει, αλλά ο Ναός κολλάει. Η Θεία Κοινωνία είναι το αποκορύφωμα της Θείας Λειτουργίας, κατά την οποία διαδραματίζεται η ζωή του Χριστού μας, κι όχι κάτι ξεχωριστό από αυτή. Με την ίδια Χάρη που γίνεται Σώμα και Αίμα Χριστού, ο άρτος και ο οίνος, με την ίδια Χάρη τελείται και κάθε Ιερή Ακολουθία. Δεν υπάρχουν λοιμογόνα και μη λοιμογόνα είδη Θείας Χάριτος!
Συνεπώς, η κυρία Γιαμαρέλλου θα πρέπει να κατανοήσει πως η αντίληψή της, η οποία ίσως βασίζεται στην άγνοια, είναι θεολογικά λανθασμένη. Όπως και να ‘χει, ως katanixi.gr ευχόμαστε τόσο η κυρία Γιαμαρέλλου όσο και άλλοι επιστήμονες, να μην επηρεάζονται και να μη μπερδεύουν τους φυσικούς-ιατρικούς νόμους με τους πνευματικούς και άυλους. Να ομολογούν σθεναρά τόσο την αγιαστική και σωτήρια Χάρη της Θείας Κοινωνίας όσο και της ίδιας Χάριτος που κατοικεί εντός του Οίκου του Θεού.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
– Την κεφαλή της Γιαμαρέλλου επί πίνακι ζητά ο Ρουβίκωνας…
– Για μια φορά ακόμα η κ. Γιαμαρέλλου ομολογεί ενώπιον των ανθρώπων Χριστό!
– Πόλεμος κατά της λοιμωξιολόγου Ελ. Γιαμαρέλλου για την ομολογία της! Η Κόλαση την απειλεί, εμείς τη στηρίζουμε!
– Πατούλης: Η ανατομία ενός «εγκλήματος»
Πνευματικός και ιατρικός μεσαίωνας
Μήνυση για το σκάνδαλο του κορονοϊού
Pasquale Mario Bacco: Η ομολογία ενός ιατροδικαστή
Επιπλοκές και ένας θάνατος εθελοντή του εμβολίου του Covid-19
Περιβαλλοντική Μηχανική και κουραφέξαλα
Οι γιατροί αδύναμοι, ο Χριστός παντοδύναμος
– Ένας ακόμα επιστήμονας φιμώνεται…
– Και οι 12 ήταν υπέροχοι (12 γιατροί μιλούν για τα μέτρα κατά του Covid-19)


Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.