Επικαιρότητα

Μη μας πείτε πως δεν τους είχε προειδοποιήσει ο Αμβρόσιος!

εικόνα άρθρου: Μη μας πείτε πως δεν τους είχε προειδοποιήσει ο Αμβρόσιος!

ενώ η Ορθοδοξία μας αλλοιώνεται και παραχαράσσεται, δυστυχώς η Ιεραρχία μας «κοιμάται τον ύπνον του δικαίου»!!!!… (Μητροπολίτης Αμβρόσιος)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Είπε κάποτε ο Μακαριστός Μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης ότι  “το Ελληνικό κοινοβούλιο δεν χρειάζεται πλέον αγιασμό αλλά εξορκισμό για να φύγουν τα δαιμόνια”. Και κάλεσε μάλιστα τον Άγιο Πορφύριο να πραγματοποιήσει τον Εξορκισμό.

Πόσο επίκαιρα τα λόγια του! Αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν πλέον εν ενεργεία Ιεράρχες, οι οποίοι θα τολμούσαν να αρθρώσουν τέτοιο ελεγκτικό μεν, αλλά ωφέλιμο και παιδαγωγικό λόγο. 

Αυτό το κενό ήρθε να καλύψει ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο οποίος με ένα λόγο αγιογραφικά κατοχυρωμένο δια στόματος του Δεσπότου Χριστού μας, βάζει στην θέση του κάθε βλάσφημο πολιτικό και μέλος αυτής της ανευλαβούς και αντίχριστης κυβέρνησης. Και νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά ως Κατάνυξη, γιατί πριν από λίγο καιρό είχαμε καυτηριάσει κι εμείς αυτούς τους βλάσφημους λόγους της κας Κεραμέως.     

Συνεπώς επικροτούμε και στηρίζουμε κάθε λέξη του Σεβασμιώτατου και ενώνουμε με την σειρά μας τις προσευχές και τις ευχές μας για άμεση, δημόσια και ειλικρινή μετάνοια τόσο της κας Κεραμέως όσο και οποιουδήποτε άλλου κυβερνητικού στελέχους, είτε είναι ένας απλός βουλευτής είτε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός της χώρας. Το έχουμε ξαναπεί εδώ στην Κατάνυξη ότι δεν μας ενδιαφέρουν οι θρησκευτικές πεποιθήσεις του κάθε πολιτικού ούτε σε ποιες λέσχες ή συναγωγές μαθητεύουν και διδάσκονται αυτά που ξεστομίζουν. Οφείλουν όμως απαρέγκλιτα να σέβονται τα Ιερά και τα Όσιά μας, αλλιώς θα μας βρίσκουν πάντοτε μπροστά τους. 

Ας μην βιαστεί κάποιος να θεωρήσει ότι εκ της ασφαλούς θέσεως της αποστρατείας του ο Σεβασμιώτατος αρθρώνει ένα τόσο σκληρό αλλά θεάρεστο λόγο. Απεναντίας έχει αποδείξει και στο παρελθόν, ως εν ενεργεία Ιεράρχης, ότι δεν διστάζει να ελέγχει τα κακώς κείμενα και τους ανίερους λόγους ή ενέργειες. Άλλωστε, όπως μας ενημέρωσε φίλος αναγνώστης της Κατάνυξης, κατόπιν προσωπικής του έρευνας, αποδεικνύεται το αναφαίρετο δικαίωμα των πρώην επισκόπων να διατηρούν όλες τις εξουσίες που απορρέουν από το αξίωμά τους. Γράφει: Από μελέτη που έκανα, εντόπισα ότι διατηρεί και πρώην Επίσκοπος το δικαίωμα να αφορίζει Το επίμαχο σημείο βρίσκεται στην σελίδα 94 της εν λόγω επιστημονικής εργασίας. Σας το παραθέτω όμως και σε φωτογραφία:

Είναι πρωτοφανές πάντως αυτό που συμβαίνει. Με κάθε άνεση και ευχέρεια να βλασφημείται φρικωδώς ο Άγιος Τριαδικός Θεός μας και ελάχιστοι υψηλά ιστάμενοι Ιερείς και Αρχιερείς  να αντιδρούν στην ασέβεια αυτή! Μήπως ο μειλίχιος και μελιστάλακτος λόγος που μονότονα εκπέμπει το στόμα των Αρχιερέων μας ήρθε η στιγμή να αντικατασταθεί από λόγο φλογερό, ζηλωτικό, ελεγκτικό και χειμαρρώδη; Ο Χριστός μας στα χρόνια της επίγειας ζωής Του δεν ήταν πάντα επιεικής ούτε πάντοτε ευπροσήγορος και γλυκός στους τρόπους. Όταν και όπου χρειαζόταν, ήταν έντονα παρεμβατικός, αυστηρός και κάποιες φορές εκρηκτικός και θυμώδης. Είναι ή δεν είναι οι Αρχιερείς μας εις τύπον Χριστού; Ελπίζουμε επομένως να παραδειγματιστούν από τον Σεβασμιώτατο κι άλλοι Ιεράρχες, οι οποίοι, μιμούμενοι την ιερή αγανάκτηση του Αγίου Χρυσοστόμου και του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, να κατακεραυνώσουν τα βέβηλα και ασεβή πολιτικά χείλη. 

Διαβάσαμε στο mkka.blogspot.com:


 ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΚΑΚΟ ΔΕΝ ΑΠΕΦΕΥΧΘΗ!
Ο ΑΦΟΡΙΣΜΟΣ ΕΓΙΝΕ!

«Το σφάλλειν ανθρώπινον, το εμμένειν σατανικόν», έλεγαν οι σοφοί άνθρωποι σε άλλες εποχές! Δυστυχώς όμως στην εποχή μας βλέπουμε την αλλοίωση των χαρακτήρων! Τα ηγετικά Πρόσωπα της Κοινωνίας σήμερα ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ τα λάθη τους! Οπότε ο πέλεκυς, ως παιδαγωγικό μέσο, καθίσταται αναγκαίος! 

Η Κυρία Κεραμέως, ως Υπουργός των Θρησκευμάτων, την 30ήν Απριλίου 2020 προέβη σε μια Δήλωση όχι μόνον ΑΙΡΕΤΙΚΗ, εξ επόψεως θεολογικής, αλλά και ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΗ για την συνείδηση των Ορθοδόξων Χριστιανών!  Υποστήριξε την άποψη, ότι με το σάλιο μεταδίδεται ο Κορονοϊός και συνεπώς οι πιστοί πρέπει να μη μεταλαμβάνουν το Σώμα και το Αίμα του Χριστού! Υποστήριξε την άποψη, ότι αυτό  υποστηρίζουν «οι ειδικοί», δηλ. κάποιοι γιατροί, πλην όμως για τα θέματα της θείας λατρείας «ειδικοί» προκειμένου για τη Θεία Κοινωνία δεν είναι οι γιατροί, ούτε και ο άσχετος, ο αστοιχείωτος και αναρμόδιος κ. Ηλίας  Μόσιαλος, αλλ΄ οι Επίσκοποι και γενικώτερα οι Κληρικοί, οι οποίοι και τελεσιουργούν το Μυστήριο. Γιατί η Κυρία Υπουργός κλείνει τα αυτιά της στον εξαίρετο και ευλαβέστατο κληρικό του Νοσοκομείου Λοιμωδών Νόσων Δυτικής Αττικής, τον π. Στέφανο Νταλιάνη;

Με μια ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ επιστολή μας προς την Κυρίαν Κεραμέως, με ημερομηνίαν την 1ην Μαΐου, της υπεδείξαμε το φρικτό λάθος της και την παρεκαλέσαμε να το επανορθώσει με μια νεώτερη Δήλωσή της. Ο υποβαλών την παράκλησιν καί χαράσσων τις γραμμές αυτές, είναι και αυτός ένα Δημόσιο Πρόσωπο, ένας Ιεράρχης της Εκκλησίας του Χριστού, ο οποίος μάλιστα υπηρέτησε την Μητέρα Εκκλησία και την Πατρίδα μας επί ΠΕΝΗΝΤΑ και ΟΚΤΩ έτη, εκ των οποίων τα ΣΑΡΑΝΤΑ ΤΡΙΑ (43) ως Αρχιερεύς! Και μόνον δια το γεγονός αυτό ώφειλε να μας δώσει  μιά απάντηση. Έστω και με ένα τηλεφώνημα! Δυστυχώς δεν το έπραξε! Μας αγνόησε παντελώς!         

Έτσι, με μια δεύτερη επιστολή μας, με ημερομηνίαν 14 Μαΐου υπομνήσαμε την εκκρεμότητα και παρεκαλέσαμε να μην μας αγνοήσει, διότι οι συνέπειες θα είναι πολύ σοβαρές! Δυστυχώς και για δεύτερη φορά, ενεργούσα με πολλήν υπεροψίαν, απέρριψε την ικεσία μας στο καλάθι των αχρήστων! Βλέπετε, αποτανθήκαμε σε «ώτα μη ακουόντων»!         

Οπότε ο κόμπος έφθασε στο χτένι! Τώρα πλέον πρέπει να εφαρμόσουμε τα λόγια του Αποστόλου Παύλου: «τιμωρείτε τους ατάκτους, ίνα μη υπεραίρωνται»Και το πράττομεν όχι από μίσος, όχι από κακία, αλλά από αγάπη! Από αγάπη προ τον Χριστό, που ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΑΝ! Και από χριστιανική αγάπη τόσο προς την Κυρία Υπουργό, όσο και προς τα άλλα δύο Μέλη της Κυβερνήσεως, ήτοι 

α) τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος καταγγέλλεται, ότι βλασφήμησε τον Χριστό. Είπε τα εξής βλάσφημα λόγια: Άντε, να τελειώνουμε με δαύτους και να μπει το τελικό σχέδιο σε εφαρμογή. Έχω κουραστεί, ρε συ… Μου έχουν πρήξει τα π…….ρια με τον Χριστό τους. Πάλι καλά, που οι περισσότεροι είναι κότες και κάθονται στα κλουβιά τους. Δηλ. ο κ Πρωθυπουργός ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ! Ο Χριστός δεν είναι και ο δικός του Θεός! («τον Χριστό τους», είπε επί λέξει).
β) τον ασεβέστατο Υπουργό κ. Χαρδαλιά, ο οποίος φέρεται, ότι παρήγγειλε ήδη ΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ «τσιπάκια«, αναγκαία για το σφράγισμα του Αντιχρίστου, τον αριθμό 666. ΟΥΔΕΙΣ καταδέχθηκε να προβεί σε μια διάψευση!       

Έτσι, λοιπόν, και ημείς, στιχούντες  στα λόγια του Κυρίου: 
«15 ᾿Εὰν… ἁμαρτήσῃ εἰς σὲ ὁ ἀδελφός σου, ὕπαγε καὶ ἔλεγξον αὐτὸν μεταξὺ σοῦ καὶ αὐτοῦ μόνου· ἐάν σου ἀκούσῃ, ἐκέρδησας τὸν ἀδελφόν σου· 

16 ἐὰν δὲ μὴ ἀκούσῃ, παράλαβε μετὰ σοῦ ἔτι ἕνα ἢ δύο, ἵνα ἐπὶ στόματος δύο μαρτύρων ἢ τριῶν σταθῇ πᾶν ρῆμα. 

17 ἐὰν δὲ παρακούσῃ αὐτῶν, εἰπὲ τῇ Έκκλησίᾳ (= ὁ Ἁφορισμός)· ἐὰν δὲ καὶ τῆς Ἐκκλησίας παρακούσῃ, ἔστω σοι ὥσπερ ὁ ἐθνικὸς καὶ ὁ τελώνης» (βλ. Κατά Ματθαίον, κεφ. ιη’, στ. 15-17).  
επετελέσαμε το χρέος ως πρός τα δύο σημεία, οπότε σήμερα Κυριακήν 17ην Μαϊου εφαρμόζουμς το τρίτο σημείο, δηλ. το «εἰπὲ τῇ Έκκλησίᾳ (= ὁ Ἁφορισμός)· ἐὰν δὲ καὶ τῆς Ἐκκλησίας παρακούσῃ, ἔστω σοι ὥσπερ ὁ ἐθνικὸς καὶ ὁ τελώνης» και τοιουτοτρόπως εξοφλούμε το χρέος μας ως Ιεράρχης, δηλ. ως υπερασπιστής της μοναδικής και αληθινής Χρισιανικής Πίστεως!        

Η ενέργειά μας ασφαλώς και θα ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα!
Είναι και αυτός ένας από τους στόχους μας! Διότι, ενώ η Ορθοδοξία μας αλλοιώνεται και παραχαράσσεται, δυστυχώς η Ιεραρχία μας «κοιμάται τον ύπνον του δικαίου»!!!! Μακάρι η τολμηρή αυτή ενέργειά μας να αφυπνίσει τις συνειδήσεις των Αδελφών μας Αρχιερέων προς δόξαν Κυρίου.        

Στούς αφωρισμένους πλέον, ήτοι τον κ. Μητσοτάκην, την καν Κεραμέως και τον κ. Χαρδαλιάν εύχομαι ΚΑΛΗΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑΝ!

  Ο ταλαίπωρος και  πρώτος των αμαρτωλών (Α΄Τιμ. α΄, 15)
 + Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
Ο πρ. ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ και ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Αίγιον, 17 Μαΐου 2020

Δείτε περισσότερα εδώ


Διαβάσαμε στο in.gr:

«Αδειάζει» Αμβρόσιο η Ιερά Σύνοδος για τα περί αφορισμού

Διευκρινίσεις σχετικά με τις δηλώσεις του πρώην Μητροπολίτη Αμβρόσιου περί αφορισμού των Μητσοτάκη, Κεραμέως και Χαρδαλιά έδωσε η Ιερά Σύνοδος.

«Κάθε απόφαση καταγνώσεως του αφορισμού εναντίον μέλους της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία δεν εκδόθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας Της, είναι ανυπόστατη και ανίσχυρη» διευκρινίζει η Ιερά Σύνοδος.

Η ανακοίνωση για την ποινή του αφορισμού

«Κατόπιν σχετικών ερωτημάτων δημοσιογράφων ανακοινώνεται ότι μόνο η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας (Ι.Σ.Ι.) της Εκκλησίας της Ελλάδος, δηλαδή η Ολομέλεια των Μητροπολιτών Της, έχει την αρμοδιότητα επιβολής του αφορισμού σε βάρος μέλους της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος.

Κατά το άρθρο 4 περίπτωση θ’ του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος (νόμος 590/1977, ΦΕΚ Α’ 146/31.5.1977) : «Η Ι.Σ.Ι. της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφαίνεται επί παντός ζητήματος αφορώντος εις την Εκκλησίαν. Ειδικώτερον αύτη: … θ) Αποφασίζει διά την επιβολήν ποινής αφορισμού κατά τα υπό των Ιερών Κανόνων οριζόμενα».

Κάθε απόφαση καταγνώσεως του αφορισμού εναντίον μέλους της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία δεν εκδόθηκε από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας Της, είναι ανυπόστατη και ανίσχυρη».

Δείτε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
– Αν δεν μπορεί η κ. Κεραμέως να σεβαστεί τον Χριστό στον Οποίο ορκίστηκε, ας σεβαστεί τον ελληνικό λαό
– «Όλοι σχεδόν οι Μητροπολίτες της Ελλάδος… είναι Προδότες του Χριστού και της Εκκλησίας» Καλαβρύτων Αμβρόσιος
– Το αυτονόητο λέει ο μητροπολίτης Αμβρόσιος: «Στους Ορθόδοξους Ναούς δε μεταδίδονται νόσοι»
– Ακούσατε, ακούσατε! Ο Καίσαρας διέταξε να ανοίξουν οι Ναοί!
– Πουλάνε αγριάδα (για το θεαθήναι) απαιτώντας να ανοίξουν οι εκκλησίες
– Όταν η πολιτική των «ηπίων τόνων” γίνεται «νανούρισμα» για τον πιστό λαό
– Η κατάργηση του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας έγινε από ανθρώπινες ενέργειες κι όχι από το Θεό
– Συνοδικά παραμύθια…
– Η υποτέλεια της Ελλαδικής Εκκλησίας, απέναντι στους άθεους νόμους της Κυβέρνησης
– Ο Καίσαρας αποφασίζει, η Εκκλησία υποτάσσεται!
– Συνεργασία του Αρχιεπισκόπου με την Πολιτεία και όχι με τον Χριστό! Αδιανόητη φαυλότητα!
– Το μένος και το μίσος της κοσμικής εξουσίας ενάντια στην Εκκλησία του Χριστού

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.