Επικαιρότητα

Μη πείθεσθε τοις ηγουμένοις υμών όταν αυτοί καταπατούν τους Ιερούς Κανόνες!

εικόνα άρθρου: Μη πείθεσθε τοις ηγουμένοις υμών όταν αυτοί καταπατούν τους Ιερούς Κανόνες!
Γράφει η Μαρία Κοσμίδου 
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Ο κ. Βαρθολομαίος σαν άλλος δικτάτορας επιβάλλει την πολιτική του…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr 

Από ποιον κινδυνεύει η Ορθοδοξία;

Στα ονομαστήρια του οικουμενικού πατριάρχη, έσπευσαν και φέτος πολλοί Ιεράρχες. Παρών ήταν και ο κ. Στέφανος, ως αρχιεπίσκοπος της νεοσυσταθείσας Αρχιεπισκοπής Σκοπίων.

Κατά την ακολουθία του εσπερινού που τελέστηκε στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, ο κ. Βαρθολομαίος, ευλόγησε τα έργα του, εκφράζοντας την ευχαρίστησή του για την επίλυση του σχίσματος στο Πατριαρχείο Σερβίας. Επεσήμανε τον ρόλο του οικουμενικού πατριαρχείου και έκανε έκκληση να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος που βάζουν σε κίνδυνο την ενότητα της Ορθοδοξίας. Αυτά σε γενικές γραμμές είπε ο πιο επικίνδυνος πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, που πέρασε ποτέ από το Φανάρι.

Η νέα συνήθεια του κ. Βαρθολομαίου

Όπως πέρυσι, και αυτή τη χρονιά, ο οικουμενικός πατριάρχης γιόρτασε τα ονομαστήριά του μαζί με τους σχισματικούς. Πέρυσι με τους Ουκρανούς, φέρος με τους Σκοπιανούς. Με χαρά χαρακτηρίζει την ενέργεια του αυτή ως αποκατάσταση της ευχαριστιακής κοινωνίας. Άραγε ποιο είναι το επόμενο σχίσμα που ετοιμάζει; 

Πάντως δεν φαίνεται να ενοχλεί η “πολιτική” του κ.Βαρθολομαίου τους πολιτικούς της Ελλάδας, κι ας ενισχύει τα σχέδια των Σκοπίων εναντίον της Πατρίδας μας. Μεταξύ των προσκεκλημένων ήταν η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας κ. Ζέττα Μακρή και ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης. Μετά το πέρας της Ακολουθίας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης χειροθέτησε με το οφφίκιο του Άρχοντα Ασηκρήτη της Μ.τ.Χ.Ε. τον Ομότιμο Καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Αναστάσιο Ωρολογά.

Επιβεβαίωση της ακρίβειας μιας άλλης πίστεως, όχι της Ορθοδοξίας

Κατά την ομιλία του προς τον αρχιεπίσκοπο Στέφανο, ο οικουμενικός πατριάρχης είπε μεταξύ άλλων: “Σήμερον επιβεβαιώνεται η ακρίβεια της πίστεως μας, καθώς αναδεικνύεται περιτράνως η αξία της εκκλησιαστικής αμφιδρομίας εις το αναπόσπαστον του όρου και των κανόνων της Εκκλησίας”. 

Σαφώς επιβεβαιώνεται η ακρίβειά της πίστεώς του. Όχι της Ορθοδοξίας. Επιβεβαιώνεται η ακρίβεια της πίστης του ιδίου, όχι των Αγίων μας. Ο κ. Βαρθολομαίος,  αντί να θεραπεύει τις πληγές στην Εκκλησία, ανοίγει νέες. Ομιλεί για βαριές και ιερές ευθύνες εκείνος που χρησιμοποιεί το θρόνο του για να αλώσει την Ορθοδοξία. Χρησιμοποιεί το πρόσχημα της αντιμετώπισης του εθνοφυλετισμού, για να αιτιολογήσει τις αυθαιρεσίες του και την καταπάτηση της λειτουργίας του συνοδικού συστήματος. 

Αγώνας μέσα από την Ιεροκανονική Αποτείχιση

Και ενώ ο κ. Βαρθολομαίος σαν άλλος δικτάτορας, επιβάλει τα σχέδιά του, ευλογεί τα έργα του και υπόσχεται ότι θα επεμβαίνει όπου θεωρεί ο ίδιος αναγκαίο, εμείς θα είμαστε εδώ, να στηλιτεύουμε τις εκτροπές του και να χτυπάμε το καμπανάκι. Ένα μικρό ξυπνητήρι, όπως έλεγε ο μακαριστός πνευματικός μας πατέρας Νικόλαος Μανώλης, του οποίου ο ήχος συνεχώς δυναμώνει και αφυπνίζει τους καλοπροαίρετους χριστιανούς αλλά είναι ο χειρότερος εφιάλτης για τους Οικουμενιστές. Αυτό είναι το έργο της Κατάνυξης. 

Έβλεπε μπροστά ο μακαριστός μας Γέροντας. Δημιούργησε μαζί με τον σεβαστό διδάσκαλο π. Θεόδωρο Ζήση ένα ασφαλές καταφύγιο μέσα στην Ιεροκανονική Αποτείχιση. Όρθωσαν όπως τόσοι Άγιοι, ιερά τείχη για να φυλάξουν το ποίμνιο και τον εαυτό τους, από την αίρεση. Τη χειρότερη αίρεση όλων των αιώνων, τον Οικουμενισμό. Αυτός είναι ο σκοπός του Ορθόδοξου Χριστιανικού Συλλόγου Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής και με την ευχή του συνεχίζουμε τον αγώνα.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Η εκκλησιαστική διπλωματία στα Σκόπια θυμίζει μηχανορραφίες αλά Βατικανό
– Ανασκόπηση της Αυτοκεφαλίας των Σκοπίων και ο δόλιος ρόλος του Ηγουμένου Βαρθολομαίου της νεοΕσφιγμένου
– Πατριάρχης Σερβίας: “Φτάσαμε στο σπίτι των αδελφών μας στην Μακεδονία”
– Η εκκλησία της Σερβίας υπέκυψε!

Σχετικά άρθρα

Το δώρο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Πάπα Φραγκίσκο και το μετάλλιο της πλάνης

Αφαιρώντας το θρησκευτικό προσωπείο της «Αγίας» Έδρας αποκαλύπτεται μία αδίστακτη οργάνωση, που έχει βυθίσει την ανθρωπότητα σε φρικαλεότητες, αβάσταχτο πόνο και αίμα Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Στο «Αποστολικό» Παλάτι στην πόλη του...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.