Επικαιρότητα

Μια αξιοσημείωτη αντίδραση γονέων σε μια ασθενούσα Ελλάδα που αργοπεθαίνει

εικόνα άρθρου: Μια αξιοσημείωτη αντίδραση γονέων σε μια ασθενούσα Ελλάδα που αργοπεθαίνει

Είναι αξιοσημείωτη η στάση των ηρωικών, για πολλούς, γονέων στη Φλώρινα! Όπως μας πληροφορούν με μηνύματά τους: “δεν στέλνουν τα παιδιά τους στα εχθρικά σχολεία της νέας απάνθρωπης κανονικότητας.”

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ήρθε φέτος ένας Σεπτέμβρης που όμοιό του δεν ξανάδαμε. Η πρώτη μέρα στα σχολεία δε θα είναι γεμάτη από τα χαμογελαστά προσωπάκια των παιδιών του δημοτικού που λαχταρούν να κάτσουν στα σχολικά θρανία δίπλα στους συμμαθητές τους. Δε θα υπάρχει ούτε η φούρια, η δυναμικότητα και ο αυθορμητισμός των μεγαλύτερων μαθητών. Σίγουρα και χωρίς αμφιβολία θα είναι ο πιο ακατάδεκτος και αντιπαιδαγωγικός Σεπτέμβρης.

Τίποτα δε θα θυμίζει την έναρξη σχολικής χρονιάς προηγούμενων ετών, καθώς με εντολή του Υπουργείου Παιδείας, η βαρύτητα έχει πέσει, όχι στην προετοιμασία των σχολικών μονάδων να υποδεχθούν τους μαθητές ή τη διανομή των σχολικών βιβλίων και την απρόσκοπτη παρουσία εκπαιδευτικών στις θέσεις τους, αλλά στα νέα υγειονομικά μέτρα προφύλαξης ενόψει του κορωνοϊού.

Συζητήσεις επί συζητήσεων και σενάρια που άπτονται του παραλόγου διακινούνται στα ΜΜΕ, σχετικά με το πλαίσιο λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Αυτός ο ιός έγινε πραγματικό πολυεργαλείο στα χέρια καιροσκόπων. Χρησιμοποιήθηκε και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται αντί να αντιμετωπιστεί καθαρά ιατρικώς και επιστημονικώς. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο υπάρχει πολυμορφία απόψεων, αποφάσεων, αντιδράσεων. Η επιστημονική κοινότητα παρουσιάζει συγκερασμένες απόψεις επί του θέματος. Η επιλεκτική προβολή από τα ΜΜΕ, της μιας μερίδας των επιστημόνων, η αποσιώπηση της αντίθετης επιστημονικής τοποθέτησης, η αυτοαναίρεση των αποφάσεών τους, μας βάζει σε πολλές υποψίες.

Παρ’ όλες τις συγκεχυμένες θέσεις και την αδυναμία ικανών επιστημονικών τεκμηριώσεων, και την παρουσίαση επικίνδυνων αποτελεσμάτων λόγω προβληματικών χειρισμών, η Υπουργός Παιδείας προχώρησε αποφασιστικά στη διατύπωση και έκδοση Εγκυκλίου σχετικά με τα μέτρα προστασίας του κορωνοϊού. Σε αυτήν την υπ. Αριθμ. 113701/ΓΔ4/02.09.2020 Εγκύκλιο, που απέστειλε σε όλες τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μιλάει για την υποχρεωτικότητα της μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του σχολείου. Επίσης κοινοποιείται και η αρ. πρωτ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 53452/31-08-2020 ΚΥΑ(ΦΕΚ Β΄3630/31-08-2020) “Μέτρα προστασίας για το σχολικό και εκπαιδευτικό έτος 2020-2021”. Τα μέτρα μεταξύ των άλλων απαιτούν τη χρήση μη ιατρικής μάσκας από εκπαιδευτικούς, μαθητές, προσωπικό και επισκέπτες των σχολείων.

Τα πράγματα είναι πολύ δυσοίωνα καθώς η Κυβέρνηση προχωρά ακάθεκτη στην εφαρμογή των μέτρων παρά την επικινδυνότητα που ελλοχεύει όσον αφορά την εφαρμογή μάσκας σε παιδιά κάτω των δώδεκα ετών. Μάλιστα για να προλάβουν τις αντιδράσεις, ήδη μέσω του Κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Πέτσα αναγγέλθηκαν και οι κυρώσεις που θα επιβληθούν σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα εντός των σχολικών μονάδων.

Παρά το κλίμα εκφοβισμού από τα πληρωμένα ΜΜΕ και την εκτόξευση απειλών και κυρώσεων από μέρους της Κυβέρνησης, γονείς από τη Φλώρινα, όπως διαβάζουμε σε σχετικό δημοσίευμα, πήραν την απόφαση να μη στείλουν τα μικρά παιδιά τους φέτος στο σχολείο, κάτω από αυτές τις επικίνδυνες συνθήκες της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.

Πρόκειται για τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Άνω Καλλινίκης, οι οποίοι, όπως ενημερωνόμαστε, κινήθηκαν με μεγάλη υπευθυνότητα και διάκριση· εξέδωσαν δήλωση προς τους αρμόδιους φορείς με την οποία αναλύουν τους λόγους της απόφασής τους, να μη στείλουν φέτος τα παιδιά τους στο σχολείο.

Σύμφωνα με τη δήλωσή τους στην απόφασή τους αυτήν, πρωτίστως συνετέλεσε το γεγονός της διασφάλισης της υγείας των παιδιών τους. Αφού περιγράφουν την εν λόγω δυσάρεστη νέα πραγματικότητα αρχικά, ακολούθως προβαίνουν και στη συγκεκριμένη διατύπωση των λόγων αυτής τους της απόφασης. 

Έτσι καταθέτουν ότι δεν μπορούν να είναι σίγουροι αν η μάσκα εντέλει προστατεύει τα παιδιά τους από τον ιό, καθώς δεν υπάρχουν ικανές αποδείξεις για κάτι τέτοιο. Επίσης όπως επισημαίνουν δεν υπάρχει η αδιάσειστη πεποίθηση «ότι δεν δημιουργούν στα παιδιά άλλου είδους προβλήματα υγείας, όπως αναπνευστικά, ψυχολογικά και αν λαμβάνουν επαρκείς ποσότητες οξυγόνου». Σχετικά με αυτό έχουν αποφανθεί επιστήμονες ότι ειδικά στην ηλικία κάτω των δώδεκα ετών, η χρήση μάσκας μπορεί να δημιουργήσει αναπνευστικά ή καρδιολογικά προβλήματα. Αυτό πληροφορούμαστε και από σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας μας όπου ο κ. Αναστάσιος Χατζής, Παιδίατρος-Εντατικολόγος, Διευθυντής Παιδιατρικής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών θέτει κάποια ζητήματα σχετικά με τους κινδύνους της μάσκας στα παιδιά. Στη συνέχεια της δήλωσης αναφέρονται στο γεγονός ότι τα μικρά παιδιά του Δημοτικού σχολείου δεν είναι σε θέση λόγω φυσικά της ηλικίας τους να τηρήσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, με αποτέλεσμα αντί να προστατεύονται να εκθέτονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο. Σε αυτό έχει αποφανθεί και ο ΠΟΥ. Διαβάζουμε λοιπόν, ότι τα παιδιά από την ηλικία των 12 ετών και άνω θα πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα, στις ίδιες περιπτώσεις και στις ίδιες συνθήκες που είναι υποχρεωτική και για τους ενήλικους, συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Στο έγγραφο με τις αναθεωρημένες συστάσεις του ΠΟΥ, «συστήνεται (σ.σ. δεν είναι υποχρεωτική) η χρήση μάσκας από τα παιδιά άνω των 12 ετών» ιδίως όταν δεν είναι εφικτό να τηρηθεί απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου από άλλους ανθρώπους και εφόσον υπάρχει ευρεία διάδοση του νέου κορωνοϊού στη συγκεκριμένη ζώνη.

Θέτουν πολύ σωστά την απορία τους στη συνέχεια της δήλωσής τους, σχετικά με το ποια λογική επικράτησε, ώστε το Υπουργείο να αποφασίσει ως υποχρεωτική τη χρήση μάσκας εντός των σχολικών αιθουσών, όχι όμως και σε άλλες δομές όπως ΚΔΑΠ και Ιδιωτικά σχολεία. Όντως αξιοπερίεργο πώς αυτή η μεταδοτικότητα του ιού προσαρμόζεται σε διάφορες επιλεκτικές καταστάσεις!

Τέλος, αναφέρονται στα μη επαρκή επιστημονικά στοιχεία σχετικά με τη διεξαγωγή του τεστ ανίχνευσης του ιού καθώς και στον επικείμενο εμβολιασμό. Και αποφαίνονται οι εν λόγω γονείς, οι οποίοι δε δέχονται να γίνουν τα παιδιά τους πειραματόζωα ενός παγκόσμιου project. Παίρνουν αυτήν την απόφαση, ως γονείς και υπεύθυνοι για την υγεία των παιδιών τους, μέχρι να λάβουν σαφείς και τεκμηριωμένες απαντήσεις. Επίσης ζητούν να διασφαλιστούν απόλυτα από επιστημονικά δεδομένα η ψυχοσωματική υγεία των παιδιών τους.

Για να προλάβουν πιθανούς χαρακτηρισμούς εναντίον τους, ξεκαθαρίζουν ότι είναι πρόθυμοι να υπακούσουν στην Πολιτεία και στο Σύνταγμα, εφ’ όσον πρωτίστως διασφαλιστεί η υγεία των παιδιών τους! Και σε αυτό θα είναι ανυποχώρητοι κατά τα λεγόμενά τους.

Ακούγονται συνεχώς, σε ραδιόφωνα κυρίως, πολλά μπράβο και εύγε στους γονείς από την ακριτική Φλώρινα που υπερασπίζονται τα παιδιά τους, τις οικογένειές τους και δεν κινούνται ως άσοφα και πειθήνια όργανα μιας κυβέρνησης που ψηφίζει νομοθετήματα κατά το δοκούν και ενάντια σε επιστημονικά δεδομένα και ανακοινώσεις του ΠΟΥ.

Είναι αυτό ένα ηχηρότατο καμπανάκι για την Κυβέρνηση που έχει επιβάλλει στους πολίτες της ένα ανελέητο κατατρεγμό και μια εξουθένωση άνω ποταμών, ότι η υπακοή στους Νόμους του κράτους έχει και ένα όριο. Αυτό το όριο είναι η διασφάλιση της ψυχοσωματικής ακεραιότητας των μελών της κοινωνίας και ο σεβασμός της ελευθερίας των πολιτών. Και αυτό το καμπανάκι χτυπάει ακόμα πιο δυνατά όταν οι αποφάσεις της εκάστοτε κυβέρνησης θέτουν σε οποιοδήποτε κίνδυνο τα παιδιά μας.

Αν δεν υπάρξουν αντιδράσεις τότε η Κυβέρνηση θα αποθρασυνθεί κι άλλο. Ήδη έχουν δοθεί εντολές στους καθηγητές να βγάζουν με απουσία από την τάξη, τους μαθητές που δε δέχονται να φορέσουν μάσκα. Εν συνεχεία να τους οδηγούν σε ειδική αίθουσα. Σαν να είναι οι απόβλητοι της κοινωνίας, οι τιμωρημένοι, οι εγκληματίες…

Ο Θεός να μας λυπηθεί και η Παναγιά να φυλάξει τα παιδιά μας. Αλλά και εμείς να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί. Υπάρχουν υγιή παραδείγματα. Ας μην επιτρέψουμε ποτέ και σε κανέναν να βλάψει τα παιδιά μας!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Στοχοποιούνται τα παιδιά μας – Αντίδραση γονέων στην υποχρεωτική εφαρμογή της μάσκας στα σχολεία
Και οι 12 ήταν υπέροχοι (12 γιατροί μιλούν για τα μέτρα κατά του Covid-19)
Η μάσκα του Φαρισαίου υποκριτού – σύγχρονη μάσκα κορωνοϊού
Ο Αγιασμός του μασκαρά
Από τα 12 έτη το όριο προσαρμογής προς τους ενήλικες στη χρήση της μάσκας
Σοβαρότατος ο κίνδυνος τουλάχιστον για τα παιδιά, όταν φορούν τη μάσκα
Δεν πρέπει να φοράνε μάσκες οι υγιείς ενήλικες, ούτε τα υγιή παιδιά
Η παράνοια στην Ταϊλάνδη
Οι μάσκες προσώπου πόσο επικίνδυνες μπορεί να είναι;
Υποχρεωτικά η μάσκα-υποχρεωτικά και το εμβόλιο;
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ: Κρύβουν την θεραπεία του κορωνοιού για να προωθήσουν τα σκοτεινά σχέδιά τους!!
Δημιουργική στατιστική και αβάσταχτα ψέματα (μέρος 3ο από 3)
Οι λοιμωξιολόγοι έγιναν λειτουργιολόγοι και οι λειτουργιολόγοι έγιναν λαγοί
Γιατί τα μέτρα δεν είναι αποτελεσματικά;

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.