Ελένη Παπασταματάκη

Μια χαρά τα βρίσκει με τους αιρετικούς ο Μητροπολίτης Βελγίου!

εικόνα άρθρου: Μια χαρά τα βρίσκει με τους αιρετικούς ο Μητροπολίτης Βελγίου!
Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Παραβρέθηκε για να τιμήσει τους παπικούς Βέλγους και να περιφρονήσει άλλη μία φορά τους Αγίους Πατέρες και τις Συνόδους…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Παρών ήταν και φέτος στη δοξολογία των παπικών στον καθεδρικό ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στις Βρυξέλλες, ο Μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας.

Η δοξολογία πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής του Βελγίου στις 21 Ιουλίου και παρόντες ήταν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, ο Πρωθυπουργός της χώρας και άλλοι αξιωματούχοι, ενώ στη δοξολογία προεξήρχε ο καρδινάλιος Josef De Kesel.

Έντονη ήταν η πανθρησκειακή ομήγυρη, καθώς εκτός από τους παπικούς που ήταν υπεύθυνοι της τελετής και του Ορθόδοξου Μητροπολίτη Βελγίου, παραβρέθηκαν ανώτατοι εκπρόσωποι και άλλων θρησκειών και ομολογιών.

Και καλά να συμμετέχουν όλοι όσοι είναι μέσα στην αίρεση και μακριά από την αλήθεια, αλλά ο Ορθόδοξος όμως Μητροπολίτης που ανήκει στη Μόνη αληθινή Πίστη που σώζει, στη μόνη Εκκλησία επί γης, τη θεοίδρυτη και αποστολική, τι δουλειά έχει να παραβρίσκεται σε ναό αιρετικό και σε τελετή αιρετικών;

Παραβρέθηκε για να τιμήσει τους παπικούς Βέλγους, να προδώσει και να περιφρονήσει για μία ακόμη φορά τους Αγίους Πατέρες και τις Συνόδους. Αυτά είναι θέματα που έχουν ξεκαθαριστεί στην Εκκλησία μας με τους ιερούς κανόνες που απαγορεύουν την παρουσία Ορθοδόξων σε ακολουθίες αιρετικών, όπως και το να συνεορτάζει Ορθόδοξος μαζί τους.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι κάτωθι κανόνες:

Κανών ΞΔ´ Αποστολικός κανόνας: Εἴ τις κληρικός, ἤ λαϊκός, εἰσέλθῃ εἰς συναγωγήν Ἰουδαίων ἤ αἱρετικῶν προσεύξασθαι, καί καθαιρείσθω καί ἀφοριζέσθω.

Κανών ΛΖ´ ἐν Λαοδικείᾳ: Ὅτι οὐ δεῖ παρά τῶν Ἰουδαίων, ἤ αἱρετικῶν, τά πεμπόμενα ἑορταστικά λαμβάνειν, μηδέ συνεορτάζειν αὐτοῖς.

Κανών ΛΘ´ ἐν Λαοδικείᾳ: Ὅτι οὐ δεῖ τοῖς ἔθνεσι συνεορτάζειν, καί κοινωνεῖν τῇ ἀθεότητι αὐτῶν.

Ο κ. Αθηναγόρας δεν έχει ούτε ιερό ούτε όσιο, καθώς δεν σέβεται τον Θεό της Πίστης μας. Βάσει των ιερών κανόνων που απαγορεύουν τη συμμετοχή ή έστω την απλή παρουσία Ορθοδόξων ιερωμένων σε θρησκευτικές τελετές αιρετικών, καθιστά τον εαυτό του καθερεταίο.

Δεν περιμέναμε όμως κάτι άλλο από το αγαπητό παιδί του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Ο ίδιος είναι γέννημα θρέμμα της αιρετικής Δύσης και με την “ευλογία” του μασόνου Αθηναγόρα πάνω στην κεφαλή του.

Είναι λοιπόν ποτέ δυνατόν να ανήκουν στην Εκκλησία αυτοί που συναναστρέφονται με την αίρεση αφού οπωσδήποτε τότε αποκόπτονται από το Σώμα Του Χριστού μας; Ο νοών νοείτω και κατά τον Ευαγγελικό λόγο «Ὁ ἔχων ὦτα ἀκούειν ἀκουέτω» (Λουκ. 8,8).

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Ο Μητροπολίτης Βελγίου Αθηναγόρας εμπαίζει τους μάρτυρες της Πίστεως
Πνευματικά ερωτοτροπήματα ανάμεσα στη Συροϊακωβιτική Εκκλησία και στη Μητρόπολη Βελγίου
Απάντηση σε όσους ομιλούν πρόχειρα και ανεπέρειστα κατά της ιεροκανονικής Aποτειχίσεως

Σχετικά άρθρα

Αχειροτόνητος Ντουμένκο-Ουνίτες-Παπικοί προσεύχονται στο Κίεβο παρουσία του Χαλκηδόνος Εμμανουήλ

Ο προκαθήμενος της σχισματικής «Εκκλησίας» Επιφάνιος καθώς και ο Ουνίτης επικεφαλής εκφώνησαν προσευχές Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Την 15η Ιουλίου 2024, ο αχειροτόνητος «Μητροπολίτης» Κιέβου Ντουμένκο Επιφάνιος, ο επικεφαλής των Ουνιτών της...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.