Μαρία Κοσμίδου

Μια “ειδική” επιτροπή καθορίζει πλέον τη ζωή των χριστιανών

εικόνα άρθρου: Μια “ειδική” επιτροπή καθορίζει πλέον τη ζωή των χριστιανών

Γράφει η Μαρία Κοσμίδου 
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Είναι η πιο ντροπιαστική περίοδος σε ολόκληρη την ιστορία της Χριστιανοσύνης, κατά την οποία η διοικούσα Εκκλησία σε συνεργασία με την Πολιτεία κλείνει τους ιερούς ναούς…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Ένας χρόνος πέρασε από την επιβολή της νέας κανονικότητας και στην εκκλησιαστική μας ζωή. Είναι αυτή η πιο ντροπιαστική περίοδος σε ολόκληρη την ιστορία της Χριστιανοσύνης, κατά την οποία η διοικούσα Εκκλησία σε συνεργασία με την Πολιτεία κλείνει τους ιερούς ναούς. Μια συνεργασία που έφερε την επιβολή βλάσφημων μέτρων στις εκκλησιές μας. Τελευταία είδαμε να εμβολιάζονται Αρχιερείς, ακόμα και να μετατρέπονται οι ιεροί ναοί σε εμβολιαστικά κέντρα. Ακούσαμε κάθε λογής ανοησία από χείλη αρχιερέων και ιερέων που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις μάσκες και τις απαγορεύσεις εντός των ιερών ναών. Καθώς πλησιάζει η Μεγάλη Εβδομάδα και δεν αλλάζουν μυαλά οι υπεύθυνοι, ήταν αναμενόμενη η αντίδραση του κόσμου, την οποία προσπαθεί φυσικά να καταλαγιάσει με ανακοίνωσή της η ΔΙΣ:

Συνήλθε χθες και σήμερα, 6 και 7 Απριλίου 2021, μέσω τηλεδιασκέψεως, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 164ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Η ΔΙΣ απεφάσισε την συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές ως προς την εξεύρεση της καλύτερης λύσης για την λειτουργία όλων των Ιερών Ναών και των Ιερών Μονών, ιδιαιτέρως κατά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος, καθώς και της Διακαινησίμου, τηρουμένων των απαραιτήτων υγειονομικών μέτρων…”

Ποτέ άλλοτε δεν καθόριζε η εξέλιξη κάποιας επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα τη λειτουργία των Ιερών Ναών, την τέλεση των ιερών Μυστηρίων και γενικότερα τη σχέση των πιστών με την ενορία τους. Ποτέ άλλοτε και για κανέναν λόγο δεν υπήρχε έντονος προβληματισμός, για το πώς θα λειτουργήσουν οι ναοί το Πάσχα, αν θα τελούνται ακολουθίες κεκλεισμένων των θυρών ή με περιορισμένο αριθμό πιστών να συμμετέχουν σε αυτές. Είναι καταγεγραμμένες οι περιπτώσεις εν καιρώ θανατηφόρων επιδημιών, που συνέρρεε πάνδημος ο λαός στις εκκλησιές για να θεραπευτεί.

Τώρα, όμως, έχουν αλλάξει τα πράγματα. Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος στην πρόσφατη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη ανακοίνωσε ότι θα πράξει ό,τι χρειαστεί προκειμένου να τηρηθούν τα περιοριστικά μέτρα και να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία. Αυτό διατυπώθηκε και κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Οι Ιεράρχες μας αγνοούν τους αγίους προκατόχους τους και υποβαθμίζουν τη θαυματουργική χάρη που μπορεί να λάβει κάθε πιστός εισερχόμενος στον ιερό ναό. Έχουν αλλάξει ρότα και για να παρηγορήσουν το αγανακτισμένο ποίμνιο, ανακοινώνουν ότι έχει ανοίξει ένας δίαυλος επικοινωνίας με την κυβέρνηση αναφορικά με τις ημέρες του Πάσχα.

Ο δίαυλος αυτός είναι βέβαιο ότι υπάρχει προ πολλού. Εκκλησία και Πολιτεία λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία με κοινά συμφέροντα. Δεν καθορίζει η Πίστη τις αποφάσεις μας, ούτε λαμβάνεται υπ’ όψιν ο νόμος του Θεού. Μια “ειδική” επιτροπή καθορίζει πλέον τη ζωή των χριστιανών. Αν η επιτροπή αποφασίσει να συμμετέχουν 20 πιστοί αφού προηγουμένως έχουν υποβληθεί σε self test, θα είναι αποτέλεσμα της αγαστής συνεργασίας Εκκλησίας και Πολιτείας. Με το αζημίωτο. Ντροπή και αίσχος.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Οι χρηματοδότες της Εκκλησίας…
– Μήπως θα έπρεπε ο Αρχιεπίσκοπος να είναι περισσότερο προσεχτικός με αυτούς που συναλλάσσεται;
– Η ΔΙΣ ευχαριστεί την ασεβή κυβέρνηση και εκείνη συνεχίζει τον πόλεμο απέναντί της
– Όταν τα προβλήματα της σημερινής Εκκλησίας της Ελλάδος περιορίζονται στον μαμμωνά, τότε ε ναι…
– Επονείδιστη η επιστολή της ΔΙΣ προς τον Πρωθυπουργό

Σχετικά άρθρα

Ποιος φοβάται;

Γράφει η Μαρία Κοσμίδου. …οι παραβατικοί λαθρομετανάστες από τις μουσουλμανικές χώρες έχουν ειδική μεταχείριση από το νόμο σε σχέση με άλλους «εγκληματίες»

Οικουμενικό Πατριαρχείο: Ανάμνηση και ανακαινισμός της Ενδημούσας Συνόδου

Γράφει η Μαρία Κοσμίδου. Μία τέτοια Ενδημούσα Σύνοδος, είχε συνεδριάσει και πριν την ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου οπότε εύλογα αναρωτιόμαστε τι συζήτησαν και ποιες αποφάσεις ελήφθησαν αυτή τη φορά;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.