Επικαιρότητα

Μια μιαρή ένωση απολαμβάνει τις ευλογίες του αιρετικού Πάπα

εικόνα άρθρου: Μια μιαρή ένωση απολαμβάνει τις ευλογίες του αιρετικού Πάπα

Εάν ο αιρετικός Πάπας της πτώσης, της πλάνης, της διαστροφής, του Filioque, της εωσφορικής υπερηφάνειας και αλαζονείας και των διαφόρων κακοδοξιών, υπακούει στη Νέα Τάξη Πραγμάτων (ΝΤΠ) και τον δημιουργό της τον Σατανά, θα πρέπει εμείς οι ορθόδοξοι να συναινέσουμε σε αυτό;

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Έλεγε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός “τον Πάπα να καταράσθε διότι αυτός θα είναι η αιτία του κακού”. Είπε επίσης ο Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς “Στην ιστορία του ανθρωπίνου γένους υπάρχουν τρεις κυρίως πτώσεις, του Αδάμ, του Ιούδα και του Πάπα”, ενώ ο Άγιος Μάρκος ο Ευγενικός “Εμείς δι’ ουδέν άλλο απεσχίσθημεν των Λατίνων, αλλά διότι είναι όχι μόνο σχισματικοί αλλά και αιρετικοί”. 

Όταν οι Άγιοι του Χριστού μας και της Ορθοδοξίας μιλούν, το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να τους ακούμε και να τους υπακούμε.Είναι αδύνατον λοιπόν να συναναστρεφόμαστε με αιρετικούς, άρα και να υιοθετούμε ή να θαυμάζουμε τις απόψεις τους ή τις δηλώσεις τους. 

Μόλις πρόσφατα, λοιπόν, ο πάπας Φραγκίσκος είπε για πρώτη φορά επισήμως ότι εγκρίνει την πολιτική ένωση ομοφυλόφιλων ζευγαριών και ότι “πρέπει να επιτραπεί η πολιτική ένωση για να είναι κατοχυρωμένοι νομικά”. Για εμάς τους ορθόδοξους, που έχουμε ως  μοναδική πυξίδα για την σωτηρία μας τον Χριστό και τους Αγίους Του, αυτές οι δηλώσεις είναι ενάντια στο Θείο Θέλημα. Αγαπούμε τους αμαρτωλούς αλλά όχι την αμαρτία και είναι φυσικό να μην αποδεχόμαστε την ομοφυλοφιλία ως σεξουαλικό προσανατολισμό. Εξάλλου, οι ίδιοι οι βιολογικοί νόμοι διαψεύδουν αυτήν την επιλογή, απορρίπτοντας αυτό το λανθασμένο μοντέλο οικογένειας.

Όταν ο ίδιος ο Απόστολος Παύλος στην Α’ προς Κορινθίους επιστολή αναφέρει “….ή ουκ οίδατε ότι άδικοι βασιλείαν Θεού ου κληρονομήσουσι; Μη πλανάσθε, ούτε πόρνοι ούτε ειδωλολάτραι ούτε μοιχοί ούτε μαλακοί ούτε αρσενοκοίται ούτε πλεονέκται ούτε κλέπται ούτε μέθυσοι, ου λοίδοροι, ουχ άρπαγες, βασιλείαν Θεού ου κληρονομήσουσι”, εμείς γιατί να τον αμφισβητήσουμε; Όταν αρνούμαστε την μόνη φυσιολογική ένωση του άνδρα και της γυναίκας, ουσιαστικά αρνούμαστε τον ίδιο τον Δημιουργό της ζωής δηλαδή τον Άγιο Τριαδικό Θεό. Εάν ο αιρετικός πάπας της πτώσης, της πλάνης, της διαστροφής, του Filioque, της εωσφορικής υπερηφάνειας και αλαζονείας και των διαφόρων κακοδοξιών, υπακούει στην ΝΤΠ και τον δημιουργό της τον σατανά, θα πρέπει εμείς οι ορθόδοξοι να συναινέσουμε σε αυτό; Όλοι αυτοί πολεμούν με μανία την υγιή παραδοσιακή οικογένεια, άνδρας-γυναίκα-παιδιά, θέλοντας να μας οδηγήσουν στην απώλεια, κι εμείς θα το δεχτούμε ελαφρά τη καρδία; 

Ας μην ξεχνάμε και το θαυμαστό γεγονός που επιτελέστηκε το βράδυ πριν γεννηθεί ο Ιησούς, όταν ο Θεός έστειλε άγγελο και θανάτωσε όλους τους ομοφυλόφιλους και αρσενοκοίτες, για να μην βρεθεί στη γη μια τέτοια θεομίσητη αμαρτία. Αυτό το φοβερό περιστατικό, δεν αρκεί από μόνο του, για να μας υπενθυμίσει το πόσο σιχαμερό και βδελυρό αμάρτημα είναι η ομοφυλοφιλία; (Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου: “…Θαύμα ηκολούθησεν εν τη Χριστού Γεννήσει· λέγει γαρ ένας Διδάσκαλος ότι την νύκταν εκείνην, κατά την οποίαν εγεννήθη ο Δεσπότης Χριστός, έστειλε πρώτον έναν Άγγελον και εθανάτωσεν όλους τους αρσενοκοίτας (=ομοφυλόφιλους ), όπου ήσαν εις τον Κόσμον, και έπειτα εγεννήθη, δια να μη ευρεθή τότε εις την γην, μία τοιαύτη θεομίσητος αμαρτία (παρά Ιερωνύμω)”. (Ο Άγιος Ιερώνυμος καταγόταν από την Ιλλυρία-Δαλματία, αλλ’ έζησε και κοιμήθηκε οσιακά στα Ιεροσόλυμα το 420 μ.Χ. Η μνήμη του τιμάται στις 15 Ιουνίου).

Έτσι, λοιπόν, όλοι οι Άγιοί μας μας μίλησαν γι’ αυτό το πειθήνιο όργανο του σατανά και οι Οικουμενικές Σύνοδοι μας το επιβεβαίωσαν. Γιατί υπάρχει ακόμη μερίδα Επισκόπων και Αρχιεπισκόπων που συνεχίζουν να τον επιβραβεύουν, να τον αποκαλούν αγιώτατο αδερφό και να συλλειτουργούν μαζί του; Με πολύ πρόσφατο παράδειγμα τον Πατριάρχη κ.Βαρθολομαίο, ο οποίος πιστεύειότι το κείμενο της νέας παπικής εγκυκλίου είναι εμπνευσμένο από ανεξάντλητη πηγή χριστιανικής παράδοσης και προέρχεται από μια καρδιά γεμάτη αγάπη”.

Πώς είναι δυνατόν να αμφισβητούνται οι Άγιοί μας; Ο αρχηγός της αίρεσης του παπισμού, ο οποίος είναι η αιτία του κακού κατά τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, πώς είναι δυνατόν να είναι γεμάτος αγάπη; Ο φθόνος κι η κακία είναι η ταυτότητά του και το αποδεικνύουν τα ίδια του τα έργα, και η νέα του εγκύκλιος είναι ένας ύμνος στον οικουμενισμό, στην παγκοσμιοποίηση και την κίβδηλη αγάπη. Τι δουλειά έχουν μαζί του οι δικοί μας ρασοφόροι; Είναι αδύνατον να δεχτούμε οποιαδήποτε ένωση μαζί τους απροϋπόθετα και φυσικά να γίνουμε καταπατητές των Ιερών Κανόνων.

Επειδή, λοιπόν, πρόκειται για ηθικό και πνευματικό ξεπεσμό και κατρακύλα, αρνούμαστε να δεχτούμε τα όσα μιαρά πρεσβεύει ο αρχηγός της αίρεσης του παπισμού, είτε πρόκειται για την ένωση των ομοφυλοφίλων είτε για οποιοδήποτε σχέδιο ή εγκύκλιο προσπαθεί να πλασάρει, με πρόσχημα την αγάπη, την ειρήνη και την συμφιλίωση. Είναι ο πλέον αναρμόδιος να μιλήσει για τέτοιες αξίες.

Επειδή ο διακαής του πόθος, μαζί με όλες τις νεοταξίτικες ομάδες που υποστηρίζουν το σοδομισμό, είναι να μετατραπεί η ανθρωπότητα σε Σόδομα και Γόμορα, εμείς οι ορθόδοξοι οφείλουμε να διαφυλάξουμε το Θείο Θέλημα, να σεβαστούμε την ανθρώπινη φύση και να προσφέρουμε στον Χριστό και στην κοινωνία μας, τον φυσιολογικό θεσμό του γάμου που Εκείνος ευλόγησε. Ένα σωστό, θεάρεστο και φυσιολογικό οικογενειακό πρότυπο, το οποίο θα μας οδηγήσει μέσω της ορθόδοξης πνευματικής ζωής στην θέωση, παρόλες τις δυσκολίες και τις αδυναμίες μας.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Από τον κήπο της Εδέμ στο Βατικανό του Φραγκίσκου
Ο σιλικονούχος Άγιος
– Σύναξις Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών, Αιρεσιάρχου Πάπα Ρώμης Φραγκίσκου Α΄Λεχθέντα και πραχθέντα (Μέρος 1ον)
– Ο Οικουμενισμός στην Εκκλησία (β΄μέρος)
– Ο Οικουμενισμός στην Εκκλησία (α΄μέρος)
– Ο Οικουμενισμός στην Εκκλησία (γ΄μέρος)
– Ο Πάπας Φραγκίσκος προτείνει να προστεθεί νέα αμαρτία στην Καθολική Εκκλησία
– Πάπας Φραγκίσκος σε Φαναριώτες: Πλήρης ενότητα με τις επιτρεπόμενες διαφορές
– Άσπρο Μαύρο: Αλλάζει το «Πάτερ Ημών» ο Πάπας Φραγκίσκος

Σχετικά άρθρα

Κων/πόλεως Βαρθολομαίος: Θα μεταβούμε μαζί με τον Πάπα στη Νίκαια το 2025 για ένα ιστορικό εορτασμό της επετείου

Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε παπικά ιστολόγια (The Tablet, The Pillar) η οργανωτική επιτροπή για τον προγραμματισμό του εορτασμού αποτελείται από τέσσερις Παπικούς και τέσσερις Ορθοδόξους

Μητροπολίτης προκαλεί πικρόχολα σχόλια με άρθρο του Μ. Σάββατο

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Η επιλογή κοσμικού διαδικτυακού τόπου κυριακάτικης εφημερίδας, πανελλαδικής κυκλοφορίας, και η χρονική συγκυρία της δημοσίευσης υπήρξαν τουλάχιστον ατυχείς αν όχι εφάμαρτες

Ευαγγέλιο κατά Μάρκον, κατά Ιωάννην και Αρχιεπ. Ελπιδοφόρου το ανάγνωσμα

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής εκφράζεται ελεύθερα όπως έχει δικαίωμα να κάνει κάθε άνθρωπος. Τα λεγόμενά του όμως έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τον λόγο του Κυρίου. Τι πρέπει να πράξει ο πιστός λαός;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.