Επικαιρότητα

Μήνυμα-πρόκληση του Πάπα Φραγκίσκου: Υπάρχει μία «συνοδική χάρη» και μία «αποστολική αδελφοσύνη» κατά την επίσκεψη σε Ελλάδα και Κύπρο

εικόνα άρθρου: Μήνυμα-πρόκληση του Πάπα Φραγκίσκου: Υπάρχει μία «συνοδική χάρη» και μία «αποστολική αδελφοσύνη» κατά την επίσκεψη σε Ελλάδα και Κύπρο

«Σε όλους σας επικαλούμαι την ευλογία του Υψίστου» (Πάπας Φραγκίσκος)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Το διαθρησκειακό πρόσωπο και προθέσεις που κρύβονται πίσω από την επίσημη επίσκεψη του στην Ελλάδα και Κύπρο αποκάλυψε ο αιρεσιάρχης και κοσμικός μονάρχης της Ρώμης, Πάπας Φραγκίσκος. Την 27η Νοεμβρίου, ο προκαθήμενος της Παπικής Εκκλησίας με βιντεοσκοπημένο μήνυμα αναφέρθηκε στο ταξίδι του στην Κύπρο, στις 2 και στις 3 Δεκεμβρίου, και στη χώρα μας, από τις 4 έως τις 6 Δεκεμβρίου. Τη στιγμή που οι πολιτικοί άρχοντες στρώνουν το χαλί στο Ποντίφικα, η εκκλησιαστική διοίκηση συμπλέοντας με τις επιθυμίες και επιταγές του Καίσαρα, σιωπά.

Πάπας Φραγκίσκος: «Σε όλους σας επικαλούμαι την ευλογία του Υψίστου»

Μέσω του βιντεοσκοπημένου μηνύματος, ο Πάπας Φραγκίσκος τόνισε ότι:

α) Έρχεται ως προσκυνητής στο όνομα του Ευαγγελίου, στα βήματα των πρώτων μεγάλων ιεραποστόλων. Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό για την «Εκκλησία» να ξαναβρεί τη χαρά του Ευαγγελίου:

«[…] ετοιμάζομαι να έρθω ως προσκυνητής στα υπέροχα εδάφη σας, ευλογημένα από την ιστορία, τον πολιτισμό και το Ευαγγέλιο! Έρχομαι κοντά σας με χαρά, ακριβώς στο όνομα του Ευαγγελίου, στα βήματα των πρώτων μεγάλων ιεραποστόλων, ιδιαίτερα των Αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα. Είναι καλό να επιστρέψουμε στις καταβολές και είναι σημαντικό για την Εκκλησία να ξαναβρεί τη χαρά του Ευαγγελίου».

β) Η επίσκεψη του έχει «μια συνοδική χάρη» και «μια αποστολική αδελφοσύνη». Επιπρόσθετα, χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως «αδελφό στην πίστη», ο οποίος θα συναντήσει τους ταγούς της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Κύπρου και της Ελλάδας «στο όνομα του Κυρίου της Ειρήνης»:

«Υπάρχει «μια συνοδική χάρη», μια αποστολική αδελφοσύνη που λαχταρώ και με μεγάλο σεβασμό: είναι η επίσκεψη σε εσάς, αγαπητοί Μακαριώτατοι Χρυσόστομε και Ιερώνυμε, Προϊστάμενοι των τοπικών Ορθοδόξων Εκκλησιών. Ως αδελφός στην πίστη, θα έχω τη χάρη να με δεχτείτε και να σας συναντήσω στο όνομα του Κυρίου της Ειρήνης».

γ) Λαχταρεί διακαώς να συναντήσει όλους και επικαλείται για όλους «την ευλογία του Υψίστου»:

«Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, με αυτά τα συναισθήματα λαχταρώ διακαώς να σας συναντήσω όλους, όλους! Όχι μόνο τους Καθολικούς, αλλά όλους σας! Και σε όλους σας επικαλούμαι την ευλογία του Υψίστου […]».

δ) Θα επισκεφτεί τη Μυτιλήνη και το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Καρά Τεπέ, ως προσκυνητής στις πηγές της ανθρωπότητας:

«Πόσοι έχουν χάσει τη ζωή τους στη θάλασσα! Σήμερα η «θάλασσα μας», η Μεσόγειος, είναι ένα μεγάλο νεκροταφείο. Ως προσκυνητής στις πηγές της ανθρωπότητας, θα πάω ξανά στη Λέσβο».

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός: «Τόν Πάπαν νά καταρᾶσθε, διότι αὐτός θά εἶνε ἡ αἰτία» όλων των δεινών

Η νέα έλευση του Πάπα Φραγκίσκου στη χώρα μας, στα πλαίσια του εορτασμού των 200 χρόνων της Επαναστάσεως του 1821, αποτελεί ύψιστη πρόκληση. Ο Παπισμός είναι αίρεση και μέσω των προκαθημένων του προκάλεσε σχίσματα, νόθευσε το Ευαγγέλιο, βοήθησε στον αποχριστιανισμό της Ευρώπης και συμμετείχε σε εγκλήματα κατά του Θεού, του ελληνισμού και της ανθρωπότητας.

Οι Άγιοι Πατέρες δεν προσκύνησαν τον Πάπα, αλλά τον καταράστηκαν και τον αναθεμάτισαν. Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός με έμφαση και χωρίς κανένα δισταγμό νουθετούσε όλους τους Ορθοδόξους: «Τόν Πάπαν νά καταρᾶσθε, διότι αὐτός θά εἶνε ἡ αἰτία» όλων των δεινών. Καθώς η διοίκηση της Εκκλησίας έχει αλωθεί από το πνεύμα του Οικουμενισμού, ο πιστός λαός καλείται να αντιδράσει πριν είναι αργά. Τότε μόνο το πέπλο του Αγίου Τριαδικού Θεού θα προστατεύσει ξανά τη οσιοτόκο χώρα μας από τον πόλεμο που δέχεται τόσο έξωθεν, όσο και έσωθεν, από αντίχριστες, αντίθεες και σκοτεινές δυνάμεις.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Ιστορική αναδρομή στα δεινά που επέφεραν οι προηγούμενες επισκέψεις του Πάπα στην Ελλάδα
Θα το φωνάζουμε με όλες μας τις δυνάμεις: Δεν επιθυμούμε καμία σχέση της Ελλάδας με τον πάπα!
Κρυφτείτε… έρχεται ο Πάπας!!!
– Βαβαί, έρχεται επίσημα ο Πάπας το Σεπτέμβριο!

Σχετικά άρθρα

Οι οικουμενιστές κινούνται από δαιμονική αγάπη [mp3 2019]

Κήρυγμα τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη. Γιά τούς οἰκουμενιστές, ὑπέρτατος κανόνας, πάνω ἀπό τίς ἀποφάσεις τῶν Οἰκουμενικῶν Συνόδων, εἶναι τό διαστρεβλωμένο καί κατασυκοφαντημένο “ἵνα πάντες ἕν ὦσι”

Τα παπικά πυροτεχνήματα για την ειρήνη στην Ουκρανία

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη. Το Βατικανό παίζει κρυφτό με την ειρήνη στην Ουκρανία, λέγοντας ότι θα στείλει απεσταλμένους του σε Ρωσία και Ουκρανία ενώ και τα δύο μέλη δηλώνουν άγνοια γι’ αυτές του τις ενέργειες

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.