Για την κατάσβεση επιχείρησαν δέκα πυροσβέστες με τρία οχήματα…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Το Σάββατο 18 Ιανουαρίου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Αθανασίου ξέσπασε φωτιά στον Ιερό Ναό του Άγιου Αθανασίου στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Αθανασίου Ευόσμου είναι ο παλαιότερος μεταβυζαντινός ναός της Δυτικής Θεσσαλονίκης, ο οποίος έχει ανακηρυχθεί σε ένα από τα ιστορικά διατηρητέα μνημεία της Ελλάδας.

Πολλοί ενορίτες στάθηκαν στα οικουμενιστικά ανοίγματα του μητροπολίτη κ. Βαρνάβα. Από την εποχή που αυτός συμπροσευχήθηκε με το μουσουλμάνο μουφτή στο τουρκικό νεκροταφείο, αλλά και με όλες τις αιρετικές και σχισματικές δράσεις του σε σχέση την ψευδοσύνοδο της Κρήτης και το Ουκρανικό Αυτοκέφαλο, λένε πως ο αντιαιρετικός Άγιος Αθανάσιος, δεν είναι ευχαριστημένος· κατά την ημέρα της Εορτής του έστειλε ένα μήνυμα…

Διαβάσαμε στο vimaorthodoxias.gr:


Εύοσμος – Θεσσαλονίκη : Φωτιά στο παρεκκλήσι του Αγίου Αθανασίου

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου, λίγο μετά τις 18:00, στο παρεκκλήσι του Ιερού Ναού του Άγιου Αθανάσιου στον Εύοσμο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά προκλήθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία στην σκεπή του παρεκκλησιού, με αποτέλεσμα να υπάρξουν υλικές ζημιές.

Για την κατάσβεση επιχείρησαν δέκα πυροσβέστες με τρία οχήματα, αναφέρει το voria.gr.

Τις φωτογραφίες ανήρτησε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης, Περιβάλλοντος και Πρασίνου του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, Χρήστος Δεμερτζής.

Διαβάστε περισσότερα εδώ