Επικαιρότητα

Μητρ. Αμφιλόχιος: Η εξουσία στην Εκκλησία δεν μπορεί να ανήκει σε ένα άτομο

εικόνα άρθρου: Μητρ. Αμφιλόχιος: Η εξουσία στην Εκκλησία δεν μπορεί να ανήκει σε ένα άτομο

«Η εξουσία στην καθολική Εκκλησία ανήκει μόνο στον Θεό, κι όχι σε έναν τοπικό πατριάρχη ή μητροπολίτη»

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Είναι πολύ σημαντικό να ακούγονται φωνές Αρχιερέων που αντιστέκονται στη νέα εκκλησιολογία του Κολυμπαρίου. Στο δημοσίευμα που ακολουθεί, στηλιτεύεται με νηφαλιότητα, η εμμονή του Φαναρίου να αναδειχτεί ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως ως ο Πάπας της Ανατολής. Όταν το Πρωτείο και το Αλάθητο αποτελούν κορυφαίες αιρέσεις του παπισμού, κάθε προσπάθεια να υιοθετηθεί αυτή η διδασκαλία από Ορθόδοξους Ιεράρχες, αποτελεί ξεκάθαρη αιρετική διδασκαλία.

Το Ουκρανικό είναι απότοκο του Κολυμπαρίου. Εκεί επιχειρήθηκε να νομιμοποιηθεί (με σκοτεινές Βατικάνειες μεθοδεύσεις) η νέα αιρετική Εκκλησιολογία. Από εκεί και μετά συνεχίζει ο καταστροφικός κατήφορος προς το Σχίσμα, που ξεκίνησε με το Ουκρανικό κακοκέφαλο και δυστυχώς, όπως φαίνεται, θα επεκταθεί στα Σκόπια και αλλού…

Διαβάζουμε στο spzh.news/gr:


Μητρ. Αμφιλόχιος: Η εξουσία στην Εκκλησία δεν μπορεί να ανήκει σε ένα άτομο

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Μητρόπολης Μαυροβουνίου-Πριμόρσκ της Σερβικής Εκκλησίας στην Ορθοδοξία σέβονται το πρωτείο της τιμής του Φαναρίου, αλλά δεν δέχονται τις αξιώσεις για ιδιοποίηση της εξουσίας.

Στις 28 Φεβρουαρίου του 2020 στην Ποντγκόριτσα ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου- Πριμόρσκ Αμφιλόχιος δήλωσε ότι η Εκκλησία από τη φύση της είναι καθολική και είναι απαράδεκτη η κατάσταση όταν το πρωτείο της εξουσίας ανήκει σε κάποιο συγκεκριμένο πατριάρχη ή μητροπολίτη.

«Σεβόμαστε το πρωτείο της τιμής του Φαναρίου, primus interpares (λατινικό κλισέ, που σημαίνει κυριολεκτικά “πρώτος μεταξύ ίσων” – συντ.), αλλά δεν δεχόμαστε το πρωτείο της εξουσίας, – δήλωσε ο αρχιερέας. – Όλοι σεβόμαστε το πρωτείο της Κωνσταντινούπολης, ως πρώτη στην τιμή, αλλά όχι στην εξουσία. Η εξουσία στην καθολική Εκκλησία ανήκει μόνο στον Θεό, κι όχι σε έναν τοπικό πατριάρχη ή μητροπολίτη».

Ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος πιστεύει επίσης ότι ο Μακαριώτατος Ονούφριος υπερασπίζεται την Εκκλησία του «με βάση την πίστη και την αγάπη».

«Τεράστιος αριθμός Ουκρανών έχουν παραμείνει πιστοί στην Εκκλησία της Ρους του Κιέβου, στον Άγιο Βλαντίμιρ. Έτσι πρέπει να συνεχιστεί. Εμείς μαθαίνουμε από σας και εσείς μαθαίνετε από την ανάσταση του λαού μας». 

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Μαυροβούνιο: Πολιτικό παιχνίδι και πειθαρχικές ποινές σε όσους παρακολουθούν ορθόδοξες λειτουργίες
– Ο Πατριάρχης της Σερβίας για το Μαυροβούνιο, για τις ΗΠΑ και τον Πάπα!
– Το Φανάρι θα δώσει Τόμο Αυτοκεφαλίας και στους σχισματικούς του Μαυροβουνίου δηλώνει ο επικεφαλής τους
– Σερβία – Μαυροβούνιο: Πονηρό θρησκευτικό νομοσχέδιο· μήπως πρόκειται για εκβιασμό σε σχέση με το Ουκρανικό;
– Κυβέρνηση Μαυροβουνίου: «Kατάσχουμε τους Ναούς σας και τους δίνουμε στους σχισματικούς που θα πάρουν Αυτοκεφαλία από το Φανάρι»
– Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος: «Κεφαλή της Εκκλησίας είναι ο Χριστός και όχι ο Βαρθολομαίος»

Σχετικά άρθρα

Φτάνει…! Ως εδώ!

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Δεν ανεχόμαστε να μας κουνάει το δάχτυλο ο οποιοσδήποτε πράττει τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που πρεσβεύει η Ορθοδοξία μας Επειδή η υποκρισία μερικών χτυπάει κόκκινο και...

Οι οικουμενιστές κινούνται από δαιμονική αγάπη [mp3 2019]

Κήρυγμα τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη. Γιά τούς οἰκουμενιστές, ὑπέρτατος κανόνας, πάνω ἀπό τίς ἀποφάσεις τῶν Οἰκουμενικῶν Συνόδων, εἶναι τό διαστρεβλωμένο καί κατασυκοφαντημένο “ἵνα πάντες ἕν ὦσι”

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.