Επικαιρότητα

Μητρ. Αμβρόσιος: “ξυπνήστε από το λήθαργο στον οποίο σας έχουμε υποβάλει εμείς οι εκκλησιαστικοί σας Ταγοί!”

εικόνα άρθρου: Μητρ. Αμβρόσιος: “ξυπνήστε από το λήθαργο στον οποίο σας έχουμε υποβάλει εμείς οι εκκλησιαστικοί σας Ταγοί!”

“…κάθε λίγο προβάλλουν ενώπιόν μας μερικοί αλειτούργητοι και αλιβάνιστοι πολιτικοί…”

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ως Κατάνυξη προβάλλουμε και στηρίζουμε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιο, λόγω της ορθόδοξης τοποθέτησής του στα θέματα της επικαιρότητας. Μέσα από το προσωπικό του ιστολόγιο αφυπνίζει τους χριστιανούς και ελέγχει τους εχθρούς της Πίστης. Πλέον η αλήθεια από χείλη Αρχιερέων είναι σπάνιο φαινόμενο. Στο εν λόγω άρθρο του κ. Αμβροσίου, αίσθηση προκαλούν δύο σημεία  στα οποία θα θέλαμε να εστιάσουμε και που θα πρέπει να προσέξει κάθε χριστιανός, ώστε να καταλάβει ότι η δοκιμασία που περνάμε το τελευταίο χρονικό διάστημα, με αφορμή τον άγιο κορωνοϊό, είναι στην αρχή της και συμβαίνει, για να ξεκαθαρίσει η ήρα από το σιτάρι.

Θα συμφωνήσουμε με τον κ. Αμβρόσιο ότι κάθε λίγο προβάλλουν ενώπιόν μας μερικοί αλειτούργητοι και αλιβάνιστοι πολιτικοί, μαζί με ορισμένους πανεπιστημιακούς καθηγητές, οι οποίοι τολμούν και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και μας λέγουν ότι κινδυνεύουμε να κολλήσουμε τον κορωνοϊό ακόμη και μέσα στην Εκκλησία, δηλαδή το σπίτι του Θεού,  διατυπώνουν δε την σατανική άποψη, ότι πρέπει να σταματήσει η τέλεση της Θείας Λειτουργίας στους Ναούς των Ορθοδόξων όσο χρόνο διαρκεί η πανδημία!

Θα συμφωνήσουμε ασφαλώς και με την έμπονη έκκλησή του προς όλους τους Ορθόδοξους Χριστιανούς:

Σήμερα, λοιπόν, πατρικά σας ικετεύω να ξυπνήσετε από τον λήθαργο, στον οποίο σας έχουμε υποβάλει εμείς οι εκκλησιαστικοί σας Ταγοί! Αναφερόμεθα στην πλειονότητα των προσκυνημένων Σεβασμιωτάτων Άδελφών μας Αρχιερέων

Αναμφίβολα, η δοκιμασία που μόλις ξεκίνησε δεν έχει προηγούμενο. Λόγω του ότι ένα μεγάλο ποσοστό του λαού είναι ακατήχητο, οι πονηροί άρχοντες βρήκαν πρόσφορο έδαφος και με όπλο το φόβο επιβάλλουν, όπως οι ίδιοι ομολογούν, μια νέα κανονικότητα στην κοινωνία μας. Γρήγορα αποκαλύφθηκε ότι οι κυβερνητικοί έχουν συνεργό την ίδια την Ιεραρχία στα αντίχριστα σχέδιά τους εναντίον της λατρευτικής μας ζωής. Πρώτη συνέπεια των απαράδεκτων μέτρων είναι ότι αρχίζει να αναπτύσσεται ένας εμφύλιος πόλεμος μεταξύ των Χριστιανών. Γράφει ο κ. Αμβρόσιος: «Οι μασκαρεμένοι μασκοφόροι θα αντιμάχωνται εκείνους , οι οποίοι θα εισέρχωνται στο Ναό, χωρίς να φορούν την μάσκα!»

Δυστυχώς, αυτή είναι η πικρή αλήθεια! Αν έχουμε ακόμα δημοκρατικό πολίτευμα, τότε είναι γεγονός ότι τις απαγορεύσεις θα ζήλευε και ο χειρότερος δικτάτορας,  όπως την πρόσφατη εξαγγελία του Υπουργού κ. Χρυσοχοΐδη, ότι εφ’ εξής θα διώκονται δικαστικώς όσοι αντιτίθενται στη θεωρία της μάσκας!

Ο ακατήχητος λαός, βλέποντας τη διοικούσα Εκκλησία να συντηρεί το κλίμα φόβου και να ενστερνίζεται τα βλάσφημα μέτρα της κυβέρνησης, δέχεται τις απαγορεύσεις και πιστεύει ότι έτσι μπορεί να σωθεί από τον κίνδυνο και ότι οι πολιτικοί θα φέρουν τη θεραπεία. Είναι η πλάνη στην οποία πέφτουν πολλοί χριστιανοί αδελφοί μας. Ξεχνούν ότι η σωτηρία μας είναι στα χέρια του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού. Όπως τονίζει ο Μητροπ. Αμβρόσιος: «Η θεραπεία βέβαια εξαρτάται και από το βαθμό της πίστεως του πάσχοντος! Ιδού η απόδειξη! Π.χ. στην περίπτωση των δύο τυφλών, των θεραπευθέντων υπό του Σωτήρος Χριστού, ο Κύριος τους ερωτά: «Πιστεύετε, ότι δύναμαι τούτο ποιήσαι; λέγουσιν Αυτώ∙ ναί, Κύριε. Τότε ήψατο των οφθαλμών αυτών, λέγων∙ κατά τήν πίστιν υμών γενηθήτω υμίν. Και ανεώχθησαν αυτών οι οφθαλμοί.»

Αυτούς τους κρίσιμους και πονηρούς καιρούς, ο μόνος τρόπος για να μείνουμε ασφαλείς, είναι να μείνουμε στην Πίστη. Είναι πολύ καλά μελετημένη η παγίδα που έχει στηθεί σε βάρος μας. Ας δείξουμε στον Κύριό μας ότι θέλουμε να είμαστε μαζί Του, διαχωρίζοντας τη θέση μας από εκείνους τους μητροπολίτες που μας θέλουν υποχείρια της Νέας Εποχής, και ας μη δεχτούμε να γίνουμε θύματα ενός άλλου εμφυλίου πολέμου μεταξύ των χριστιανών.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Ο Αμβρόσιος τα είπε έξω απ’ τα δόντια για τον Κορονοϊό!
Ανάξιοι, δειλοί και νεωτεριστές οι μασκοφόροι κληρικοί οι οποίοι πρωτοστατούν στην αποϊεροποίηση τον Ιερών Μυστηρίων
π.Θεόδωρος Ζήσης, Είναι βλασφημία να φορούμε μάσκες μέσα στην Εκκλησία [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
π.Νικόλαος Μανώλης, Είμαστε μαζί με τον π.Ιγνάτιο στις διώξεις του
π.Θεόδωρος Ζήσης, Η μάσκα μέσα στο Ναό προσβάλει την ιερότητα του ιερού χώρου [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
Η Ι.Μ.Λεμεσού κατώτερη των περιστάσεων υιοθετώντας ανίερα διατάγματα
Ο Αμβρόσιος τα είπε έξω απ’ τα δόντια για τον Κορονοϊό!
– Με αυστηρότητα ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος: ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ, ΚΥΡΙΟΙ!
– «Όλοι σχεδόν οι Μητροπολίτες της Ελλάδος… είναι Προδότες του Χριστού και της Εκκλησίας» Καλαβρύτων Αμβρόσιος
– κ. Νίκη Κεραμέως «Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου». Η απάντηση του κ. Αμβρόσιου
– Καλαβρύτων Αμβρόσιος: Σήμερα υπάρχουν Ιεράρχες και Ιερείς που προδίδουν την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό!

Σχετικά άρθρα

Οι οικουμενιστές κινούνται από δαιμονική αγάπη [mp3 2019]

Κήρυγμα τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη. Γιά τούς οἰκουμενιστές, ὑπέρτατος κανόνας, πάνω ἀπό τίς ἀποφάσεις τῶν Οἰκουμενικῶν Συνόδων, εἶναι τό διαστρεβλωμένο καί κατασυκοφαντημένο “ἵνα πάντες ἕν ὦσι”

Αφιερώματα

17 Ιούν

Ο Όσιος Υπάτιος εν Ρουφινιαναίς, η διακοπή κοινωνίας και οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Γράφει ο Αθανάσιος Μπόλλας Τι έκανε ο Όσιος Υπάτιος, όταν ο Νεστόριος άρχισε να κηρύττει αιρετικά; Τι έπραξε, όταν ο Επίσκοπός του τον εμπόδιζε να αντιδράσει στην ειδολωλατρεία, λέγοντάς του «εσύ είσαι μοναχός, κάθισε και ησύχαζε»;

Η Κυριακή των Αγ. Πατέρων και οι σημερινή εκκλησιαστική κατάσταση [mp3 2020]

Κήρυγμα τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη. “Οἱ πιστοί Χριστιανοί, δέν ἀνεχόμαστε νά βλέπουμε τόν ξεπεσμό τῶν ἐκκλησιαστικῶν ἀρχόντων, στήν παναίρεση τοῦ Οἰκουμενισμοῦ” (π.Νικόλαος Μανώλης)

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.