Επικαιρότητα

Μητρ. Γαλλίας Εμμανουήλ για το Ουκρανικό: «πολύ σύντομα όλα τα προβλήματα της νέας Εκκλησίας θα επιλυθούν»

εικόνα άρθρου: Μητρ. Γαλλίας Εμμανουήλ για το Ουκρανικό: «πολύ σύντομα όλα τα προβλήματα της νέας Εκκλησίας θα επιλυθούν»

Συνάντηση Μητροπολίτη Γαλλίας, με τον σχισματικό “Μητροπολίτη Ουκρανίας” Επιφάνιο

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Γαλλίας: Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας κ.κ. Επιφανίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.

Ο Μητροπολίτης Γαλλίας έγινε δεκτός εγκαρδίως από τον Μακαριώτατο σήμερα το πρωί, παρουσία του Πανιερωτάτου Αρχιεπισκόπου Τσερνιχίβ και Νιζχίν κ. Ευστρατίου.

Ακολούθησε καρποφόρα συζήτηση για τα θέματα της Εκκλησίας της Ουκρανίας. Ο Μητροπολίτης Γαλλίας εξέφρασε την πεποίθηση ότι πολύ σύντομα όλα τα προβλήματα της νέας Εκκλησίας θα επιλυθούν, όπως ακριβώς συνέβη και με τις υπόλοιπες Εκκλησίες που έλαβαν Αυτοκεφαλία από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, του οποίου Επαρχίες αποτελούσαν στο παρελθόν.

Ο Μητροπολίτης Γαλλίας ανέφερε: «η κάθε Εκκλησία που έλαβε Αυτοκεφαλία από την Μητέρα Εκκλησία Κωνσταντινουπόλεως, φέρει τη δική της ιστορία και αντιμετωπίζει τα δικά της προβλήματα. Όλες όμως έχουν μνήμη και ορθό εκκλησιολογικό φρόνιμα και δεν ξεχνούν ότι υπήρξαν κομμάτι του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Αυτή η πνευματική σχέση με τη Μητέρα Εκκλησία παραμένει αδιάκοπη και είναι καθαρά αγαπητική εν Χριστώ Ιησού, και όχι σχέση εξάρτησης ή καταπίεσης. Δεν έχει θέση στην Εκκλησία του Χριστού η αδικία και η αχαριστία, και όταν ο Θεός επιτρέπει τέτοιο πειρασμό, πρέπει όλοι οι υπόλοιποι να προσευχόμαστε με θέρμη ώστε να τον προσπερνούμε. Η Εκκλησία της Ουκρανίας βιώνει αυτή την περίοδο δυσκολίες οι οποίες θα καταγραφούν στην εκκλησιαστική ιστορία που θα υπογραμμίσει τους πρωταγωνιστές, όμως σύντομα θα ξεπεραστούν τα προβλήματα και θα αποτελούν παρελθόν. Να είστε σίγουροι ότι όλες οι αδελφές Εκκλησίες προσεύχονται για την ειρήνη στην Ουκρανία και πράττουν το θέλημα του Χριστού και όχι το συμφέρον των ισχυρών της γης».

Ο Μητροπολίτης Γαλλίας στη συνέχεια μετέφερε στον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ουκρανίας τις αδελφικές ευχές του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και εξέφρασε ευχαριστίες για την πρόσφατη επίσκεψη του Πανιερωτάτου Αρχιεπισκόπου Τσερνιχίβ και Νιζχίν κ. Ευστρατίου στο Παρίσι.

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Κατά ιερομ. Νικήτα Παντοκρατορινού για τις εκκλησιολογικές του αιρέσεις και την συκοφάντηση του Αγ. Γρηγορίου Παλαμά

του Αγαθόνικου. Σε ομιλία του για τον Άγιο Γρηγόριο Παλαμά ο Αγιορείτης γέρων διαστρέφει την εκκλησιαστική μας ιστορία και εκμεταλλεύεται το κύρος του Αγίου, για να προωθήσει τις αιρέσεις του

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.