Επικαιρότητα

Μητρ. Καλαμαριάς: Ο Αρχιεπίσκοπος δεν έκανε κάτι διαφορετικό από αυτό που έλαβε και ως εντολή από την Ιεραρχία [Βίντεο]

εικόνα άρθρου: Μητρ. Καλαμαριάς: Ο Αρχιεπίσκοπος δεν έκανε κάτι διαφορετικό από αυτό που έλαβε και ως εντολή από την Ιεραρχία [Βίντεο]

Ο μητρ. Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιουστίνος σε αυτή τη συνέντευξη αναφέρεται στην Έκτακτη συνεδρίαση της Ιεραρχίας που είχε ως θέμα το Ουκρανικό ζήτημα και την αναγνώριση του “Αυτοκεφάλου” της νέας σχισματικής ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας.

Ο μητρ. Καλαμαριάς αναφέρει στη συνέντευξη:

[00:15] “Πράγματι, είναι μια σχεδόν ομόφωνη απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ελάχιστοι αδελφοί διαφοροποιήθησαν και πρότειναν αναβολή της αποφάσεως για το Ουκρανικό. Οι περισσότεροι εκ των αδελφών Αρχιερέων συνεφώνησαν να αναγνωρισθεί και από την Εκκλησία της Ελλάδος η Εκκλησία της Ουκρανίας που ήδη έχει αναγνωρισθεί από το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο. Ως εκ τούτου, ο Αρχιεπίσκοπος έκανε αυτό το οποίο και ο ίδιος πρότεινε στην Ιεραρχία και η μεγάλη πλειονοψηφία των Ιεραρχών ενέκρινεδεν έκανε κάτι διαφορετικό από αυτό που έλαβε και ως εντολή από την Ιεραρχία”.

Όμως στην πραγματικότητα, τέτοια απόφαση δεν ελήφθη και τέτοια εντολή δεν εδόθη.

— Σχολιασμός katanixi.gr —

Δείτε σχετικά:
– Δηλώσεις Μητροπολίτου Κυθήρων Σεραφείμ δια την Ουκρανική «Αυτοκεφαλία»
– Διευκρινίσεις Μητροπολίτου Κυθήρων προς την Ιεράν Σύνοδον και τον Σεβ. Παροναξίας
– Μητρ. Μεσογαίας, Δεν έλαβε χώρα κάποια ψηφοφορία κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης
Μητρ. Αλεξανδρουπόλεως: Αποφασίσαμε ότι εγκρίνουμε την Εκκλησία την Αυτοκέφαλη της Ουκρανίας [Βίντεο]

Σχετικά άρθρα

Ο Πάπας Φραγκίσκος προλογίζει το βιβλίο του Περγάμου Ιωάννη

της Ειρήνης Ιωαννίδου. Την κακία αυτή του Πάπα, που τον χώρισε από την Αλήθεια, ζήλεψε ο «θεολόγος» του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Άλλωστε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του θέλησε να μιμηθεί το ταλέντο της Δύσης, να εφευρίσκει έτερα Ευαγγέλια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.