εικόνα άρθρου: Μητρόπολη Βελγίου: ορατότης μηδέν
Γράφει η Μαρία Κοσμίδου 
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Η διοικούσα Εκκλησία αντί να προβάλλει και να τιμά τους αγώνες των Ομολογητών Πατέρων, τιμά και προβάλλει τις δράσεις των αιρετικών…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Στην έδρα της Μητροπόλεως στις Βρυξέλλες, το πρωί της 15ης Οκτωβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, δέχτηκε τον Αιδεσιμολογιώτατο κ. Christian Krieger, Πρόεδρο του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (C.E.C.).

Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ θερμό κλίμα και αφορούσε την ενημέρωση του Μητροπολίτου για τρέχοντα θέματα και δραστηριότητες της C.E.C., υπήρξε δε συζήτηση σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και προοπτικές κοινών δράσεων.

Όπως μας ενημερώνει η ιστοσελίδα της Μητροπόλεως Βελγίου, στην εν λόγω συνάντηση ο Πρόεδρος Krieger αναφέρθηκε κυρίως στην Γενική Συνέλευση της C.E.C., η οποία θα λάβει χώρα το 2023 στην Εσθονία, αλλά και στην δημιουργία μιας νέας Οικουμενικής Πλατφόρμας Διαλόγου των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών, η οποία θα είναι έτοιμη μέχρι το 2026.

Γνωρίζουμε το ειδικό ταλέντο που έχει στην εφαρμογή του Οικουμενισμού ο Μητροπολίτης Βελγίου. Κανένα ενδιαφέρον βέβαια δεν έχει για να ελκύσει ψυχές στην Ορθοδοξία, αρνούμενος κατ’ αυτό τον τρόπο την αποστολική διαδοχή. Ακολουθεί και αυτός πιστά τις εντολές του κ. Βαρθολομαίου.

Είναι γενικό το κακό, όπως λέει ο λαός μας. Η διοικούσα Εκκλησία αντί να προβάλλει και να τιμά τους αγώνες των Ομολογητών Πατέρων, αντί να διαδίδει την Πίστη μας, τιμά και προβάλλει τις δράσεις των αιρετικών. Εξέχουσα θέση έχουν οι δράσεις του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών και στην επίσημη ιστοσελίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην ειδική ενότητα “Συνοδική Επιτροπή επί των Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων”.

Γνωρίζουμε, επίσης, ότι τούτος ο πνευματικός κατήφορος δεν έχει επιστροφή. Το ζητούμενο είναι να μείνουν εντός Εκκλησίας και να υπερασπιστούν την πίστη μας όσοι διαφωνούν με τις τακτικές των οικουμενιστών.

Δεν ενδιαφέρει το ορθόδοξο πλήρωμα η δράση των αιρέσεων, αλλά η δράση της Μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας με σκοπό την επιστροφή ψυχών στη μόνη αληθινή πίστη, τη μόνη πίστη που σώζει. Όσο δε συμβαίνει αυτό, κάθε τέτοια είδηση για διάλογο δεν μπορεί να είναι αισιόδοξη. Αντίθετα, μας ωθεί ακόμα περισσότερο να είμαστε σε επαγρύπνηση. Όσο οι Επίσκοποι αφήνουν τις σκοπιές τους και σπεύδουν σε διαβολο-διαλόγους με εκπροσώπους αιρέσεων, όσο αφήνουν αποίμαντο το ποίμνιο, τόσο εμείς θα μένουμε μάχιμοι στις επάλξεις του αντιαιρετικού και αντιοικουμενιστικού αγώνα.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
– Ο μητρ. Βελγίου κ.Αθηναγόρας χωρίς αιδώ και φόβο Θεού, έλαβε ανίερες και βλάσφημες αποφάσεις
– Ο πρόεδρος του Συμβουλίου των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών στον μητρ. Βελγίου Αθηναγόρα
– Στην επίσημη Δοξολογία για την εθνική εορτή του Βελγίου ο Μητρ. Βελγίου

Σχετικά άρθρα

Το ψιθύρισμα του διαβόλου και η αφόρητη πλάνη του Μητροπολίτη Βελγίου

Ο κ. Αθηναγόρας παρέστη συμπροσευχόμενος στην εις επίσκοπον «χειροτονία» του νέου παπικού «Αρχιεπισκόπου» Βρυξελλών, στον παπικό ναό Saint-Rombaut  Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Την Κυριακή 3η Σεπτεμβρίου, ο Μητροπολίτης Βελγίου, Αθηναγόρας, παρέστη συμπροσευχόμενος...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.