Επικαιρότητα

Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ελάτε να κοινωνήσετε από την ίδια λαβίδα»

εικόνα άρθρου: Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ελάτε να κοινωνήσετε από την ίδια λαβίδα»

Σήμερα οι Επίσκοποι αν έχουν πίστη και ορθοτομούν τον λόγο της Αληθείας μπορούν κατά μίμηση των Αποστόλων, αντί για λεπρούς να καθαρίζουν κορωνοϊούς.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Με αφορμή την εορτή του Αγίου Λουκά του Ευαγγελιστού και Ιατρού, ο Μητροπολίτης Κοζάνης κάνει μία παρέμβαση βασισμένη στη διδασκαλία του Κυρίου μας και δίνει τις ορθόδοξες εκείνες απαντήσεις στους φοβισμένους από τον κορωνοϊό. Πρωταρχικά αναφέρει πως οι μαθητές του Χριστού έβγαζαν δαιμόνια και ακόμη και λεπρούς καθάριζαν επικαλούμενοι το όνομά Του. Έτσι και σήμερα εάν οι Επίσκοποι είχαν πίστη και ορθοτομούσαν τον λόγο της Αληθείας θα μπορούσαν κατά μίμηση των Αποστόλων, αντί για λεπρούς να καθαρίζουν κορωνοϊούς. Στις μέρες μας, εμείς πώς πρέπει να σταθούμε μπροστά στον πειρασμό που μας υποβάλλει ο κορωνοϊός; Ο Μητροπολίτης καταθέτει μία θεάρεστη απάντηση που λύνει τα δεσμά της απιστίας παραθέτοντας τρία παραδείγματα, τα οποία αποδεικνύουν τη βιωματική Χάρη της Ζώσας Εκκλησίας. 

Ο κ. Παύλος παραθέτει διάφορες δύσκολες καταστάσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει ο τόπος της Κοζάνης ανά τα χρόνια. Κάνει λόγο για την οξεία λοιμώδη νόσο της πανούκλας, τις επιδρομές καταστρεπτικών ζιζανίων στις καλλιέργειες των ντόπιων και έναν σεισμό που επέφερε πολλές ζημίες, αλλά καμία ανθρώπινη απώλεια. Όλα αυτά αποτέλεσαν την απόδειξη πως η Ορθοδοξία είναι παρούσα στη ζωή μας με τρόπο επεμβατικό και καταλυτικό. Ο Θεός είναι αυτός που δίνει τη λύση στα “άλυτα” προβλήματα των ανθρώπων. Φαίνεται ότι ο Μητροπολίτης Κοζάνης αναγνωρίζει την απουσία των αρχόντων, την απουσία της ορθόδοξης και ουσιαστικής παρέμβασής τους. Οι άρχοντες είναι αυτοί που περί άλλων τυρβάζουν επειδή παραποιούν το νόημα της κατοχής της εξουσίας. Επειδή δεν έμαθαν ποτέ ότι η εξουσία δεν είναι αφ’ εαυτού τους, αλλά είναι άνωθεν δεδομένη. Σύμφωνα με την κρίση μας, πολύ σωστά ο κ. Παύλος παρουσιάζει τη στρεβλή και ανθρωποκεντρική εντύπωση των αρχόντων, οι οποίοι παρεμβαίνουν στα ζητήματα που προκύπτουν -και τη δεδομένη στιγμή στο ζήτημα του ιού- χωρίς να υπολογίζουν τον αληθινό Εξουσιαστή του κόσμου τούτου.

Σχετικά με τους ιατρούς και τους φαρμακοποιούς καταθέτει το χωρίο της Παλαιάς Διαθήκης που λέει ότι ο Θεός έκτισε τους γιατρούς και τους μυρεψούς, δηλαδή τους φαρμακοποιούς, και πρέπει εμείς οι άνθρωποι να τους σεβόμαστε και να τους ακούμε. Όμως και οι ιατροί από την πλευρά τους, όταν δεν καταφέρνουν να βρουν το φάρμακο πρέπει να γονατίζουν, να υψώνουν τα χέρια τους προς τον Κύριο και ο Κύριος θα τους φωτίσει. Ομολογείται σε αυτό το σημείο η σχέση της ιατρικής επιστήμης και της θεολογίας, που ο ιατρός έχει χρέος να σέβεται την ιατρική, ως διακόνημα σταλμένο απ’ τον Θεό, αλλά να έχει γνώση για το Ποιος εξουσιάζει την επιστήμη. Οι γιατροί θεωρούν ότι η γνώση και η σοφία είναι δική τους και όχι δική Του. Έχοντας τέτοιες συμπεριφορές στο τιμόνι της περίθαλψης του ποιμνίου μπορεί να βιώσουμε καταστάσεις χειρότερες από τον κορωνοϊό.

Ας μη λησμονούμε ότι ο Θεός τους κατέστησε ιατρούς ώστε να φροντίζουν το σώμα των ανθρώπων που είναι η κατοικία Του. Ο άνθρωπος ως κατ’ εικόνα Θεού, έχοντας το πνεύμα του Θεού, θα θεωθεί μετά την έξοδό του από τον κόσμο, εάν τα έργα του είναι αγαθά.

Εν συνεχεία ο Μητροπολίτης παραλληλίζει τους χιλιάδες νεκρούς του Βελγίου, της Ολλανδίας και της Ελβετίας, που είναι χώρες με ίδιο πληθυσμό με την Ελλάδα, με τη χώρα μας. Σε αυτές τις χώρες υπάρχει πληθώρα νεκρών και προσβεβλημένων από την πανδημία. Εδώ, ακόμη μας σκεπάζει η Χάρη του Θεού! O Θεός δεν επέτρεψε η Αγιοτόκος Ελλάδα να υποφέρει τα πάνδεινα, διότι, όπως τονίζει ο Μητροπολίτης, υπάρχουν πιστοί που υψώνουν χείρας ικέτιδας στην ποιμαίνουσα Εκκλησία -αν και με κλειστές τις πόρτες- εύχονται και δέονται στον Θεό και στην Παναγία Μητέρα Του και στους Αγίους.

Όλοι εμείς οι Έλληνες έχουμε χρέος να μη βλασφημούμε το Πανάγιο Πνεύμα και κατ’ επέκταση ο Μητροπολίτης προτρέπει να κοινωνούμε από την ίδια λαβίδα! Στις μέρες μας αυτός ο λόγος είναι αδιαμφισβήτητα ριζοσπαστικός! Επαναστατεί και σπάει τα δεσμά της απιστίας! Το Σώμα και το Αίμα του Χριστού δε βλάπτει, αλλά ωφελεί. Δε μολύνει, αλλά θεραπεύει. Δεν κολλάει ιό, αλλά Υιό! Θέτει να όρια της Ορθοδοξίας και βάζει φρένο στον νοσηρό εκείνο νου που επιθυμεί η Αγία Λαβίδα να αντικατασταθεί με το κουταλάκι μίας χρήσης. Ω τόλμης δαιμονιώδους!

Ο Επίσκοπος με τον τρόπο του ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται για μία κατάσταση επαναδιαπραγματευόμενη που μπορεί να προσαρμόζεται με τις προσωρινές συνθήκες των περιστάσεων. Ο πιστός λαός θέλει να δει να μετουσιώνονται τα μαχητικά λόγια των Επισκόπων σε θαρραλέες ενέργειες και παρεμβάσεις. Να μιμηθούν τα λόγια και τα έργα των Αγίων Πατέρων όταν αυτοί αντιμετώπιζαν παρόμοιες καταστάσεις διάβρωσης της Αλήθειας. Να εφαρμόσουν την Αγία Ανυπακοή και να αφήσουν πίσω τους τον βούρκο του Κολυμπαρίου, της Σχισματοαίρεσης της Ουκρανίας και της πρόσφατης έσχατης ύβρεως, της βλασφημίας του Αγίου Πνεύματος και της Θείας Κοινωνίας. Έως πότε θα είμαστε η γενεά η άπιστη και η διεστραμμένη που θα μας ανέχεται ο Κύριος;

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Η αθώωση του Ροδίτη Ιερέα
Με πόνο ψυχής για το Σεβασμιώτατο Ιερεμία Φούντα
Διάβημα Μητρ. Αμβροσίου προς Βαρθολομαίο και Επισκόπους για τη μάσκα στους ιερούς ναούς
– Ο Ομολογητής ιερέας… συνελήφθη
– π.Αναστάσιος Γκερτσάκης: Απόστρατος, αλλά στρατιώτης Χριστού
– Αναρωτιέται ο λαός: “πού είναι η Εκκλησία;”
– Θα αγκαλιαζόμαστε κ.Σύψα, μέχρι να πεθάνουμε… Το ακούτε;
– Του Ποιμένα τα άγια χέρια κρατούν τη Θεία Κοινωνία
– Άθλιε διάβολε, που παραπλανείς ανθρώπινες ψυχές…
– Δύο αγωνιστές μητροπολίτες παίρνουν Ορθόδοξη θέση για τις μάσκες στους Ναούς
– Αδιόρθωτος, ασυνείδητος και αμετανόητος ιερέας κοινώνησε πιστό…
– Η σθεναρή αντίσταση του Χιώτη Ιερέα και η διπλωματία του μητροπολίτη
– Θα τολμήσει ο π.Γιώργης και κάθε π.Γιώργης να κοινωνήσει άλλους ή έλαβε το μήνυμά του;

Σχετικά άρθρα

Οι οικουμενιστές κινούνται από δαιμονική αγάπη [mp3 2019]

Κήρυγμα τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη. Γιά τούς οἰκουμενιστές, ὑπέρτατος κανόνας, πάνω ἀπό τίς ἀποφάσεις τῶν Οἰκουμενικῶν Συνόδων, εἶναι τό διαστρεβλωμένο καί κατασυκοφαντημένο “ἵνα πάντες ἕν ὦσι”

Αφιερώματα

17 Ιούν

Ο Όσιος Υπάτιος εν Ρουφινιαναίς, η διακοπή κοινωνίας και οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Γράφει ο Αθανάσιος Μπόλλας Τι έκανε ο Όσιος Υπάτιος, όταν ο Νεστόριος άρχισε να κηρύττει αιρετικά; Τι έπραξε, όταν ο Επίσκοπός του τον εμπόδιζε να αντιδράσει στην ειδολωλατρεία, λέγοντάς του «εσύ είσαι μοναχός, κάθισε και ησύχαζε»;

Η Κυριακή των Αγ. Πατέρων και οι σημερινή εκκλησιαστική κατάσταση [mp3 2020]

Κήρυγμα τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη. “Οἱ πιστοί Χριστιανοί, δέν ἀνεχόμαστε νά βλέπουμε τόν ξεπεσμό τῶν ἐκκλησιαστικῶν ἀρχόντων, στήν παναίρεση τοῦ Οἰκουμενισμοῦ” (π.Νικόλαος Μανώλης)

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.