Επικαιρότητα

Μητροπολίτης Πάφου Τυχικός, Ένα αγέρωχο διαμάντι της Ορθοδοξίας που λάμπει στην άκρη της Μεσογείου

εικόνα άρθρου: Μητροπολίτης Πάφου Τυχικός, Ένα αγέρωχο διαμάντι της Ορθοδοξίας που λάμπει στην άκρη της Μεσογείου

Ο δρόμος φαίνεται πως θα είναι μαρτυρικός, Πανιερώτατε, από εδώ και εμπρός, αλλά όλος Χάρη

Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com από τον κ.Νεκτάριο Αλέξη το ακόλουθο κείμενο:  

Αγαπητέ μου Μητροπολίτη Πάφου κ.Τυχικέ,

Από τότε που έμαθα για την θέση που πήρες στην σύνοδο για το Ουκρανικό, η καρδιά μου δεν σταμάτησε να Δοξάζει τον Τριαδικό Θεό. Δόξα σοι ο Θεός, Δόξα σοι ο Θεός, Δόξα σοι ο Θεός.

Θα σε πολεμήσουν Δεσπότη μου (σε πολεμάνε), θα σε συκοφαντήσουν (σε συκοφαντάνε) και θα σε υποτιμήσουν (σε υποτιμάνε) αλλά το Άγιο Πνεύμα πληροφορεί όλους τους Ρωμιούς σε όλη την Οικουμένη, πώς σήκωσες το λάβαρο της Ορθόδοξης Πνευματικής ζωής πολύ ψηλά και δεν πρόκειται να το κατεβάσεις άχρι θανάτου.

Λίγοι θα αντέξουν δίπλα σας δυστυχώς, Πανιερώτατε, τα δυσθεώρητα ύψη της προσωπικής σας μετάνοιας και της προσωπικής σας ταπείνωσης τώρα που αρχίσαν τα δύσκολα και πρέπει να Ομολογήσουν καθαρά την Ορθόδοξη πίστη μας.

Ο δρόμος φαίνεται πως θα είναι μαρτυρικός Πανιερώτατε από εδώ και εμπρός αλλά όλος Χάρη. Από τώρα μας έδειξες πώς τον δρόμο και τον τρόπο των Αγίων Πατέρων ακολουθάς και θα ακολουθήσεις μέχρι το τέλος.

Εμείς ταπεινά με την βοήθεια του Θεού θα είμαστε δίπλα σας άχρι θανάτου για την Δόξα του Τριαδικού Θεού και την προσωπική μας σωτηρία.

Με εν Χριστώ αγάπη,

 Νεκτάριος Αλέξη 

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧΙ

Δείτε σχετικά:
Τίθεται εκ νέου το θέμα του Ουκρανικού Ψευδοαυτοκεφάλου στην Εκκλησία της Κύπρου

Σχετικά άρθρα

Η παπίζουσα εκκλησιολογία του Φαναρίου και η απόρριψη Πανορθόδοξης Διάσκεψης για το Ουκρανικό Ψευδοαυτοκέφαλο

Πατριάρχης Κων/πόλεως Βαρθολομαίος: Απορρίπτουμε την Πανορθόδοξη Διάσκεψη για το Ουκρανικό, δεν θέτουμε στην κρίση των άλλων Εκκλησιών τις αποφάσεις μας Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Απόρριψη Πανορθόδοξης Διάσκεψης για το Ουκρανικό Ψευδοαυτοκέφαλο από...

Έκκληση στην παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα από το Πατριαρχείο Μόσχας 

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη Θα συγκινηθεί ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος από το δράμα στη θεολογική σχολή Κιέβου;  Πληροφορούμαστε από τον επίσημο ιστότοπο του Πατριαρχείου Μόσχας πως από την Κυβέρνηση Ζελένσκι: “Καταβάλλεται...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.