Κωνσταντίνα Κοσμίδου

Μητροπολίτης προάγει την διαφορετικότητα μέσω του Αγίου Παντελεήμονος

εικόνα άρθρου: Μητροπολίτης προάγει την διαφορετικότητα μέσω του Αγίου Παντελεήμονος
Άρθρο της Κωνσταντίνα Κοσμίδου
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Σκανδαλώδης η τόλμη των Οικουμενιστών να δικαιώνουν την προδοσία της πίστεως παρερμηνεύοντας τα συναξάρια των Αγίων…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος στην πανηγυρική θεία λειτουργία ανήμερα της εορτής του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Παντελεήμονος ανέφερε στον κηρυκτικό του λόγο για τα εξής:

«ο Μεγαλομάρτυς Παντελεήμων[…]Δεχόταν την ετερότητα και σεβόταν την διαφορετικότητα χωρίς να μετακινείται από το περιεχόμενο και την αλήθεια της πίστεως στο πρόσωπο του Χριστού το οποίο εξέφραζε».

Είναι γεγονός η σκανδαλώδης τόλμη των Οικουμενιστών να δικαιώνουν την προδοσία της πίστεως για την οποία εργάζονται πυρετωδώς, παρερμηνεύοντας τα συναξάρια των Αγίων! Φυσικά και ο Άγιος δεν αλλοίωσε το περιεχόμενο της πίστης, καθώς βίωνε την Αλήθεια του Χριστού! Σήμερα δεν βλέπουμε μόνο αποδοχή και σεβασμό αλλά και προσαρμογή της Πίστης στα δεδομένα της Νέας Εποχής.

Στη συνέχεια, ο λόγος του γίνεται προτρεπτικός: «Να αγωνιστούμε ώστε να προσφέρουμε στον συνάνθρωπό μας την θυσιαστική αγάπη που ο ίδιος ο Χριστός και οι άγιοι της εκκλησίας μας προσέφεραν στον άνθρωπο κάθε εποχής χωρίς όρια, όρους, αποκλεισμούς, προκαταλήψεις και προϋποθέσεις».

Κατά την περίοδο της υγειονομικής πανδημίας μήπως συνέβη το αντίθετο; Μήπως για πρώτη φορά στην εκκλησιαστική ιστορία από τους ίδιους τους ιεράρχες είδαμε μια διαφορετική αντιμετώπιση προς τους πιστούς και βλάσφημη προς τον Κύριο Ημών Ιησού Χριστό; 

Δυστυχώς, δεν έγινε καμία αναφορά, παράκληση ή λιτανεία στον ένδοξο μεγαλομάρτυρα και την ιαματική του χάρη που τόση ανάγκη έχουμε! 

Τέλος, ο Μητροπολίτης μίλησε για τον ρόλο της εκκλησίας μέσα στον κόσμο αναφέροντας την ανάγκη για έμπρακτες πράξεις και ενέργειες αποδοχής.

Για ποιες ενέργειες μας μιλά άραγε; 

Μήπως εννοεί την αποδοχή της αμαρτίας;

Όπως γνωρίζουμε από τη διδασκαλία των Αγίων Πατέρων, η Εκκλησία μας δέχεται τον αμαρτωλό καταδικάζει όμως την αμαρτία, δίχως συμβιβασμούς και αγαπολογίες!

Μήπως ο Μητροπολίτης εννοεί την αποδοχή της πλάνης και της αίρεσης, όπου μετά τις υπογραφές και του ιδίου στη Σύνοδο του Κολυμπαρίου, αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η αναγνώριση και άλλων Εκκλησιών πέραν της Μιας Αγίας Αποστολικής και Καθολικής Εκκλησίας; 

Ο Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής στη διδασκαλία του λέει ότι: «Με τον επίσκοπο επιβάλλεται να ενωθεί κανείς εφόσον αυτός είναι ενωμένος με την αλήθεια»! 

Καλή φώτιση και μετάνοια σε όλους!

Ἀπολυτίκιον 

Ἀθλοφόρε Ἅγιε, καί ἰαματικέ Παντελεῆμον, πρέσβευε τῷ ἐλεήμονι Θεῷ, ἵνα πταισμάτων ἄφεσιν, παράσχῃ ταῖς ψυχαῖς ἡμῶν.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Η πτώση και ο δόλος των “Ορθοδόξων” Επισκόπων
Τον ιατρό των Ορθοδόξων τιμήσωμεν, Παντελεήμονα τον κλεινόν (ένδοξο)
Που οφείλεται η ξαφνικίτιδα ενότητας από Μεσσηνίας και Δημητριάδος;

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.