Επικαιρότητα

Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης: “ἔχε με παρῃτημένον” 

εικόνα άρθρου: Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης: “ἔχε με παρῃτημένον” 

Μας “άνθισε” για τα καλά την καρδιά από την πρώτη μέρα που ήρθε… με πολλά στεφάνια υπομονής…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η Θεσσαλονίκη ξανά στο προσκήνιο της εκκλησιαστικής επικαιρότητας, με τη λιτή γραπτή παραίτηση του από Αλεξανδρουπόλεως Μητροπολίτη της, Ανθίμου Ρούσσα. Το σκηνικό, με τον ανήμπορο πλέον να διοικήσει υπερήλικα Επίσκοπο, να οδηγείται σε μια εξευτελιστική παραίτηση, είναι ο επίλογος σε μία άκρως προβληματική ποιμαντορία.

Ο Άνθιμος βαρύνεται για την προδοτική στάση που τήρησε στο μείζον ζήτημα πίστεως, την ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου Κρήτης, για τη δαιμονική πρακτική των συμπροσευχών με αιρετικούς στη Μητρόπολή του, για τη στάση του απέναντι στους παραδοσιακούς ιερείς που αντέδρασαν για λόγους ΠΙΣΤΕΩΣ και τον ανοίκειο πόλεμο που σχεδίασε και εξετέλεσε η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης υπό τις δικές του εντολές. 

Θα μείνουν ανεξίτηλες στην μνήμη των πιστών της Θεσσαλονίκης, οι από μέρους του τιμές προς τους Κόπτες αιρετικούς, που μέχρι και το Ιερό του Αγίου Δημητρίου τους προσέφερε προς προσκύνηση, κάτι που απαγορεύεται ρητά από τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας μας.

Ευχόμαστε να του δώσει ο Κύριος χρόνους μετανοίας και να λάβει ορθόδοξη θέση απέναντι στον Οικουμενισμό, έστω και την ενδέκατη, ως σχολάζων πρ. Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Ήδη τα πρώτα “μυστικά δείπνα” των Αγίων Συνοδικών οργανώνονται, τα πρώτα ονόματα τεχνηέντως διαρρέονται, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι το Βόλο και από την Αρχιγραμματεία της Ιεράς Συνόδου μέχρι την οδό Βογατσικού στη Θεσσαλονίκη. Βγήκαν τα τεφτέρια και μετρώνται ψήφοι. 

Δεν τρέφουμε αυταπάτες για τα φρονήματα του επόμενου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, αφού θα πρέπει να πληροί δύο προϋποθέσεις, να είναι ο 76ος Δεσπότης που θα στηρίξει ο Αρχιεπίσκοπος και να λάβει την ευλογία του Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως. 

Καλό κουράγιο στους ιερείς της Θεσσαλονίκης! 
Καλή Μετάνοια!
Καλή Παναγιά!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.