εικόνα άρθρου: Μητροπολίτης Ζαπορόζιε: «καταστροφέας της παγκόσμιας Ορθοδοξίας ο π. Βαρθολομαίος»
Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη

Όταν στην Ελλάδα, Ιεράρχες στρώνουν κόκκινα χαλιά στους σχισματικούς και συλλειτουργούν με τους αχαρίτωτους, ένας αληθινός Επίσκοπος κρατά ψηλά το λάβαρο της Ορθοδοξίας και αντιδρά στην πτώση που επιβάλλει το Φανάρι!


Ένας αγωνιστής Ορθόδοξος Επίσκοπος, ένας «Καντιώτης» της Ουκρανίας θα μπορούσαμε να πούμε, είναι ο Μητροπολίτης Ζαπορόζιε και Μελιτοπόλεως, Λουκάς!

Από το μετερίζι του πολεμά κάθε αντίχριστη και αντίθεη δύναμη, μη λογαριάζοντας απειλές και φοβέρες. Γι’ αυτό του έχουν βάλει την ταμπέλα του ακραίου, του εξτρεμιστή ή ότι δεν έχει σώας τας φρένας. Το όνομά του τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στην μαύρη λίστα των «επικίνδυνων» σύμφωνα με τις αμερικανοκίνητες ουκρανικές αρχές.

Για το ποίμνιό του, αλλά και για κάθε Ορθόδοξο ποίμνιο, αποτελεί τον αληθινό ποιμένα, αυτόν για τον οποίο μιλάει ο Κύριος στο Ευαγγέλιο. Κάθε δημόσιος λόγος του είναι διαποτισμένος με φόβο Θεού και όχι με τον φόβο των ανθρώπων.

Στην πιο πρόσφατη ομιλία του, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε σερβικό μέσο, τα είπε και πάλι έξω από τα δόντια. [1]

Δήλωσε ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος με τις πράξεις του έχει προκαλέσει σοβαρή πληγή στην καθολικότητα και την ενότητα της Εκκλησίας. Ενώ υποσχέθηκε ειρήνη στην Ουκρανία, έφερε πόλεμο. «Και αυτό το πέτυχε χρησιμοποιώντας τη σατανική μέθοδο του ”διαίρει και βασίλευε”».

«Ας μιλήσουμε ευθέως. Η πράξη του στοχεύει στην καταστροφή της αληθινής Ορθόδοξης Εκκλησίας και στη δημιουργία ενός “ομοιώματος” της Οικουμενικής Ορθοδοξίας, που θα μπορούσε εύκολα να οδηγήσει στην ένωση με τους Καθολικούς». 

Ποιος συνειδητά Ορθόδοξος χριστιανός θα διαφωνήσει με όσα λέει ο Μητροπολίτης Λουκάς; Στην Κατάνυξη έχουν αναρτηθεί σχετικά άρθρα με τα συλλείτουργα των σχισματικών της ψευδοεκκλησίας μαζί με Ουκρανούς Ουνίτες. 

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος με την μονομερή και αντικανονική απόδοση ψευδοαυτοκεφαλίας στους σχισματικούς της Ουκρανίας, προκάλεσε έναν ακόμα βαθύτερο εκκλησιαστικό διχασμό. Προκάλεσε ένα εμφύλιο σπαραγμό. «Λόγω της “πατρικής φροντίδας” του, οι εκκλησίες μας απαγάγονται σήμερα και “τα πνευματικά του παιδιά“ από την OCU παρενοχλούν, χτυπούν και ταπεινώνουν αληθινούς Ορθόδοξους πιστούς», σημείωσε ο Σεβασμιώτατος.

Σε επιστολή που απέστειλε κατά το παρελθόν, ο Μητροπολίτης Ζαπορόζιε στον Μητροπολίτη Λόβετς κ. Γαβριήλ της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, ανέδειξε με κάθε λεπτομέρεια την τραγική κατάσταση των διωγμών. Τόνισε ότι η αντιεκκλησιαστική προπαγάνδα έχει ξεπεράσει κατά πολύ σε μέγεθος εκείνη που γίνονταν επί Σοβιετικής Ένωσης, καθώς σήμερα στην πράξη εκφράζουν το μίσος τους με τις αρπαγές 250 ναών, ενώ άλλοι 100 κινδυνεύουν να πέσουν στα χέρια τους. Τα περιφερειακά δημοτικά συμβούλια εκδίδουν αποφάσεις για την διακοπή λειτουργίας των κατά τόπους ενοριών της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. [2] 

Συνεχίζοντας να καταγγέλει τα δεινά, έκανε λόγο για διώξεις Ουκρανών επισκόπων. Ήδη σε 12 επισκόπους έχει αφαιρεθεί η ουκρανική ιθαγένεια σε πρώτη φάση, ώστε έπειτα να ακολουθήσει η απέλασή τους από τη χώρα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι αυτοί που οργανώνουν και φέρουν εις πέρας τις διώξεις είναι πολιτικοί όπως ο Νικολάι Κνιαζίτσκι και Βίκτωρ Ελένσκι, οι οποίοι πρόσκεινται στους Ουνίτες της Ουκρανίας υπό τον Σβιατοσλάφ Σεβτσούκ.

Ο Μητροπολίτης Λουκάς επεσήμανε στον λογαριασμό του στο telegram, ότι όλα αυτά αποτελούν σημεία των καιρών που πρέπει να τα διακρίνουμε σωστά. Όπως φαίνεται οι σχισματικοί λειτούργησαν ως λυδία λίθος που υπέδειξε την πνευματική κατάσταση τόσο ολόκληρων Εκκλησιών, όσο και των επιμέρους Ιεραρχών και Συνόδων.

Ας τα ακούσουν οι τυφλωμένοι Έλληνες Ιεράρχες που έχουν επιδοθεί σε ένα θανατερό αλισβερίσι με τους σχισματικούς Ουκρανούς και συλλειτουργούν μαζί τους αρνούμενοι την Ορθόδοξη Παράδοση και Τάξη της Εκκλησίας μας. Εμπαίζουν έτσι το Άγιο Πνεύμα, το Τρίτο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος.

Ως καταληκτικό λόγο στην συνέντευξή του, ο Μητροπολίτης Λουκάς υπενθύμισε, ότι η Κωνσταντινούπολη είχε τους περισσότερους αιρετικούς, και πως ο σημερινός Πατριάρχης κάνει τα πάντα για να συμπληρώσει το όνομά του στον κατάλογο των αποστατών της Ορθόδοξης Πίστης.

Πόσο ξεχωρίζει ο αληθινός ποιμένας από το σινάφι των ψευδοποιμένων που λυμαίνονται τα πρόβατα και τα οδηγούν στη σφαγή προβάλλοντας πάντα ως κανόνα τη δαιμονική υπακοή! 

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧΙ

 Δείτε σχετικά:
ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΟΣ: «Το Ουκρανικό Αυτοκέφαλο και η νέα Εκκλησιολογία του Φαναρίου»
π.Θεόδωρος Ζήσης, “Το Ουκρανικό σχίσμα θα δοκιμάσει τις συνειδήσεις πολλών”
π.Θεόδωρος Ζήσης: Απειλείται η ενότητα της Εκκλησίας. Αδύναμος κρίκος η Εκκλησία της Ελλάδος

Σχετικά άρθρα

Ο Πατριάρχης συνεορτάζει την εκατονταετηρίδα της Εκκλησίας της Εσθονίας

Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου. Μάλλον ο Πατριάρχης είναι αυτός που χρησιμοποιεί κυριολεκτικά τους ιερούς κανόνες σαν κανόνια τελικά και παίρνει κανονικά μέρος στον πόλεμο κατά της Ρωσίας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.