Επικαιρότητα

ΜΚΟ ζητά να απαγορευτεί η είσοδος του Πατρ. Σερβίας στο Μαυροβούνιο!

εικόνα άρθρου: ΜΚΟ ζητά να απαγορευτεί η είσοδος του Πατρ. Σερβίας στο Μαυροβούνιο!

Η ΜΚΟ «Κίνημα του Μαυροβουνίου» κάλεσε τις αρχές να απαγορεύσουν στον προκαθήμενο της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, κ.κ. Ειρηναίο να εισέλθει στο Μαυροβούνιο για τους εορτασμούς των 800 ετών της αυτοκεφαλίας της Σερβικής Εκκλησίας.

Ο κεντρικός εορτασμός στο Μαυροβούνιο θα πραγματοποιηθεί στη Μονή Podlastva στο Δήμο Budva (Μπούντβα) στις 27 Σεπτεμβρίου οπότε και αναμένεται η άφιξη του Πατριάρχη Ειρηναίου. Σήμερα η ΜΚΟ κατέθεσε καταγγελία στην Ανώτατη Εισαγγελική Αρχή και εναντίον του επικεφαλής του κλήρου της Σερβικής Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο, Μητροπολίτη Αμφιλόχιου, ως «δράστη κατά της συνταγματικής τάξης και ασφάλειας, που υποκινεί το εθνικό, φυλετικό και θρησκευτικό μίσος».

«Ζητούμε από τον εισαγγελέα να κινήσει διαδικασία προκειμένου να κατονομαστούν τα πρόσωπα που έχουν διαπράξει ή σκοπεύουν να διαπράξουν εγκλήματα και να λάβουν μέτρα τιμωρίας και απαγόρευσης της συγκέντρωσης. Απαιτούμε να απαγορευτεί στον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Ειρηναίο να εισέλθει στο Μαυροβούνιο «, αναφέρει η καταγγελία.

Η ΜΚΟ επιθυμεί την απαγόρευση του Πατριάρχη εξαιτίας μιας δήλωσης που έκανε τον Ιούλιο σύμφωνα με την οποία η σερβική κοινότητα στο Μαυροβούνιο αντιμετωπίζεται τώρα χειρότερα από ό, τι οι Σέρβοι στο ναζιστικό κράτος της Κροατίας κατά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι αρχές του Μαυροβουνίου αρνούνται να κάνουν διακρίσεις εναντίον Σέρβων και δεν έχουν σχολιάσει ακόμα την απαίτηση για απαγόρευση της εισόδου του Πατριάρχη στη χώρα. Ο εορτασμός των οκτώ αιώνων της αυτοκέφαλης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας στο Μαυροβούνιο έχει ήδη προκαλέσει διαμάχες, μετά την εγκατάσταση διαφημιστικών πινακίδων στη Μπούντβα που αναγγέλλουν τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις δίνοντας το στίγμα «της μεγαλύτερης συγκέντρωσης του σερβικού λαού τη χιλιετία».

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.