Επικαιρότητα

Μόνο η μισθοδοσία; Η Πίστη δεν παίζει ρόλο για τον ΙΣΚΕ;

εικόνα άρθρου: Μόνο η μισθοδοσία; Η Πίστη δεν παίζει ρόλο για τον ΙΣΚΕ;

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Δύο από τους πλέον εξέχοντες υποστηρικτές του κακοκεφάλου της Ουκρανικής Εκκλησίας τίμησε ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδας!

Κατά τη γνώμη μας ως Κατάνυξη, είναι φυσικό να γίνει αυτό. Όταν πάνω από όλα βάζει κάποιος το μισθό, τις συντάξεις και τα εργασιακά δικαιώματα, όταν κατεβαίνει στο δρόμο για τη μισθοδοσία και κρέμεται από τον οποιοδήποτε επίσκοπο πρόθυμο να βοηθήσει, αλλά δεν κινητοποιείται για τις προδοτικές αποφάσεις ενάντια στην Ορθοδοξία μας μέσω της Ψευδοσυνόδου της Κρήτης και του ψευδοαυτοκεφάλου της Ουκρανίας, είναι αυτονόητο να παραβλέπει το γεγονός της αλλοίωσης της Πίστης και της αποδοχής αιρετικών ή σχισματικών αποφάσεων εκ μέρους επισκόπων. Αναρωτιόμαστε, ο ΙΣΚΕ δε γνωρίζει το ρόλο του μητροπολίτου Δημητριάδος με τη μεταπατερική Θεολογία του Βόλου και το σχίσμα στην Ουκρανία, αλλά και του μητροπολίτου Ναυπάκτου με τη θεωρητική του επίδραση στην “αθώωση” του σχίσματος στην Ουκρανία και την καταλυτική του συνεισφορά στην απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας, για την αναγνώριση του ψευδοαυτοκεφάλου της Ουκρανίας;

Εκφράζουμε τη λύπη μας για το γεγονός πως ο ΙΣΚΕ δεν έλαβε υπόψιν του την εκκλησιαστική επικαιρότητα σε σχέση με την Πίστη, αποφασίζοντας την τιμητική αναγνώριση δύο μητροπολιτών, που τα ονόματά τους παίζουν πολύ γύρω από τις τελευταίες καταστροφικές εξελίξεις στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ίσως με την ενέργεια αυτή να καταλάβουν πολλοί από τους φίλους μας που μας ρωτούν, για τη θέση του ΙΣΚΕ σε σχέση με τη διακοπή μνημόνευσης των αιρετιζόντων επισκόπων!

Επίτιμα μέλη του ΙΣΚΕ οι Μητροπολίτες Δημητριάδος και Ναυπάκτου

Όπως διαβάζουμε στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, επίτιμα μέλη του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος είναι πλέον οι Μητροπολίτες Δημητριάδος Ιγνάτιος και Ναυπάκτου Ιερόθεος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

«…Ομόφωνα τα μέλη του ΙΣΚΕ, ανακήρυξαν τους ως άνω δύο Σεβασμιωτάτους, όπως και άλλους Αρχιερείς, επίτιμα μέλη του Ι.Σ.Κ.Ε. για την προσφορά τους στον Εφημεριακό Ιερό Κλήρο της Πατρίδος μας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Σχετικά άρθρα

Θρονικό  πανηγύρι στο Φανάρι

Γράφει ο Μέτοικος Ο Χριστός μόνο εν τω μέσω αυτών δεν ήταν!  Και στο φετινό θρονικό πανηγύρι «πεπληρωμένος χαράς» ο π.Βαρθολομαίος «ευχαρίστησε από τα βάθη της καρδιάς τον αγαπητό [του] αδελφό...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.