Ελένη Παπασταματάκη

Μονόδρομος το Casus belli με την κυβέρνηση, δηλώνουν οι Εβρίτες

εικόνα άρθρου: Μονόδρομος το Casus belli με την κυβέρνηση, δηλώνουν οι Εβρίτες

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Ο πρόεδρος της κοινότητας Φυλακίου Έβρου ανέφερε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δημιουργήσει μια μικρή πόλη 3000 ατόμων, τη στιγμή που το μεγαλύτερο χωριό της ακριτικής μας περιοχής αριθμεί 300 κατοίκους και μάλιστα μεγάλης ηλικίας.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Μονόδρομος το Casus belli με την κυβέρνηση, δηλώνουν οι Εβρίτες

Της Ελένης Παπασταματἀκη

Πώς είναι άραγε, να περπατάς στους δρόμους της γειτονιάς σου, του χωριού σου και δίπλα σου, σε απόσταση αναπνοής να περπατούν άντρες ενός άλλου λαού, που έχουν εισβάλει παράνομα στη χώρα. Αυτοί οι άνθρωποι φαίνονται να είναι γεμάτοι οργή και θυμό. Έχουν υποστεί ανέχεια και στερήσεις και ίσως έχουν ένοχο ποινικό μητρώο. Το σημαντικό είναι πως πρόκειται για ανθρώπους αγνώστου προελεύσεως και αδιευκρίνιστων διαθέσεων και βλέψεων.

Πώς είναι άραγε, να κοιμάσαι το βράδυ και να ακούς χιλιάδες άγνωστα βήματα στην αυλή του σπιτιού σου, να μην ξέρεις αν το πρωί θα είσαι ζωντανός εσύ και η οικογένειά σου; Να βλέπεις την περιουσία σου, το βιος σου, που με αίμα και ιδρώτα το τάισες, να υφαρπάζεται από τους απρόσκλητους και επικίνδυνους «επισκέπτες»;

Αυτά και άλλα παρόμοια δυσάρεστα και φοβερά έχουν γίνει η αβάσταχτη πραγματικότητα για τους συμπατριώτες μας στα ακριτικά χωριά στον πολύπαθο Έβρο. Και ναι μεν οι κάτοικοι σε αυτά τα μέρη έχουν μάθει να ζουν με την ανάσα του εχθρού στα αυτιά τους, αλλά πλέον τα πράγματα έχουν ξεφύγει σοβαρά και δοκιμάζονται στο έπακρο οι αντοχές τους.

Ήδη από την ιστοσελίδα της Κατάνυξης και από το κανάλι της Κατήχησης στο youtube παρουσιάστηκε η ομιλία του πνευματικού μας πατέρα π. Νικολάου Μανώλη με θέμα «Εθνική αποδόμηση στα μουλωχτά». Με εμπεριστατωμένο και αποκαλυπτικό τρόπο παρουσιάστηκε η όλη ζοφερή και αποκαρδιωτική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας με την πολιτική ηγεσία να πνέει τα λοίσθια και να καθεύδει, ενώ ο εχθρός εξ Ανατολών αλυχτά νυχθημερόν και προκλητικά παραβιάζει τα σύνορά μας. Οι συνάνθρωποί μας, οι συμπατριώτες μας σε αυτά τα χωριά του Έβρου βιώνουν ως πλήρη εγκατάλειψη την απραξία της κυβέρνησης και την αποστασιοποίησή της από αυτό το ζήτημα ζωής και θανάτου για την πατρίδα μας. Τα στοιχεία αυτά τα παραθέτει ο π. Νικόλαος και με ειδικό άρθρο του με τίτλο: Στα μουλωχτά, κρυφίως και με σβηστά φώτα. Από το άρθρο αυτό παρουσιάζουμε και τα σχετικά δύο βίντεο:


Έφτασαν λοιπόν στο απροχώρητο τα πράγματα, όπως δηλώνουν οι ίδιοι οι κάτοικοι. Θέτουν θέμα εθνικής ασφάλειας, καθώς η κυβέρνηση ετοιμάζει στρατόπεδο για μετανάστες 10 μόλις χιλιόμετρα από το χωριό Καστανιές. Στη σχετική ανάρτηση στο διαδίκτυο, διαβάζουμε ότι ο πρόεδρος της κοινότητας Φυλακίου Έβρου, κ. Χρήστος Τυμπάκης ανέφερε ότι ετοιμάζει η κυβέρνηση να δημιουργήσει μια μικρή πόλη 3000 ατόμων, τη στιγμή που το μεγαλύτερο χωριό της ακριτικής μας περιοχής αριθμεί 300 κατοίκους και μάλιστα μεγάλης ηλικίας. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι οι κάτοικοι δέχονται απειλητικά τηλεφωνήματα από υπαλλήλους του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, οι οποίοι τους εκφοβίζουν ότι θα επιτάξουν τα χωράφια τους αν δε συμφωνήσουν να τα νοικιάσουν στο κράτος για να εγκαταστήσουν τους αλλοδαπούς.

Η κυβέρνηση αποφασισμένη να διαπράξει άλλο ένα «έγκλημα» εις βάρος της πατρίδας μας και των Ελλήνων πολιτών, αλλά εξίσου αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι δηλώνουν οι Εβρίτες κάτοικοι. Η τοπική κοινωνία είναι ανάστατη καθώς η δημιουργία αυτής της δομής υποδοχής παράνομων μεταναστών, θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία μιας νέας «Μόριας» με ανυπολόγιστους κινδύνους και τραγικές συνέπειες για τους ίδιους τους κατοίκους αλλά και για την πατρίδα μας γενικότερα. Τίθεται ύψιστο θέμα εθνικής ασφάλειας και η πολιτεία για άλλη μια φορά κωφεύει και αδιαφορεί. Η ανοχή χτύπησε κόκκινο. «Ή εμείς ή οι μουσουλμάνοι παράνομοι μετανάστες» δηλώνουν οι ακρίτες συμπατριώτες μας και εμείς μαζί τους!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
– Στα μουλωχτά, κρυφίως και με σβηστά φώτα
Τι γίνεται επιτέλους εκεί στον Έβρο;
– Δημοκρατία κατά το δοκούν και ποινικός κώδικας à la carte;
Η φοβία του “Σουλτάνου”
– Μπράβο Γιώργο, Έλληνα Εβρίτη! Σε ευχαριστούμε! Η Παναγία οδηγός και προστάτης σας!
– Πινέζα στον χάρτη
– Έβρος – Η Αγία παρουσία τους αποκαλύφθηκε από τη θαυματουργική ανεύρεση μίας εικόνας τους
– Χριστός Ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας
– Το Θεό και την Παναγία έχουν μαζί τους οι υπερασπιστές των συνόρων μας!

Σχετικά άρθρα

Καιρός να αναβαπτιστούμε με τα νάματα της πίστεως και της φιλοπατρίας του 1940: “Οι Εμφανίσεις της Παναγίας”

Ο άγων ήταν ιερός. Οι Έλληνες πολεμούσαν υπέρ Πί­στεως και Πατρίδος. Εγνώριζαν, ότι αν πατούσαν τον τόπο μας οι Φράγκοι, οι παπικοί θα μας νόθευαν την πίστη και θα μόλυναν την Ορθοδοξία

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.