Επικαιρότητα

Μωρ’ τι μας λέτε; Δεν ντρέπεστε δεσπότης πράμα;

«Δέχομαι πολλά αιτήματα ιερέων μας, που τους πιέζετε κρυφά να’ ρθουν και να σας κοινωνήσουν, ή να ρθείτε εσείς κρυφά στους ναούς να κοινωνήσετε»

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Αχ αυτός ο κορωνοϊός! Ευλογία ή κατάρα απεδείχθη άραγε; Σίγουρα αποκάλυψε τις τρομερές πλάνες κάποιων ιερωμένων και δη επισκόπων μας! 

Μία πολυσυζητημένη μορφή της katanixi.gr αποτελεί ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, ο οποίος δε χάνει ευκαιρία να αποδείξει την αθλιότητα των απόψεών του! Σαφώς, όμως, η επιμονή των πλανεμένων θέσεών του αντικατοπτρίζει την αγιότητα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Αν ήταν Άγια η Ιερά Σύνοδος θα δεχόταν αυτές τις απαράδεκτες απόψεις ή θα ήλεγχε συνεχώς τον κ. Άνθιμο και αν δε μετανοούσε θα τον καθαιρούσε;

Ο κ. Άνθιμος γενικότερα, αλλά και ειδικότερα αυτές τις ημέρες επί κορωνοϊού, έδειξε το τραγικό πρόσωπο ενός αιρετίζοντος επισκόπου. Αρχικά, έβαλε λουκέτο στους ναούς και πέταξε τους πιστούς απ’ έξω (πριν ακόμα βγάλει απόφαση η ΔΙΣ), έπαυσε κάθε Ακολουθία και θρασύτατα χαρακτήρισε ως σχισματικούς τους παπάδες που είχαν ιερατική συνείδηση και ήθελαν να λειτουργήσουν στα κρυφά. Δε δίστασε, ακόμη, να ταχθεί Μεγαλοβδομαδιάτικα υπέρ των κλειστών ναών υποστηρίζοντας έτσι την αποφυγή θυμάτων στη χώρα μας. Φοβάται, άραγε, μήπως ο λοιδωρούμενος, διωκόμενος, προδομένος, φυλακισμένος, βασανισμένος, κεκοιμημένος και μετά από τρεις ημέρες αναστημένος Χριστός κολλήσει τους πιστούς; Το μόνο που μπορεί να τους κολλήσει είναι Ζωή και Ανάσταση! 

Επίσης, προ(σ)κάλεσε τους πιστούς να μην πιέζουν τους ιερείς τους να τους κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων έστω και κρυφά! Μωρ’ τι μας λέτε; Δεν ντρέπεστε δεσπότης πράμα; “Ποιμαίνετε” τον κόσμο συμβουλεύοντάς τον προς την αποστροφή της Χάριτος και του ίδιου του Χριστού; Ντροπή σας! Είστε ανάξιος της αρχιερωσύνης σας και άξιος κάθε αισχύνης με τις πλανεμένες και δαιμονικές δηλώσεις σας! 

Συν τοις άλλοις, προτρέψατε το ποίμνιο που σας εμπιστεύτηκε ο Κύριος να βγει στα μπαλκόνια με αναμμένες λαμπάδες (με γιαλαντζί Άγιο Φως καθώς δεν ευλογήθηκε από ιερέα) και ψάλλοντας το “Χριστός Ανέστη” να εορτάσει την Ανάσταση. Εμείς γνωρίζουμε πως η Ανάσταση και κάθε εορτή δεν είναι μια φολκλορική εκδήλωση αλλά εορτάζεται από τους πιστούς ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό. Δεν πειράζει όμως! Η ποιμαντική αυτή “γραμμή” θα τηρηθεί και με τη λήξη των μέτρων όταν θα “τρέμετε” βλέποντας τα άδεια παγκάρια, αλλά ο λαός θα έχει μπολιαστεί με την απιστία, τις πλάνες σας και το “μένουμε σπίτι”.

Ως katanixi.gr “Μένουμε Πίστη” και προσευχόμαστε για εσάς στον Αναστημένο Χριστό να σας δώσει μετάνοια!

Διαβάσαμε στο enikos.gr:


Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος: Μην πιέζετε τους ιερείς να σας κοινωνήσουν κρυφά

Στα συναισθήματα με τα οποία βιώνουν οι πιστοί και ο κλήρος, τον ιδιότυπο, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, φετινό εορτασμό του Πάσχα, αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης, κ. ‘Ανθιμος, μετά το πέρας της χθεσινής Ακολουθίας του Νυμφίου, που τελέστηκε στον μητροπολιτικό ναό, του Αγ. Νικολάου.

Ειδικότερα, μετά την εσπερινή λειτουργία της Μ.Τρίτης, που μεταδόθηκε ζωντανά από τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως είπε μεταξύ άλλων «… Ας υπάρχει αυτή η απόσταση φέτος και ας πονάμε κι εμείς εδώ στους ναούς, που ευλογούμε τα άδεια καθίσματα, αλλά στο καθένα από αυτά βλέπουμε το δικό σας πρόσωπο και ευχόμαστε η ευλογία του Θεού, να έρχεται στα σπίτια σας και να πλημμυρίζει τις καρδιές σας. Τις καρδιές όλων που αυτή τη στιγμή μπορεί να είστε στα σπίτια σας, αλλά με την ψυχή και τη σκέψη στην καρδιά σας, είστε εδώ μέσα, μπροστά στην εικόνα του Νυμφίου Χριστού…».

Ο κ. Άνθιμος επανέλαβε ότι το κλείσιμο των ναών έγινε «για να μη ζήσουμε στην πατρίδα μας, αυτές τις εκατόμβες των θυμάτων που βλέπουμε σε άλλες χώρες», παροτρύνοντας «να προσευχηθούμε από το σπίτι μας και να λαχταρήσουμε το Χριστό να’ ρθει μέσα στο σπίτι του καθενός μας». Απεύθυνε έκκληση στους πιστούς να μην «πιέζουν» τους ιερείς για να λάβουν τη Θεία Κοινωνία. «Δέχομαι πολλά αιτήματα ιερέων μας, που τους πιέζετε κρυφά να’ ρθουν και να σας κοινωνήσουν, ή να ρθείτε εσείς κρυφά στους ναούς να κοινωνήσετε. Είναι πολύ δύσκολο για έναν ιερέα να χωρίσει τους ενορίτες τους και να πει ‘Εσείς είστε γνωστοί μου, είστε φίλοι μου, είστε παρέα μ’ εμένα, άρα ελάτε’. Ο Χριστός είναι για όλους και ο ιερέας δεν έχει δικαίωμα να κάνει τέτοια διαλογή κατά τη δική του άποψη… Όταν περάσει το κακό, όλοι μας, όσοι νηστέψαμε, όσοι κουραστήκαμε, όσοι ψυχικά αισθανθήκαμε αυτή την έλλειψη τη Μεγάλη Σαρακοστή, θα ‘ρθουμε χωρίς νηστεία, να κοινωνήσουμε… Κάθε φορά που ο Χριστιανός κοινωνάει, είναι Πάσχα για κείνον και την ψυχή του…».

Τέλος, ο κ. ‘Ανθιμος κάλεσε τους πιστούς, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου: «Δώδεκα παρά τέταρτο θα βγούμε όλοι στα μπαλκόνια. Θα ακούσουμε το Χριστός Ανέστη κρατώντας τα κεριά στα χέρια μας, θα ψάλουμε το Χριστός Ανέστη και στη συνέχεια, αφού γεμίσει η ψυχή μας με το μήνυμα και το άγγελμα της Αναστάσεως, ενώ οι καμπάνες όλων των εκκλησιών, θα χτυπούν χαρμόσυνα, θα μπούμε μέσα στα σπίτια μας. Εκεί θα τελειώσουμε τη νηστεία, θα κάνουμε το σταυρό μας και θα φάμε το πασχαλιάτικο φαγητό μας…».

Δείτε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Ο Αλεξανδρουπόλεως διάβασε το Ευαγγέλιο στα νέα ελληνικά!
– Μάθημα ταπείνωσης από τον μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως! Καλά έκαναν και έκλεισαν τις Εκκλησιές!
– Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, συμφώνως με το πνεύμα των φίλων του Προτεσταντών, μας νουθετεί!
– Τότε που οι θάνατοι μόνο στο Αγρίνιο έφταναν τους 40 με 50 ημερησίως. Απάντηση στον Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο!
– Απάντηση στην προβληματική θέση του μητρ. Αλεξανδρουπόλεως κ.Ανθίμου περί του ότι «δεν είναι μαγική η Θεία Κοινωνία»
– π.Νικόλαος Μανώλης, Διαολεμένο Ιερατείο [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– Η υποτέλεια της Ελλαδικής Εκκλησίας, απέναντι στους άθεους νόμους της Κυβέρνησης
– Εγκύκλιος Περί της τελέσεως των Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδος
– Ο Καίσαρας αποφασίζει, η Εκκλησία υποτάσσεται!
– Συνεργασία του Αρχιεπισκόπου με την Πολιτεία και όχι με τον Χριστό! Αδιανόητη φαυλότητα!
– Το μένος και το μίσος της κοσμικής εξουσίας ενάντια στην Εκκλησία του Χριστού
– Ποια είναι η εισήγηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για το Πάσχα με φόντο τον Κορωνοϊό;
– π.Θεόδωρος Ζήσης, Έργο του διαβόλου το κλείσιμο των Ναών από την Ιερά Σύνοδο
– Μοναχού Σεραφείμ (Ζήση), Ο κορωνοϊός διδάσκει το «πως» της Αποτειχίσεως (…μάλλον δε και το «δια τι»)

Σχετικά άρθρα

Γιατί δεν πρέπει να θυμώνεις με τους εφήβους, αλλά να τους συμπονάς;

Αρθρογράφοι: Μαρία Κοσμίδου, Σοφίας Μακεδονοπούλου Απαντήσεις και λύσεις στα θέματα της εφηβείας μέσα από τα λόγια του π. Νικολάου Μανώλη… Στην πραγματικότητα η εφηβεία είναι μία ανακατάταξη. Οι μεταβολές σε σχέση...

Αγάπησε τον εαυτό σου [ΒΙΝΤΕΟ 2020]

Ὁμιλία τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη “ἀγαπήσεις… ὡς σεαυτόν” (Ματθ. 22, 39) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΟΜΙΛΙΑΣ: Στά πλαίσια τῆς σειρᾶς ἐκδηλώσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» τήν Τετάρτη 13 Μαΐου 2020, ὁ πρωτοπρεσβύτερος π.Νικόλαος Μανώλης μίλησε...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.