Μαρία Κοσμίδου

Μπορεί να φοράει τα ράσα όποτε θέλει και να απειλεί την Ιερά Σύνοδο;

εικόνα άρθρου: Μπορεί να φοράει τα ράσα όποτε θέλει και να απειλεί την Ιερά Σύνοδο;
Γράφει η Μαρία Κοσμίδου 
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Ιδιαιτέρως στενάχωρη η τακτική άλλοτε της σιωπής και άλλοτε του Πόντιου Πιλάτου από πλευράς Εκκλησίας της Ελλάδος για το θέμα αυτό…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr 

Ο π. Κυπριανός Χορταρέας (πρώην αστρολόγος και μάγος Νίκος Χορταρέας), ήταν παρών σε γάμο που έγινε στην Κρήτη. Αν και ο ίδιος δήλωσε ότι δεν λειτούργησε, διαψεύδοντας σχετικό δημοσίευμα, προκάλεσε και πάλι αντιδράσεις με την ανορθόδοξη συμπεριφορά του ως προς το ράσο.

Το θέμα της χειροτονίας του πρώην μάγου, προέκυψε πριν τρία χρόνια. Σήμερα, δηλώνει ότι “δεν έβγαλε ποτέ τα ράσα, παρά μόνο για λίγες μέρες, την περίοδο που ο νέος Μητροπολίτης Λαγκαδά αρνούνταν να υπογράψει τα έγγραφα της χειροτονίας μου από τον πρώην Μητροπολίτη Ιωάννη. Τότε προκειμένου να πιέσω την κατάσταση έβγαλα τα ράσα, δυο με τρεις ημέρες. Ράσα δεν φοράω και σε κάποιες ζωντανές εκπομπές, που με κάλεσαν για συνέντευξη. Από κει και πέρα οι εκπομπές οι δικές μου που βλέπατε στην τηλεόραση ήταν παλιές κασέτες κι αυτό φαίνεται από τα μαλλιά μου, όπου σε άλλες είναι μακριά, σε άλλα κοντά”.

Και μια που άνοιξε πάλι το θέμα, είπε και άλλα:

Η υπόθεση της έγκρισης της χειροτονίας μου εκκρεμεί ακόμα αλλά δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά. Έχω φωτογραφίες από την ημέρα εκείνη, υπάρχει βίντεο και φυσικά μαρτυρίες από κόσμο. Έχω φωτογραφίες με ιερείς που λειτουργούμε μαζί. Όλο αυτό το υλικό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας. Μπορώ αν θέλω να φτάσω το θέμα ακόμα και στην Ιερά Σύνοδο και σε δυο χρόνια να με δεχτούν θέλουν δεν θέλουν. Με όλους αυτούς που λέγανε για μένα διάφορα τότε, έχω φωτογραφίες από κοινές μας λειτουργίες γι’ αυτό και το θέμα μετά το αποσιώπησαν. Αυτή την στιγμή δεν ανήκω σε κάποια ενορία επίσημα, ωστόσο με σχετική άδεια μπορώ να λειτουργώ όπως θέλω.

Όντως είναι θαυμαστό φαινόμενο η μετάνοια κάθε ανθρώπου και το ότι άνθρωποι που ζούσαν πριν μέσα στην πλάνη, αλλάζουν και ακολουθούν το δρόμο του Θεού. Όμως, να τον ακολουθούν, όχι να αλωνίζουν… Μπορεί να βάζει και βγάζει τα ράσα όποτε θέλει;

Σημειώνουμε ότι η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου εξέδωσε για το θέμα την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου ανακοινώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι ο πρώην Ιερέας της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά Νικόλαος Χορταρέας αν και παρέστη ως καλεσμένος σε Μυστήριο Γάμου στο Παρεκκλήσι του Ι. Ν. Αγίου Ιωάννου στον Κουρνά Αποκορώνου δεν είχε ουδεμία συμμετοχή εις το Μυστήριο, ούτε καν έψαλε ως βοηθός του Ιερέα.

Το λάθος ανήκει στον ίδιο τον κ. Χορταρέα ο οποίος ενώ έχει αποποιηθεί του Ιερατικού σχήματος περιφέρεται φορών ράσο, πράγμα παράνομο και μεμπτό και από την Ελληνική Νομοθεσία. Παρακαλούμε πολύ, όσοι επιθυμούν να δημοσιεύουν παρόμοια γεγονότα, πρωτίστως να διασταυρώνουν τις πληροφορίες ώστε να μην εκτίθενται δημοσίως ως ανακριβείς προκαλώντας σύγχυση εις τους ανθρώπους. Ευχαριστούμε».

Ο λόγος στην Ιερά Σύνοδο.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Νίκος Χορταρέας, μάγος ή παπάς; Θα απαντήσει η Ιερά Σύνοδος;
O Νίκος Χορταρέας χειροτονήθηκε στη Μητρόπολη Λαγκαδά
Ανακοίνωση της Ι.Μ. Λαγκαδά για τον π. Κυπριανό Χορταρέα
Διευκρινήσεις από την Ι.Μ. Σύρου για τη χειροτονία του Νίκου ΧορταρέαΣχετικά άρθρα

Ποιος φοβάται;

Γράφει η Μαρία Κοσμίδου. …οι παραβατικοί λαθρομετανάστες από τις μουσουλμανικές χώρες έχουν ειδική μεταχείριση από το νόμο σε σχέση με άλλους «εγκληματίες»

Οικουμενικό Πατριαρχείο: Ανάμνηση και ανακαινισμός της Ενδημούσας Συνόδου

Γράφει η Μαρία Κοσμίδου. Μία τέτοια Ενδημούσα Σύνοδος, είχε συνεδριάσει και πριν την ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου οπότε εύλογα αναρωτιόμαστε τι συζήτησαν και ποιες αποφάσεις ελήφθησαν αυτή τη φορά;

Μακεδονία ξακουστή… που τη χαρίζουμε στην Αρχιεπισκοπή Αχρίδος 

Γράφει η Μαρία Κοσμίδου  “Είμαι όμως πεπεισμένος ότι οι αδελφοί αρχιερείς, και γενικά ο πιστός λαός του ελληνόφωνου ορθόδοξου κόσμου, θα καταλάβουν ότι δεν μπορούμε να ονομαζόμαστε τίποτα άλλο εκτός από...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.