Επικαιρότητα

Μυστικές διαβουλεύσεις Χαλκηδόνος και πάπα Φραγκίσκου στο Βατικανό

εικόνα άρθρου: Μυστικές διαβουλεύσεις Χαλκηδόνος και πάπα Φραγκίσκου στο Βατικανό

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σχεδόν εν κρυπτώ, και κατά το δυνατό, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η σχεδόν εν κρυπτώ επίσκεψη του Χαλκηδόνος Εμμανουήλ στο Βατικανό 

Την 7η Σεπτεμβρίου 2023, ο Μητροπολίτης Χαλκηδόνος Εμμανουήλ μετέβη στο Βατικανό, όπου συναντήθηκε με τον πάπα Φραγκίσκο [1].

Με μία πολύ σύντομη και λιτή ανακοίνωση, η επίσημη πύλη ενημέρωσης της «Αγίας» Έδρας του Βατικανού, Vatican News, γνωστοποίησε το γεγονός, χωρίς να παραθέτει καμία περαιτέρω περιγραφή για το περιεχόμενο των συνομιλιών.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σχεδόν εν κρυπτώ, και κατά το δυνατό, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Την ίδια στιγμή, τα επίσημα Μέσα ενημέρωσης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, καθώς και το σύνολο των εκκλησιαστικών πρακτορείων, τήρησαν απόλυτη σιωπή.

Μία μέρα νωρίτερα: Οι Ουνίτες της Ουκρανίας… στο Βατικανό

Την προηγούμενη ημέρα, το πρωί της 6ης Σεπτεμβρίου, σε μία ιδιωτική ακρόαση, ο πάπας Φραγκίσκος υποδέχθηκε στο Βατικανό τους «Επισκόπους» της Ουνιτικής «Εκκλησίας» της Ουκρανίας, οι οποίοι πραγματοποιούσαν την ετήσια Σύνοδό τους στη Ρώμη [2].

Χαλκηδόνος Εμμανουήλ: Εκτελεστικός αρχιτέκτων της Ψευδοσυνόδου της Κρήτης και του Ουκρανικού Ψευδοαυτοκεφάλου

Ο Χαλκηδόνος Εμμανουήλ πρωτοστατεί στο σύνολο των άνομων, συγκρητιστικών ενεργειών του πατριαρχείου Κων/πόλεως, πληγώνοντας το σώμα της Εκκλησίας με αιρετικές διδασκαλίες, πρακτικές και επώδυνα σχίσματα.

Διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στην οργάνωση και διεξαγωγή της Ψευδοσυνόδου της Κρήτης (Ιούνιος 2016), υπήρξε μέλος της αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Ψευδοσύνοδο, ενώ προήδρευσε της Επιτροπής που προετοίμασε το Μήνυμα της «Συνόδου».

Στην απονομή του καθεστώτος Ψευδο-αυτοκεφαλίας στο παρα-εκκλησιαστικό μόρφωμα των σχισματικών της Ουκρανίας, ο Μητροπολίτης Χαλκηδόνος επίσης διαδραματίζει μείζονα ρόλο. 

Διετέλεσε Έξαρχος του Πατριαρχείου Κων/πόλεως με αποστολή τη σύγκληση και προεδρία της ενωτικής «συνόδου» στο Κίεβο (Δεκέμβριος 2018), ενώ εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου συμμετέχει άμεσα σε όλα τα στάδια της σχετικής διαδικασίας και τις επαφές με τους σχισματικούς Ουκρανούς ψευδεπισκόπους. 

Η συνάντηση του κ. Εμμανουήλ με τον προκαθήμενο της αιρετικής παρασυναγωγής των Λατίνων, πάπα Φραγκίσκο, στο Βατικανό, – τη στιγμή που καμία ενημέρωση δεν έρχεται στο φως της δημοσιότητας για το περιεχόμενο και την ατζέντα των θεμάτων που συζητήθηκαν – , αποτελεί προάγγελο δεινών και νέων οδυνηρών εξελίξεων.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Αυτοί που προετοιμάζουν την ψευδοένωση μας παραμυθιάζουν ότι δε θα γίνει
Άκρα μυστικότης 

Σχετικά άρθρα

Θρονικό  πανηγύρι στο Φανάρι

Γράφει ο Μέτοικος Ο Χριστός μόνο εν τω μέσω αυτών δεν ήταν!  Και στο φετινό θρονικό πανηγύρι «πεπληρωμένος χαράς» ο π.Βαρθολομαίος «ευχαρίστησε από τα βάθη της καρδιάς τον αγαπητό [του] αδελφό...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.