Επικαιρότητα

Να εγκωμιάζεις τους Θεοφόρους Πατέρες και να είσαι οικουμενιστής! 

εικόνα άρθρου: Να εγκωμιάζεις τους Θεοφόρους Πατέρες και να είσαι οικουμενιστής! 
του Ευάγγελου Κωνσταντίνου

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών σε κήρυγμά του για τους 318 Πατέρες της Α’ Οικουμενικής Συνόδου


Και άλλοτε έχουμε αναφέρει στην Κατάνυξη ότι πολλοί οικουμενιστές Μητροπολίτες είναι καλλιτέχνες του λόγου, ρήτορες ολκής, αλλά αντί το ρητορικό τους τάλαντο να γίνεται μέσο για τη διάδοση του Θείου Λόγου, γίνεται μέσο για τη χάλκευση ή την απόκρυψη των αληθειών της πίστεώς μας. Ένα τέτοιο παράδειγμα κηρύγματος υπέπεσε στην αντίληψή μας την προπροηγούμενη Κυριακή των 318 Πατέρων της Α’ Οικουμενικής Συνόδου της Νίκαιας. 

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών λειτούργησε σε ένα μικρό χωριό στη Δυτική Φθιώτιδα, τον Τρίλοφο ή, όπως ονομαζόταν παλαιά, Κούρνοβο. Στο κήρυγμα του ανέφερε πολύ σωστά και όμορφα ότι οι Άγιοι Πατέρες είναι θεματοφύλακες και εύζωνες της Πίστεως. Ακόμα επισήμανε ορθά πως ο Κύριος είπε ότι δεν θα μας αφήσει ορφανούς και γι’ αυτό έστειλε τους Αγίους Πατέρες. Απόδειξη ότι είναι παρών στην ιστορία, είναι το γεγονός ότι στέλνει “….. Θεοφόρους Πατέρες, ότι υπάρχουν Θεοφόροι Πατέρες, οι οποίοι στέκονται θεματοφύλακες να περιφρουρήσουν την αληθινή πίστη, να προστατεύσουν την αληθινή πίστη, να σταθούν δίπλα στον άνθρωπο, να σταθούν δίπλα στην Εκκλησία, να γίνουν οι ίδιοι φύλακες των ιερών και των οσίων της πίστεως και της παραδόσεώς μας”.

Ο Μητροπολίτης σε σχέση με τους 318 Αγίους Πατέρες της Α’ Οικουμενικής Συνόδου της Νίκαιας

Ωραία στη θεωρία αλλά κάθε κήρυγμα για να είναι εποικοδομητικό πρέπει να έχει αναγωγή και αναφορά στο σήμερα, στη ζωή της Εκκλησίας και των χριστιανών. Σήμερα υπάρχουν άγιοι πατέρες, σήμερα υπάρχουν θεματοφύλακες της αληθινής πίστης και αν ναι από ποιους κινδυνεύει η αληθινή πίστη σήμερα; 

Οι 318 Άγιοι Πατέρες της Α’ Οικουμενικής Συνόδου στην Νίκαια καταδίκασαν τον Άρειο, ο οποίος ήταν από τους επιφανέστερους ιερείς της Αλεξάνδρειας. Παρά την υψηλή του μόρφωση, το ιερατικό του αξίωμα και την επιρροή του σε πολιτικούς και επισκόπους ο Άρειος αφορίστηκε και η αίρεσή του καταδικάστηκε; 

Θεωρεί ο Άγιος Φθιώτιδας ότι είναι επόμενος τοις Αγίοις 318 Πατράσι με τις πράξεις του; Άραγε οι 318 Άγιοι Πατέρες τι θα έλεγαν για το ότι τέλεσε μοναχική κουρά κοινωνώντας με το ουκρανικό σχίσμα; Θα ήταν περήφανοι; Θα τον θεωρούσαν πως ειναι θεματοφύλακας και εύζωνας της Πίστεως; 

Ο Μητροπολίτης σε σχέση με την Αποτείχιση

Έχοντας ενώπιόν του το μικρό ποίμνιο του τριλόφου ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών ανέφερε στο κήρυγμά του: «Μπορεί να είναι ολιγάριθμο σε πληθυσμό αυτό το χωριό, αλλά φανερώνει ότι οι λίγοι είναι οι πολλοί, ότι οι λίγοι μπορεί να είναι ο κόσμος όλος, ότι οι λίγοι είναι οι δυνατοί και, όπως γνωρίζετε πολύ καλά από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα στη Φθιώτιδα και ξεκινώντας από τη δυτική Φθιώτιδα την μεγάλη περιοδεία αγάπης που εύχομαι να διαρκέσει μέχρι να κλείσω τα μάτια μου σε αυτό τον κόσμο, πιστεύω ακράδαντα στη δύναμη των λίγων…». 

Και εδώ ο κ. Συμεών μιλάει ορθά περί της δύναμης των λίγων αλλά χωρίς αναφορά στο τώρα της Εκκλησίας. Γιατί αν συνέδεε τους 318 Πατέρες της Α’ Οικουμενικής Συνόδου που αντιμετώπισαν την αίρεση του Αρείου με το σήμερα, θα αναφερόταν στην σημερινή Παναίρεση του Οικουμενισμού και στους σύγχρονους πατέρες που παλεύουν για την καταδίκη του. Θα ήταν αναγκασμένος να αναφερθεί στον μακαριστό π. Νικόλαο Μανώλη και στον ομολογητή π. Θεόδωρο Ζήση, αν και γνωρίζουμε πολύ καλά πως κάτι τέτοιο είναι σχεδόν αδύνατο. 

Θα αναφερόταν στη φλόγα και στη δύναμη των ευλογημένων ιερέων, που προέβησαν στην ευλογημένη διακοπή μνημοσύνου του οικείου τους αιρετίζοντος Επισκόπου. Στηρίχθηκαν στους Αγίου Πατέρες και έτσι η ευλογημένη τους πράξη αληθινά περιοδεύει σε όλο τον κόσμο! 

Έτσι η χούφτα (οι ολίγοι σε πληθυσμό όπως λέει ο Μητροπολίτης), είναι πολλοί, είναι δυνατοί και στηριζόμενοι στους Αγίους, προχωρούν μιμούμενοι τους Αγίους και πολεμούν αιρέσεις και παναιρέσεις!!! 
Οι 318 Άγιοι Πατέρες να δυναμώνουν τον αγώνα μας κατά της παναίρεσης του Οικουμενισμού!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
O Μητροπολίτης Φθιώτιδας τέλεσε μοναχική κουρά κοινωνώντας με το ουκρανικό σχίσμα
Η Α΄ Οικουμενική Σύνοδος – Γραπτό Κήρυγμα (Κυριακή Ζ’ από του Πάσχα, Των Αγίων Πατέρων)

Σχετικά άρθρα

Οι πρασινάδες της οικουμενιστικής κλιματικής αλλαγής

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Για να αγαπήσεις εν αληθεία την κτίση, θα πρέπει να αγαπάς και να λατρεύεις ορθά τον Παντοδύναμο Δημιουργό Η είδηση O Πατριάρχης Βαρθολομαίος [1] σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.