Επικαιρότητα

Νέα απόφαση για την απαλλαγή από τα Θρησκευτικά

εικόνα άρθρου: Νέα απόφαση για την απαλλαγή από τα Θρησκευτικά

Αρκεί μια αίτηση στο σχολείο για την απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προέβη στην τροποποίηση της διαδικασία για την απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών.

Συγκεκριμένα το άρθρο 25 της 79942/ΓΔ4/21-5-2019 με το οποίο γινόταν παραπομπή σε εγκύκλιο του 2015 αντικαταστάθηκε με το παρακάτω κείμενο: “Μαθητές/τριες οι οποίοι/ες δεν είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι (δηλαδή αλλόθρησκοι, ετερόδοξοι άθρησκοι, άθεοι, αγνωστικιστές), δύνανται, εφόσον το επιθυμούν, να απαλλαγούν από την υποχρέωση παρακολούθησης του μαθήματος των Θρησκευτικών, υποβάλλοντας σχετική αίτηση στον/στη Διευθυντή/ντρια της σχολικής μονάδας στην οποία θα αναφέρεται το εξής: «Λόγοι θρησκευτικής συνείδησης δεν επιτρέπουν τη συμμετοχή (μου ή του παιδιού μου) στο μάθημα των Θρησκευτικών».

Σε σχέση με όσα ίσχυαν τα τελευταία 5 χρόνια, από την έκδοση εγκυκλίου του 2015, η απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών γίνεται πια μια εύκολη και τυπική διαδικασία, στην οποία δεν προβλέπεται ο έλεγχος από την πλευρά του σχολείου της σοβαρότητας της δήλωσης του γονέα. Αρκεί η υποβολή μιας απλής αίτησης.

Απ’ ό,τι φαίνεται το μάθημα των θρησκευτικών διέφυγε τον κίνδυνο της κατάργησης. Η προσαρμογή του στα νέα δεδομένα του οικουμενισμού και της πανθρησκείας το έχει κάνει ένα χρήσιμο εργαλείο στην δημιουργία του Νέου Ανθρώπου. Το μάθημα δεν απευθύνεται στους αθέους, αλλοθρήσκους και ετεροδόξους, αλλά στα ορθόδοξα χριστιανόπουλα τα οποία θέλει να διαφθείρει. Γι’ αυτά το μάθημα θα συνεχίσει να είναι υποχρεωτικό με ό,τι σημαίνει αυτό για τις ψυχούλες τους. Ας όψεται η διοικούσα Εκκλησία με την παντελή εγκατάλειψη της ορθόδοξης κατήχησης του ποιμνίου της.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Τέλος τα θρησκευτικά απ’ τα σχολεία μας!
– Η Αρχή καταργεί την Αρχή…
– Απαλλαγές από τα Θρησκευτικά: Συνοπτική ανάλυση στατιστικών στοιχείων
– Καταδίκη Ελλάδας από ΕΔΑΔ για τα Θρησκευτικά: Το σύστημα απαλλαγής παραβιάζει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση

Σχετικά άρθρα

Νυν απολύεις τον δούλoν σου εν ειρήνη [ΒΙΝΤΕΟ 2020]

Ὁμιλία τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη. Τώρα, Κύριε, μπορείς να με πάρεις ειρηνικά, όπως μου υποσχέθηκες, διότι είδαν τα μάτια μου το Σωτήρα, που είναι φως για να φανερωθεί στα έθνη και δόξα του λαού σου του Ισραήλ…

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.