του Νεκτάριου Δαπέργολα
Διδάκτορος Ιστορίας

Απερίγραπτες πραγματικά και φρικώδεις βλασφημίες, όχι απλώς ενδεικτικές αλλά απολύτως αποδεικτικές του κατήφορου στον οποίο κατρακυλά με όλο και μεγαλύτερη ταχύτητα αυτή η θλιβερή συμμορία καθηρημένων, αχειροτόνητων

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com από τον κ. Νεκτάριο Δαπέργολα το ακόλουθο κείμενο προς δημοσίευση.


Νέα φρικτή βλασφημία της Θείας Κοινωνίας από τους σχισματικούς Ουκρανούς του Επιφανίου

του Νεκτάριου Δαπέργολα

Το διαβάσαμε στο διαδίκτυο και φυσικά φρίξαμε. Άλλο ένα συντριπτικό τεκμήριο της δαιμονικής εποχής στην οποία ζούμε, μιας εποχής βαθιάς σύγχυσης και ραγδαίας κατάπτωσης, όπου κάθε μέρα γίνεται και κάτι όλο και πιο ακραίο, όλο και πιο ανεκδιήγητα ζοφερό. Το συγκεκριμένο συμβάν συνέβη στην Ουκρανία, στους κόλπους δηλαδή του συρφετού που ελέω ΗΠΑ και Φαναρίου έχει ενδυθεί εδώ και λίγο καιρό το ένδυμα της Αυτοκέφαλης Ουκρανικής Εκκλησίας.

Διαδικτυακό κάλεσμα λοιπόν στους πιστούς να συνδεθούν ζωντανά στη διαδικτυακή «Θεία Λειτουργία» την οποία «επετέλεσε», μαζί και με άλλους «ιερείς» της «ενορίας» του (όλα αυτά ασφαλώς εντός πολλών εισαγωγικών) κάποιος Ίγκορ Σάββα (είναι ο εικονιζόμενος πιο κάτω με κουστουμάκι, αλλά πιο κάτω και με ράσο και κρατών ηλεκτρική κιθάρα), φερόμενος ως πρωθιερέας της σχισματικής Ουκρανικής Εκκλησίας. Οι πιστοί όμως εκλήθησαν όχι απλώς να παρακολουθήσουν, αλλά να έχουν μπροστά τους και μικρά τεμάχια ψωμιού, όπως και ένα κύπελλο με κρασί. Αυτά λοιπόν τα κρασόψωμα υποτίθεται ότι στη διάρκεια της «Θείας Λειτουργίας» μετεβλήθησαν εξ αποστάσεως σε Σώμα και Αίμα Χριστού και έτσι «κοινώνησε» ο κάθε πιστός μόνος από το σπίτι του!

«Μήπως η χρήση Wifi και ηλεκτρονικών συσκευών αποτελούν εμπόδιο για την ένωσή μας με τον Χριστό και με το ζωοποιό Σώμα και Αίμα;» έγραψε μάλιστα ο λεγάμενος «πρωθιερέας», διαφημίζοντας δημοσίως το απίστευτο γεγονός. Και συνεχίζει, ενημερώνοντάς μας πλήρως: «Ο καθένας από τους συμμετέχοντες στην τελετή έβαλε μπροστά από την οθόνη τον άρτο, τον οίνο και το νερό. Τελέστηκε η Θεία Λειτουργία του Ιωάννου του Χρυσοστόμου με τους συμμετέχοντες να διαβάζουν και να ψέλνουν μέρη της ακολουθίας εκ περιτροπής. Ο καθαγιασμός των Τιμίων Δώρων έγινε με τον ίδιο τρόπο, όπως και κατά τη διάρκεια της ιερουργίας στο ναό.Μετά όλοι οι συμμετέχοντες κοινώνησαν, ο καθένας στην οικία του. Ήταν μια θαυμάσια και μυσταγωγική Θεία Λειτουργία»!

Μετά την επίσημη λοιπόν προ δύο μηνών καθιέρωση πλαστικών ποτηριών μιας χρήσης (και την προτροπή να τα πετούν στα σκουπίδια οι πιστοί, αφού κοινωνήσουν), τώρα πήγαμε ακόμη πιο κάτω, πολύ πιο κάτω, με… διαδικτυακή ατομική παρασκευή «Θείας Μετάληψης»! Απερίγραπτες πραγματικά και φρικώδεις βλασφημίες, όχι απλώς ενδεικτικές αλλά απολύτως αποδεικτικές του κατήφορου στον οποίο κατρακυλά με όλο και μεγαλύτερη ταχύτητα αυτή η θλιβερή συμμορία καθηρημένων, αχειροτόνητων και ακόμη μπλεγμένων σε δεκάδες σεξουαλικά και οικονομικά σκάνδαλα, που παριστάνει τη Νέα Ουκρανική Εκκλησία. Η συμμορία του ψευδομητροπολίτη Κιέβου Επιφανίου, που (και πάλι θα το υπενθυμίσουμε) τόσο μανιωδώς αγωνίστηκε για να την αναγνωρίσει ως κανονική και αυτοκέφαλη Εκκλησία ο τραγικός εν Φαναρίω πατριάρχης, εξυπηρετώντας τα αμερικανικά σχέδια για να πληγεί η νόμιμη – και συνδεδεμένη πνευματικά με τη Μόσχα – Ουκρανική Εκκλησία. Και φυσικά η ίδια συμμορία που εσχάτως αναγνωρίστηκε ως νόμιμη και αυτοκέφαλη Εκκλησία (σιωπηρά και σχεδόν πραξικοπηματικά βεβαίως, χωρίς να πάει καν το θέμα για ψηφοφορία στην Ιερά Σύνοδο) και από τον ημέτερο Αρχιεπίσκοπο, μαζί με πολλούς ακόμη Ελλαδικούς αρχιερείς.

Εμείς τώρα τι άλλο να προσθέσουμε; Οι λέξεις δυστυχώς είναι πλέον πάρα πολύ φτωχές. Απλώς να τους χαιρόμαστε. Όλους τους μαζί…