Επικαιρότητα

Νέα κανονικότητα: Ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID

εικόνα άρθρου: Νέα κανονικότητα: Ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID

Οι υγειονομικές επιλογές και ο εμβολιασμός του ευρωπαίου πολίτη θα διαμορφώνουν τα προνόμια και τις ατομικές ελευθερίες που θα απολαμβάνει…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Σε προσωρινή συμφωνία για ένα ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό για τη νόσο COVID-19 κατέληξε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα κράτη μέλη στις 22 Μαΐου στις Βρυξέλλες. Το πιστοποιητικό θα διατίθεται είτε σε ψηφιακή είτε σε έντυπη μορφή, με σκοπό την ελεύθερη μετακίνηση στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Θα πιστοποιεί ότι ο κάτοχος του είτε έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, είτε έχει πρόσφατο αρνητικό αποτέλεσμα από διαγνωστικό τεστ, είτε έχει αναρρώσει από τη λοίμωξη.

Το νέο κοινό ευρωπαϊκό πλαίσιο θα επιτρέψει στα κράτη μέλη να εκδίδουν πιστοποιητικά, τα οποία στη συνέχεια θα γίνονται δεκτά σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το επίσημο όνομα του πιστοποιητικού θα είναι «EU Digital COVID certificate» (Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID), έχοντας τροποποιηθεί από το αρχικό «Digital Green Certificate» (Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό). Θα περιέχει ένα κωδικό QR με ψηφιακή υπογραφή για προστασία από τυχόν πλαστογράφηση. Τα δεδομένα που θα παρέχει είναι πληροφορίες όπως ονοματεπώνυμο, ημερομηνία γέννησης, ημερομηνία έκδοσης, πληροφορίες σχετικά με το εμβόλιο/τη διαγνωστική εξέταση/την ανάρρωση και έναν μοναδικό αναγνωριστικό κωδικό.

Το συμφωνηθέν κείμενο των Βρυξελλών θα υποβληθεί διαδοχικά προς έγκριση στην επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών και στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς και στο Συμβούλιο. Εφόσον εγκριθεί σε επίπεδο επιτροπής, το κείμενο θα τεθεί σε ψηφοφορία στην επόμενη σύνοδο της ολομέλειας του Κοινοβουλίου (7 – 10 Ιουνίου 2021).

Η νέα «κανονικότητα» επιβάλλει τον εμβολιασμό του συνόλου του παγκόσμιου πληθυσμού, και το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό για τη νόσο COVID-19 καθιστά δυνατό το διαχωρισμό των πολιτών σε εμβολιασθέντες και μη. Ήρθε πια ο καιρός όπου οι υγειονομικές επιλογές και ο εμβολιασμός του κάθε ευρωπαίου πολίτη, θα διαμορφώνουν τα προνόμια και τις ατομικές ελευθερίες που θα απολαμβάνει. Και κάποιοι βιάζονται να συνηθίσουμε την νέα κανονικότητα.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Αναλυτικά οι απαγορεύσεις διακρίσεων που επιβάλει σχετικά με το ”ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό”
– Το Συμβούλιο της Ευρώπης για τους εμβολιασμούς και το “Πιστοποιητικό (δεν αναφέρει ψηφιακό) Εμβολιασμού”
– Πού παρέδωσε η ελληνική κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη τα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων;
– Το πιστοποιητικό εμβολιασμού του Κυριάκου Μητσοτάκη

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.