Ελευθέριος Κοσμίδης

Νέα πρόκληση συλλείτουργου και Κοινού Ποτηρίου με αιρετικούς 

εικόνα άρθρου: Νέα πρόκληση συλλείτουργου και Κοινού Ποτηρίου με αιρετικούς 
του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Ο απίθανος θίασος των σχισματικών Ουκρανών, ως δαιμονικός “καταλύτης”, επιταχύνει την ένωση…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Τι είναι οι καταλύτες στη Χημεία;

Διαβάζουμε στο σχολικό εγχειρίδιο της Χημείας της Γ’ λυκείου, κεφ.3 “Χημική Κινητική” στην παράγραφο 3.2: Παράγοντες που επηρεάζουν την ταχύτητα αντίδρασης.

Καταλύτες: 

“Όπως ήδη αναφέραμε, η ταχύτητα μιας αντίδρασης εξαρτάται από τον αριθμό των αποτελεσματικών συγκρούσεων μεταξύ των αντιδρώντων μορίων. Είναι προφανές ότι οι παράγοντες που επηρεάζουν τον αριθμό αυτών των συγκρούσεων, επηρεάζουν και την ταχύτητα της αντίδρασης. Οι παράγοντες αυτοί είναι οι εξής:

 • η συγκέντρωση των αντιδρώντων
 • η πίεση, με την προϋπόθεση ότι ένα τουλάχιστον απ΄ τα αντιδρώντα σώματα είναι αέριο 
 • η επιφάνεια επαφής των στερεών
 • η θερμοκρασία
 • οι ακτινοβολίες
 • οι καταλύτες”

“Η ταχύτητα πολλών χημικών αντιδράσεων αυξάνεται με την προσθήκη μικρών ποσοτήτων ορισμένων ουσιών, οι οποίες τελικά δεν αλλοιώνονται και ονομάζονται καταλύτες. Αυτό βέβαια δεν αποκλείει ότι ο καταλύτης παθαίνει κάποια χημική μεταβολή σε ένα στάδιο της αντίδρασης. Όμως, σε κάποιο άλλο βήμα της αντίδρασης ο καταλύτης ανακτάται. Ο καταλύτης δηλαδή επεμβαίνει στο μηχανισμό της αντίδρασης, χωρίς να καταναλώνεται, προσφέροντας ένα ευκολότερο δρόμο για την αντίδραση”.

Ποια η σχέση της Χημείας και Ορθοδοξίας;

Το παράδειγμα από τη Χημεία θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε το δόλιο ρόλο της αντικανονικής απόδοσης αυτοκεφαλίας από τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίο Αρχοντώνη σε σχισματικούς και αχειροτόνητους στην Ουκρανία. 

Όπως είδαμε ένα σύνολο παραγόντων επηρεάζουν την ταχύτητα μιας αντίδρασης. Εξαιρετικό όμως ενδιαφέρον, σχεδόν μαγικές ιδιότητες, παρουσιάζει η κατηγορία των χημικών ουσιών που ονομάζονται καταλύτες.

Διαβάζουμε παρακάτω (πάλι από το σχολικό εγχειρίδιο Χημείας της Γ’ λυκείου): 

“Καταλύτης ονομάζεται μια ουσία η οποία, με την παρουσία του σε μικρά ποσά, αυξάνει την ταχύτητα μιας αντίδρασης, ενώ στο τέλος της αντίδρασης παραμένει ουσιαστικά αμετάβλητος τόσο στη μάζα όσο και στη χημική του σύσταση”.

Εάν το ζητούμενο από τον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως είναι η άνευ όρων και με κάθε κόστος ένωση με τους αιρετικούς παπικούς, η “χημική αντίδραση” της ένωσης… δεν προχωράει αρκετά γρήγορα. 

Σκοτεινό παρασκήνιο, συμφέροντα και δαιμονικές δυνάμεις, που ενορχηστρώνουν την άνευ όρων ένωση των θρησκειών, δείχνουν δυσαρεστημένοι από την πορεία προς την πλήρη ευχαριστιακή ένωση Ορθοδόξων και αιρετικών.

Χρειάστηκαν χρόνια προετοιμασίας, πακτωλός χρημάτων, πρόθυμο πολιτικό προσωπικό, τεράστιος φόρος αίματος και φυσικά, σε ρόλο κλειδί, ένας Ορθόδοξος Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως που δε θα διστάσει να προκαλέσει νέο σχίσμα στην Ορθοδοξία.

Νέο Σχίσμα και αφανισμός της Ορθοδοξίας

Ο μέσος αναγνώστης δεν μπορεί με βεβαιότητα να απαντήσει αν η Ορθοδοξία είναι θύμα μιας γεωπολιτικής διένεξης Ουκρανίας (ΝΑΤΟ/Αμερικής) – Ρωσίας ή αν ο αφανισμός της Ορθοδοξίας είναι ο πρωταρχικός στόχος και ο πόλεμος, ένας αιματηρός αντιπερισπασμός. 

Στην προσπάθεια των παγκοσμιοποιητών και εχθρών του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού για την  καταστροφή της Ορθοδοξίας (γιατί αυτός είναι ο μόνος στόχος του διαβόλου) και την ένωση όλων των θρησκειών σε μία, ο πόλεμος με τη Ρωσία ήταν μάννα εξ ουρανού. 

Παρουσιάζεται μεγενθυμένη και διαστρέφεται δολίως από επίσημα χείλη (Πρωθυπουργών, πολιτικών και παγκόσμιων οργανισμών) εκκλησιαστικών αξιωματούχων (Πατριαρχών, Αρχιεπισκόπων, Μητροπολιτών και Επισκόπων) και στρατευμένα ΜΜΕ, η πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία, σαν μια μάχη μεταξύ του καλού (ΝΑΤΟ) και του κακού (Πούτιν). 

Υποβαθμίζεται έτσι το σχίσμα στην Ορθοδοξία ως παράπλευρη απώλεια και ο βασικός τους στόχος, που είναι ο αφανισμός της Ορθοδοξίας με κάθε τρόπο.

Η αντικανονική Αυτοκεφαλία ως καταλύτης επιταχύνει την ένωση των Εκκλησιών

Με την ανάδειξη του πρόθυμου Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου Αρχοντώνη στο ρόλο του πάπα της Ανατολής και την απομόνωση του Πατριάρχη Μόσχας, άνοιξε διάπλατα ο δρόμος προς την μιαρή ένωση. Αλλά και πάλι η ταχύτητα με την οποία εξελίσσονται τα πράγματα δεν ικανοποιούσε. 

Έτσι το τερατόμορφο μόρφωμα των σχισματικών αχειροτόνητων Ουκρανών του Ντουμένκο επιδίδεται ανεξέλεγκτα σε συλλείτουργα με αιρετικούς, το ένα μετά το άλλο!

Μετά από την πρώτη φρικτή είδηση πως στις 14 Οκτωβρίου 2022, ο ψευδοαρχιεπίσκοπος Τερνοπόλεως και Κρεμένετς Νέστωρ συλλειτούργησε με παπικό στο χωριό Μεντίν (χωριό της περιοχής Τερνοπόλ της Ουκρανίας), ανήμερα Χριστούγεννα έχουμε το δεύτερο χτύπημα: 

Στις 25 Δεκεμβρίου 2022 στο Αμβούργο, στον Λουθηρανικό Καθεδρικό Ναό προς τιμή του Αποστόλου Ανδρέα, πραγματοποιήθηκε κοινή «λειτουργία» μεταξύ εκπροσώπων της «Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας στη Διασπορά» και Λουθηρανών.” 

Οι 19 Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδας, τι έχουν να απαντήσουν στην νέα αυτή πρόκληση;

Ως γνωστόν το Πατριαρχείο Μόσχας επέκτεινε τη διακοπή μνημόνευσης 19 Αρχιερέων της Εκκλησίας της Ελλάδας, επειδή συλλειτούργησαν με αχειροτόνητους–σχισματικούς του Ντουμένκο. 

Απευθύνουμε εναγώνιο ερώτημα σε αυτούς, τι προτίθενται να κάνουν τώρα; 

Δε θα αντιδράσουν, βάσει των Ιερών κανόνων της Ορθόδοξης Εκκλησίας;

Ως απλή υπενθύμιση προς τον πιστό λαό παραθέτουμε τη λίστα των 19 Αρχιερέων της Εκκλησίας της Ελλάδας: 

 1. Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος
 2. Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων
 3. Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος
 4. Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος
 5. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος
 6. Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος
 7. Μητροπολίτης Ζακύνθου Διονύσιος
 8. Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος
 9. Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων
 10. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ
 11. Μητροπολίτης Γρεβενών κ. Δαβίδ
 12. Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων
 13. Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος
 14. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός
 15. Μητροπολίτης Καστορίας κ. Καλλίνικος
 16. Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσόστομος
 17. Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος
 18. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος
 19. Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Δεν είναι ψιλά γράμματα: Συλλείτουργο σχισματικών Ουκρανών με παπικό “ιερέα”
Ελαστική(!) Κόκκινη Γραμμή; 

Σχετικά άρθρα

Ο Πάπας Φραγκίσκος προλογίζει το βιβλίο του Περγάμου Ιωάννη

της Ειρήνης Ιωαννίδου. Την κακία αυτή του Πάπα, που τον χώρισε από την Αλήθεια, ζήλεψε ο «θεολόγος» του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Άλλωστε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του θέλησε να μιμηθεί το ταλέντο της Δύσης, να εφευρίσκει έτερα Ευαγγέλια

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.