Επικαιρότητα

Νέα συλλείτουργα των σχισματικών της Ουκρανίας με Ουνίτες και Παπικούς

εικόνα άρθρου: Νέα συλλείτουργα των σχισματικών της Ουκρανίας με Ουνίτες και Παπικούς

σ.σ. Το άρθρο ΕΔΩ αναφέρει περισσότερες πρόσφατες περιπτώσεις τέτοιων συλλείτουργων, αλλά λόγω έλλειψης χρόνου θα μεταφέρω εδώ μία ενδεικτικά, όπου έγινε συλλείτουργο «κληρικού» του σχισματικού Επιφάνιου με Ουνίτη και Παπικό μαζί.


Στις 8 Οκτωβρίου ένας «ιεράρχης» της OCU (του Επιφάνιου) συλλειτούργησε απροκάλυπτα με έναν Ουνίτη «ιεράρχη» και έναν Παπικό «ιερέα» σε μνημόσυνο για την επαναταφή των θυμάτων που τον Ιούνιο του 1941 υπέστησαν βασανιστήρια από το Λαϊκό Κομισαριάτο Εσωτερικών Υποθέσεων της Σοβιετικής Ένωσης στην φυλακή Dubno.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της «επισκοπής Λουτσκ της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας» στην τελετή χοροστάτησαν ο «Αρχιεπίσκοπος» Ρίβνε Ιλαρίων της OCU (του Επιφάνιου), ο Έξαρχος της Ουνιτικής «Επισκοπής» Λουτσκ Josaphat και ο «Αρχιεπίσκοπος» (Dean) της Αρχιεπισκοπής Ρίβνε της Παπικής «εκκλησίας» π..Vladislav Chaika, καθώς και άλλοι τοπικοί «ιερείς».

Μετάφραση Φαίη.

Πληροφορίες από Orthodox Christianity

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Στα Γρεβενά μεταλλάχθηκε το “τιμή Αγίου, μίμηση Αγίου” με την “ιρλανδική γιορτή” του Αγίου Πατρικίου

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Επί πέντε μέρες στα Γρεβενά όλη η πόλη κινούνταν σε τρελούς ρυθμούς, γιορτάζοντας το “Happy Patrick’s Day”, με τα δρώμενα να παραπέμπουν σε καρναβαλική πράσινη εκδήλωση, όπως...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.