Επικαιρότητα

Νέα Τάξη Πραγμάτων στην Εκκλησία (Μέρος Δ΄)

εικόνα άρθρου: Νέα Τάξη Πραγμάτων στην Εκκλησία (Μέρος Δ΄)
Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Το βασικότερο εμπόδιο στην υλοποίηση του σχεδίου της Νέας Τάξης Πραγμάτων είναι το χριστιανικό πνεύμα…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

(Συνιστάται να διαβαστεί και το προηγούμενο μέρος αυτής της σειράς άρθρων για καλύτερη κατανόηση). Το επόμενο βήμα των νεοταξιτών, μετά την ενθρόνιση της Νέας Παγκόσμιας Κυβέρνησης, θα είναι η αντικατάσταση των νομισμάτων με ένα παγκόσμιο νόμισμα και τελικά η απόσυρση του χρήματος από την αγορά και η πραγματοποίηση συναλλαγών μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο και με απαραίτητη προϋπόθεση το υποδόριο μικροτσίπ. Η υγειονομική κρίση επίσπευσε τα πράγματα έτσι ώστε να ετοιμάζεται παγκοσμίως η εισαγωγή του ψηφιακού χρήματος ….

Οι νεοταξίτες στηρίζονται σε δύο βασικές αρχές, παρμένες μέσα από την παρατήρηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Η πρώτη είναι αυτή που ειπώθηκε από τον Marshall Mcluhan, τέκνο του μοντερνισμού, που μίλησε για την κυριαρχία των υπολογιστών πολύ πριν εμφανιστούν. “Ένα μικρό μυστικό χρειάζεται κάποιους ανθρώπους για να το κρύψουν, ένα μεγάλο μυστικό όμως κρύβεται από τη δυσπιστία του πλήθους”. Η δεύτερη είναι η πολύ απλή αλήθεια, ότι οι άνθρωποι σκυμμένοι πάνω στα προβλήματα και τις ασχολίες της καθημερινότητάς τους δεν έχουν τον απαραίτητο χρόνο να ασχοληθούν με αυτά που συμβαίνουν γύρω τους και πολλές φορές δεν έχουν τον απαραίτητο χρόνο ούτε και να σκεφτούν τι πραγματικά συμβαίνει. Έτσι, οι άνθρωποι της Νέας Εποχής μπορούν να εξουσιάζουν τους κουρασμένους εγκεφάλους των ανθρώπων ελέγχοντας τα ΜΜΕ. Το ζούμε πολύ έντονα αυτό όλο αυτό τον καιρό της πανδημίας.

Το βασικότερο εμπόδιο στην υλοποίηση του σχεδίου της Νέας Τάξης Πραγμάτων είναι το χριστιανικό πνεύμα. Οι επιδιώξεις της Νέας Τάξης Πραγμάτων δεν μπορούν να πραγματωθούν κάτω από χριστιανικό πνεύμα, αν είναι αληθινό. Διότι στο χριστιανισμό δε δικαιολογούνται οι φόνοι αθώων ανθρώπων και μάλιστα για υποστήριξη βρώμικων συμφερόντων ( βλ. εγκεφαλικός θάνατος, χρήση κυτταρικών σειρών εκτρωμένων εμβρύων σε φαρμακευτικά σκευάσματα, που στις μέρες μας αμνηστεύτηκαν από την Νεοταξική Εκκλησία της Ελλάδας, σε πλήρη σύμπλευση με τον επικατάρατο Πάπα). Για το λόγο αυτό ο χριστιανισμός διώκεται από τη Νέα Τάξη Πραγμάτων με διάφορες προφάσεις και προβάλλονται διάφορα υποκατάστατά του. Μαγεία, αποκρυφισμός, διαλογισμός, Καμπαλά είναι σε άνοδο τα τελευταία χρόνια, ακόμη και το αναχρονιστικό Ισλάμ. Μόνο ο χριστιανισμός ο γνήσιος δεν είναι βολικός για το σύστημα, γι΄αυτό και κάποιοι εγκάθετοι στο Σώμα της Εκκλησίας φροντίζουν να τον διαβρώσουν από μέσα με τον Οικουμενισμό.

Πώς εφαρμόζεται η Νέα Τάξη Πραγμάτων στη χώρα μας.

Ανατρέχοντας σε δηλώσεις πολιτικών αρχηγών και προσώπων, με σημαντικές θέσεις στην πολιτική σκηνή του τόπου μας, παρατηρούμε ότι χρησιμοποιούν τους όρους όπως “Νέα Εποχή”, “Νέα Παγκόσμια Τάξη”, προαναγγέλοντας έναν άλλο κόσμο, διαφορετικό από αυτό που γνωρίζαμε ως τώρα. Οι όροι αυτοί χρησιμοποιούνται και από άλλα δημόσια πρόσωπα, καθώς και σε τηλεοπτικές εκπομπές, τραγούδια, βιβλία, ακόμα και βιβλία για μικρά παιδιά. Να θυμήσουμε ότι πολλοί πολιτικοί αρχηγοί, και όχι μόνο πολιτικοί αρχηγοί, έχουν δηλώσει δημόσια ότι θα συνεργαστούν και με το διάβολο για το καλό της χώρας.

Συνήθως, δε δίνουμε σημασία στον όρο “Νέα Εποχή”. Γιατί πρόκειται για μια ωραία φράση που κολλάει παντού. Σε όλες τις περιπτώσεις ο όρος σερβίρεται σαν κάτι απαραίτητο που θα βγάλει τον κόσμο από κάποιο αδιέξοδο, από την οικονομική κρίση και που θα φέρει την παγκόσμια ειρήνη. Στην Ελλάδα μας, η διάλυση εκ θεμελίων του έθνους μας εφαρμόζεται πολεμώντας το τρίπτυχο πίστη, πατρίδα, οικογένεια. Αυτά τα τρία στοιχεία αποτελούν την υπόστασή μας, τον πολύτιμο θησαυρό μας, η διαφύλαξη των οποίων, και μόνο αυτή, μπορεί να ανακόψει το καταστροφικό έργο της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Παρακολουθούμε τις τελευταίες δεκαετίες τους κατέχοντες ηγετικές θέσεις σε εκκλησία και πολιτεία να παραδίδουν “γῆν καὶ ὕδωρ” ή να σιωπούν, ανήμποροι να υπερασπιστούν τα όσια και τα ιερά μας. Παρακολουθούμε να εφαρμόζεται ένα αντίχριστο σύστημα που αλλάζει τον κόσμο. Πώς παρασυρθήκαμε εμείς, οι απόγονοι αγίων, μαρτύρων και ηρώων, στα δίχτυα της Νέας Τάξης Πραγμάτων; Με δυο λόγια, δεχτήκαμε να “φραγκέψουμε” και να “αμερικανέψουμε”.

Η αλλοίωση του ορθόδοξου και του πατριωτικού φρονήματος έγινε σιγά σιγά. Ο λαός μας άφησε στην άκρη τους βίους των αγίων, πηγαίνει στην εκκλησία από συνήθεια και τιμά περισσότερο τις παγκόσμιες γιορτες. Παραθέτουμεένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από δημοσίευμα του αείμνηστου Σαράντου Καργάκου, με τίτλο “Παγκόσμια Ημέρα Βλακείας”. Δημοσιεύτηκε στις 12/8/2017: “Αμφιβάλλω ἄν ὑπάρχει ἄλλη περίοδος τῆς ἱστορίας”, έγραφε, “ποὺ νὰ ξεπερνᾶ τὸ μέγεθος τῆς βλακείας τῆς δικῆς μας ἐποχῆς. Ἴσως τὰ ἔσχατα χρόνια τῆς ρωμαϊκῆς παρακμῆς. Μία πρόσθετη ἐπιβεβαίωση αὐτοῦ μοῦ ἔδωσε ἕνα ἀδημοσίευτο κείμενο τοῦ ἀρχαίου φίλου καὶ συνεργάτη μου, τοῦ ἀρχαιομαθέστατου Χρίστου Λεμπέση ποὺ τὸ ἀναδημοσιεύω.«Τὰ τελευταῖα χρόνια ἡ λέξη «παγκοσμιοποίηση» ἔχει γίνει καραμέλα ποὺ ὁ καθένας πιπιλάει «ἐν παντί τόπῳ καὶ χρόνῳ». Παρεπόμενο αὐτῆς τῆς παγκοσμιοποιησιολαγνείας εἶναι καὶ ἡ καθιέρωση κάποιων ἡμερομηνιῶν ὡς ἡμερῶν ἑορτασμοῦ ὄχι ἀγίων, ἀλλὰ θεσμῶν, ἰδεῶν, κινημάτων κ.λπ. Δὲν ξέρω ποιοῦ φαεινὴ ἰδέα ἦταν ἡ θεσμοθέτηση τῆς «Παγκόσμιας ἡμέρας τοῦ ἤ τῆς…».”

Σημ. Υπάρχει παγκόσμια ημέρα της μητέρας. Η εκκλησία μας πάντοτε είχε ως ημέρα εορτής της μητέρας την ημέρα της Δεσποτικής εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου. Τότε γιόρταζε η Ορθοδοξία της ημέρα της μητέρας. Τώρα κανένας δεν ξέρει τι είναι Υπαπαντή. Ξέρουν όλοι την ημέρα της μητέρας που είναι κάποτε το Μάιο. Υπάρχει του πατέρα, υπάρχει του τσιγάρου, υπάρχει του ναρκωτικού, υπάρχει της βλακείας. Μέχρι και παγκόσμια μέρα της βλακείας υπάρχει.

Ἀγνοῶ ἀπὸ ποιὸ κέντρο ξεκινοῦν ὅλες αὐτὲς οἱ θεσμοποιήσεις καὶ ἐκ προοιμίου λέγω ὅτι ὅλα αὐτὰ τὰ θεωρῶ καραγκιοζιλίκια ποὺ προκαλοῦν τὸν κοινὸν νοῦν καὶ τὴ στοιχειώδη σοβαρότητα»”. Για την οικονομία του χρόνου, προσπερνάμε την αναφορά που κάνει παρακάτω σε μερικές από τις παγκόσμιες ημέρες και πάμε στον επίλογο του δημοσιεύματος. Aφού απαριθμεί ορισμένες από τις παγκόσμιες ημέρες καταλήγει:

«…Παγκόσμιος Ἡμέρα συμπεπυκνωμένης βλακείας.

Θὰ μποροῦσα νὰ κάνω κι ἄλλες παρόμοιες προτάσεις», συνεχίζει ὁ φιλόπονος φίλος, «ἀλλὰ σεβόμενος τὸν πολύτιμο χρόνο τῶν ἀναγνωστῶν, θὰ σταματήσω ἐδῶ. Θὰ ἀρκεστῶ, ὅμως, σ’ ἕνα τελευταῖο: νὰ θεσπιστεῖ Παγκόσμια Ἡμέρα Παγκοσμιοποιημένων Ἡμερῶν…»! Ὅλα αὐτὰ, ὅμως, δὲν εἶναι πρὸς ἀστεϊσμόν. Κρύβουν κάτι ὕποπτα σατανικό: οἱ λαοὶ νὰ ἀποκολληθοῦν ἀπὸ τὶς θρησκευτικὲς καὶ ἐθνικὲς τους ἑορτὲς καὶ νὰ τρέφονται ἑορταστικὰ μὲ ἡμέρες παγκοσμίου βλακείας, ἀπὸ μιὰ πλημμύρα μωρίας ποὺ θὰ καλύπτει καὶ κάποιες ἡμέρες μὲ σοβαρὸ περιεχόμενο, ὅπως αὐτὴ τῆς ἐργατικῆς πρωτομαγιᾶς”.

Οι Έλληνες, ο ευλογημένος λαός του Θεού, καταντήσαμε να στρώνουμε το χαλί για τον Αντίχριστο. Απόγονοι ηρώων και αγίων σκύβουμε σήμερα το κεφάλι υποτακτικά σε εντολές που επιβάλλουν απαγόρευση των εθνικών μας παρελάσεων από τη μια και επιβολή των παρελάσεων των ομοφυλοφίλων από την άλλη. Με όπλο τον φόβο επιβάλλονται βλάσφημα ανίερα μέτρα ελέω κορονοϊού στους Ιερούς Ναούς, πρακτική που αναβιώνει παλαιές αιρέσεις και πλάνες, με συνεργούς τους Μητροπολίτες. Η παγκοσμιοποίηση είναι ένα χωνευτήρι που θέλει να μας κάνει μια μάζα. Η Νέα Τάξη Πραγμάτων θέλει να σβήσει ό,τι σημαίνει έθνος, πατρίδα, θρησκεία, ήθος και ελευθερία. Πολιτικοί και εκκλησιαστικοί ηγέτες υποτάσσονται στις εντολές της, είτε επειδή υπηρετούν τη Νέα Τάξη Πραγμάτων είτε επειδή δειλιάζουν. Μια νέα κανονικότητα επιβλήθηκε στη ζωή μας εξ αφορμής του κορωνοϊού, που ο άγιος γέροντάς μας, π. Νικόλαος Μανώλης, τον αποκαλούσε “ άγιο”, γιατί σαν κόσκινο ξεκαθαρίζει τα πράγματα. Κοσκίνισε τους χριστιανούς απ΄τους μη χριστιανούς. Τους παραδοσιακούς από τους ηθοποιούς της παράδοσης. Ο κορωνοϊός ξεσκεπάζει όλο και περισσότερους εχθρούς εντός των τειχών. Τους “ευσεβείς” της Νέας Εποχής.

(Συνεχίζεται)

(Μόνιμη στήλη: Νέα Τάξη Πραγμάτων στην Εκκλησία)

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
– Νέα Τάξη Πραγμάτων στην Εκκλησία
– Νέα Τάξη Πραγμάτων στην Εκκλησία (Μέρος Β΄)
Νέα Τάξη Πραγμάτων στην Εκκλησία (Μέρος Γ΄)

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.