Επικαιρότητα

Νέα Τάξη Πραγμάτων στην Εκκλησία (Μέρος Γ΄)

εικόνα άρθρου: Νέα Τάξη Πραγμάτων στην Εκκλησία (Μέρος Γ΄)
Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Ο ευσεβής της Νέας Εποχής…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Στο παρόν άρθρο θα μας απασχολήσει η κίβδηλη και στρεβλή πλάνη περί της ενότητας των ευσεβών, όπως παρουσιάστηκε εδώ. Πρόκειται για μια πονηρή επίκληση στο ήθος, μια καραμέλα που με πρόστυχο τρόπο πιπιλίζουν οι ταγοί, για να πλήξουν το φιλότιμο των ευσεβών. Να κάνουμε υπακοή στον πνευματικό μας ηγέτη, τον Αρχιεπίσκοπο, για να μην διασπαστεί η ενότητα της Εκκλησίας, διατείνονται και επιτάσσουν:

・Υπακοή στον Οικουμενικό Πατριάρχη και στην Ιερά Σύνοδο.

・Στον τοπικό Μητροπολίτη που έχει την απόλυτη πνευματική ευθύνη, παρακολουθεί το θέμα, ενημερώνεται και που όλες οι αποφάσεις του βασίζονται στο μυστήριο της θείας οικονομίας.

・Στον ευσεβή, χριστιανό, δεξιό μας πρωθυπουργό.

Και ο Πρωθυπουργός τα ίδια, την ενότητα του λαού επικαλούνταν στα διαγγέλματά του. Κατ’ ουσίαν έχουμε συνεργασία νεοταξιτών και εκκλησίας για την επιβολή μιας νέας πολιτικής. Είναι εξόφθαλμο και πρέπει να γίνει ευδιάκριτο πια από όλους. Από το πρώτο άρθρο αυτής της μόνιμης στήλης τονίσαμε ότι η Εκκλησία διαδραματίζει έναν σημαντικό ρόλο στην επιβολή μιας νέας τάξης πραγμάτων στον κόσμο, την έλευση του Αντιχρίστου! Οι σύγχρονοι Φαρισαίοι, εκκλησιαστικοί και πολιτικοί άρχοντες, θα εγκαταστήσουν την βασιλεία του Αντίχριστου στη γη! Με τις ευλογίας της Εκκλησίας θα έρθει ο Αντίχριστος και θα κυβερνήσει και θα αλώσει την Ορθοδοξία και τον Χριστιανισμό.

Έχουμε, λοιπόν, αυτό το δίπολο: «Με γνώμονα την υπακοή στους νόμους και την αγάπη μας προς τον συνάνθρωπο που φοβάται για την υγεία του, δεν πρέπει να την θέσουμε σε κίνδυνο, εφόσον αγαπάμε τον αδερφό μας». Η επίκληση στο ήθος!

Είναι πολλές, όμως, οι παραμορφώσεις που αυτή η κίβδηλη ενότητα έχει επιφέρει στην εκκλησιαστική μας ζωή. Κάποιοι πείραξαν ακόμη και τον τρόπο μετάδοσης την Θείας Ευχαριστίας.

Κατηγορούνται ως διάβολοι όσοι αγνοούν τις προσταγές της Εκκλησίας πάνω στο θέμα της μασκοφορίας, της Θείας Κοινωνίας, της Ιερής Εξομολόγησης, της Θείας Κοινωνίας των ασθενών, διότι λένε πως με τη στάση τους προκαλούν τον Χριστό. Μα τα αποτελέσματα της δικής τους “ευσεβούς”, υπάκουης στάσης, ποια είναι; “Ο κάθε πιστός που φέρει μάσκα βλέπει αυτόν που δε φέρει και σκανδαλίζεται”, αυτό είναι το αποτέλεσμα. Η καλλιέργεια του φόβου και ο εξευτελισμός.

・Εξοβελίζονται με έναν τρόπο οι ιερείς που μεταδίδουν τα άχραντα μυστήρια από τα νοσοκομεία και στην καλύτερη περίπτωση περιφρονούνται ή εξευτελίζονται από την αντιμετώπιση που τυγχάνουν. Ειρωνείες και βλασφημίες έχουν πάρει τη θέση της ευλάβειας και της ευγνωμοσύνης στο πρόσωπο του ιερέα.

・Τα κουταλάκια μιας χρήσης στη μετάδοση των αχράντων μυστηρίων, η αποφυγή προσκύνησης των εικόνων, η τήρηση αποστάσεων από τους αδερφούς, αρχίζουν να μοιάζουν καλές ιδέες, λόγω του φόβου. Ο φόβος, όμως, είναι εκ του πονηρού, είναι διάβολος!

・Εξυπηρετείται όσο τίποτα η ισοπέδωση των πάντων και εγκαθίσταται στον νου η ιδέα της παγκοσμιοποίησης, που τα θέλει όλα ισοπεδωμένα.

・Συγχέεται η υπακοή με την υποταγή. Νομίζει ο “ευσεβής” νεοάνθρωπος ότι κάνει υπακοή, όταν πλανάται και έτσι γίνεται όργανο της Νέας Τάξης, μετά από παραίνεση του ίδιου του μητροπολίτη, που ακολουθεί την εντολή του αρχιεπισκόπου, σε πλήρη σύμπλευση με την Κυβέρνηση! Δεν έχει κριτική σκέψη και δεν καταλαβαίνει ότι υπηρετεί τα σχέδια της Νέας Τάξης, επε9ιδή το λέει ο Μητροπολίτης!

・Δε θέλει να ακούσει την αλήθεια. Με μια ψευδαίσθηση ότι προστατεύει τον εαυτό του και τον ομοϊδεάτη συνάνθρωπό του, θυσιάζει τον έναν ή τους λίγους, για να προστατεύσει δήθεν τους πολλούς.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της κακής υπακοής των “ευσεβών”. Δεν διακρίνουν το διωγμό, που είναι εν εξελίξει αυτή την στιγμή. Κάνουν υπακοή στην κυβέρνηση και στον αρχιεπίσκοπο και όχι στο δόγμα και στην πίστη. Η μασκοφορία μέσα στον ιερό ναό, η μη προσκύνηση των εικόνων και η αλλαγή τρόπου μετάδοσης της Θείας Κοινωνίας είναι προσβολή του δόγματος, είναι αίρεση! Προσβάλλεται το πατροπαράδοτο σέβας! Είναι βλασφημία του Αγίου Πνεύματος! Έτσι μας θέλει η Νέα Εποχή, να βλασφημούμε το άγιο Πνεύμα, να καθιστούμε τους εαυτούς μας ανίκανους να μετανοήσουμε, ασυγχώρητους και σε απόσταση από τον Θεό και το συνάνθρωπο! Βρίσκεται σε μια κατάσταση δαιμονοποίησης ψυχής και σώματος! Ο άνθρωπος της Νέας Εποχής!

Ας σκεφτούμε πόσο κοντά στο Ευαγγέλιο της Κρίσεως βρισκόμαστε, και θα βρεθούμε! Ο φόβος θα μας κάνει να φτάσουμε στο σημείο να χάσουμε κάθε είδους ανθρωπιά! Δεν είναι τυχαία τα κριτήρια με τα οποία ο Κύριος θα μας κρίνει στην Κρίση! Είναι εσχατολογικά!

Η Νέα Τάξη Πραγμάτων δεν είναι καθόλου νέα! Είναι η παλιά δαιμονική συνταγή καταστροφής των ανθρωπίνων υπάρξεων και πραγμάτων, επειδή καθοδηγητής της είναι ο κατεξοχήν ανθρωποκτόνος και ψυχοκτόνος, ο ίδιος ο διάβολος. Οι περισσότεροι άνθρωποι του πλανήτη θεωρούν ότι η Νέα Τάξη Πραγμάτων είναι μόνο ένα πολιτικό-οικονομικό κίνημα. Στην πραγματικότητα έχει κυρίως θρησκευτικό υπόβαθρο, καθώς έχει να κάνει με την προετοιμασία της επικράτησης του Αντίχριστου στον κόσμο. Επειδή όμως, η προετοιμασία αυτή σχεδιάζεται και υλοποιείται συντονισμένα και μεθοδικά, η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν έχει ακόμα αντιληφθεί ούτε το είδος ούτε την κλίμακα του κακού που φέρνει η λεγόμενη Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Ο όρος Νέα Τάξη Πραγμάτων χρησιμοποιείται, για να περιγράψει τις μεταβολές της ιστορίας που έχουν να κάνουν με την ισορροπία δυνάμεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Μελετώντας κανείς τέτοιες μεταβολές παγκοσμίου ενδιαφέροντος, διαχρονικά αντιλαμβάνεται ότι συνδέονται με γεγονότα όπως τρομοκρατικές επιθέσεις, πολέμους, μετανάστευση, οικονομική κρίση, φτώχεια, σεισμούς επιδημίες κλπ. Ο τελικός στόχος της Νέας Τάξης Πραγμάτων είναι η εγκαθίδρυση μιας παγκόσμιας κυβέρνησης, η οποία θα έχει τον απόλυτο έλεγχο των πάντων, χωρίς να υπάρχουν πια κράτη, έθνη, θρησκείες, ελευθερίες. Παγκόσμιος ηγέτης θα είναι ο Αντίχριστος. Πολλοί θεωρούν ότι αυτή η μυστική προετοιμασία δεν υπάρχει και ότι είναι μια ακόμα θεωρία συνομωσίας. Αυτό συμβαίνει, επειδή οι νεοεποχίτες εργάζονται προς την κατεύθυνση αυτή, φροντίζουν δηλαδή να δημιουργείται η εντύπωση ότι το κακό που προκαλεί η Νέα Τάξη Πραγμάτων είναι στη σφαίρα της φαντασίας και είναι όντως θεωρία συνομωσίας. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι ο τρόπος με την οποίο αντιμετωπίζονται από τα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης όλοι όσοι αρνούνται την κορωνοφοβία και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, που υπόσχεται να σώσει τον πλανήτη από τον φονικό ιό.

Πώς εφαρμόζεται η Νέα Τάξη Πραγμάτων στον κόσμο; Προκειμένου να επιτευχθούν συγκεκριμένοι στόχοι της Νέας Τάξης Πραγμάτων προβάλλεται ένα δυσεπίλυτο ζήτημα, στο οποίο δίνεται εντέχνως παγκόσμια σημασία. Είτε από ανακοινώσεις παγκόσμιων οργανισμών είτε από πρόσωπα σε υψηλές θέσεις, πρόσωπα τα οποία είναι αναγνωρίσιμα από όλους. Δίνεται έμφαση στο να κατανοηθούν τέτοια ζητήματα από το σύνολο του πληθυσμού, ως προβλήματα τέτοιας κλίμακας, που να μην μπορούν να αντιμετωπιστούν επιτυχώς από τη δράση μεμονωμένων κρατών-εθνών. Έτσι δημιουργείται στην παγκόσμια κοινότητα η ανάγκη να παρέμβουν οι μεγάλες δυνάμεις ως η μόνη και καλύτερη λύση για την επίλυση του όποιου προβλήματος.

Είδαμε πρόσφατα και στο θέμα το εκκλησιαστικό της Ουκρανίας ότι οι μεγάλες δυνάμεις έπαιξαν το σπουδαιότερο ρόλο και οι υποτελείς σε αυτές ρασοφόροι έβαλαν την υπογραφή τους. Οι επεμβάσεις των ισχυρών του κόσμου γίνονται συντονισμένα. Ο κατάλογος τέτοιων επεμβάσεων, φανερών και μυστικών, είναι μακρύς. Σομαλία, Ιράκ, Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν, Αραβική Άνοιξη, τρομοκρατικές επιθέσεις, μετανάστευση, οικονομική κρίση, επιδημίες. Το αποτέλεσμα είναι πάντα ένα: Η διάλυση των εθνών. Οι νεοταξίτες, που κάνουν τα πάντα για να αυξηθεί ο πλούτος τους, βρίσκονται κρυμμένοι πίσω από την ανομία των αγορών και των οίκων. Επιβάλλουν το βασίλειο του τρόμου και εκμεταλλευόμενοι την ανασφάλεια των εθνών, φτάνουν στον τελικό τους στόχο, που είναι η διάλυση αυτών. Την πορεία της Νέας Τάξης Πραγμάτων εμποδίζουν διαχρονικά διάφορες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις από άλλες δυνάμεις (έχουμε ως παραδείγματα τη Ρωσία και την Κίνα), που δεν ακολουθούν το γενικό σχέδιο. Όταν οι εξελίξεις απειλούν τα καθιερωμένα πρότυπα της παγκόσμιας τάξης, η κατάσταση ξεκαθαρίζεται με πόλεμο.

Ο αγώνας των νεοεποχιτών για παγκόσμια κυριαρχία δε μειώνεται. Με κατάλληλους ανασχεδιασμούς τα πράγματα οδηγούνται σε συγκρούσεις που μπορούν να προκαλέσουν χάος, με νομισματική κατάρρευση, μαζικές χρεωκοπίες χωρών, φτώχεια, πείνα, ανασφάλεια και φόβο. Τελικά, με το φόβο να κυριαρχεί στις ζωές των ανθρώπων, θα εμφανιστεί η παγκόσμια κυβέρνηση ως μεσσίας για την ανθρωπότητα. Σύμφωνα με τους νεοεποχίτες, η υφιστάμενη κατάσταση με τα ξεχωριστά έθνη-κράτη οδηγεί την ανθρωπότητα σε παγκόσμια κρίση και γι’ αυτό είναι απαραίτητο να αναλάβει τις τύχες της ανθρωπότητας μια κυβέρνηση σοφών, που θα ξαναφέρει τη νομισματική ισορροπία, την ειρήνη και την ασφάλεια. Οι άνθρωποι, οι πολίτες των εθνών-κρατών, κουρασμένοι, εξουθενωμένοι από τη συνεχιζόμενη κρίση και τον πόλεμο θα είναι πλέον έτοιμοι να συνθηκολογήσουν με την Νέα Τάξη και θα δεχτούν ο,τιδήποτε απαιτηθεί από αυτούς, προκειμένου το σύστημα να ξαναρχίσει να δουλεύει.

(συνεχίζεται)

(Μόνιμη στήλη: Νέα Τάξη Πραγμάτων στην Εκκλησία)

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Νέα Τάξη Πραγμάτων στην Εκκλησία
Νέα Τάξη Πραγμάτων στην Εκκλησία (Μέρος Β΄)

Σχετικά άρθρα

Οι οικουμενιστές κινούνται από δαιμονική αγάπη [mp3 2019]

Κήρυγμα τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη. Γιά τούς οἰκουμενιστές, ὑπέρτατος κανόνας, πάνω ἀπό τίς ἀποφάσεις τῶν Οἰκουμενικῶν Συνόδων, εἶναι τό διαστρεβλωμένο καί κατασυκοφαντημένο “ἵνα πάντες ἕν ὦσι”

Αφιερώματα

17 Ιούν

Ο Όσιος Υπάτιος εν Ρουφινιαναίς, η διακοπή κοινωνίας και οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Γράφει ο Αθανάσιος Μπόλλας Τι έκανε ο Όσιος Υπάτιος, όταν ο Νεστόριος άρχισε να κηρύττει αιρετικά; Τι έπραξε, όταν ο Επίσκοπός του τον εμπόδιζε να αντιδράσει στην ειδολωλατρεία, λέγοντάς του «εσύ είσαι μοναχός, κάθισε και ησύχαζε»;

Η Κυριακή των Αγ. Πατέρων και οι σημερινή εκκλησιαστική κατάσταση [mp3 2020]

Κήρυγμα τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη. “Οἱ πιστοί Χριστιανοί, δέν ἀνεχόμαστε νά βλέπουμε τόν ξεπεσμό τῶν ἐκκλησιαστικῶν ἀρχόντων, στήν παναίρεση τοῦ Οἰκουμενισμοῦ” (π.Νικόλαος Μανώλης)

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.