Επικαιρότητα

Νέα Τάξη Πραγμάτων στην Εκκλησία (Μέρος Α΄)

εικόνα άρθρου: Νέα Τάξη Πραγμάτων στην Εκκλησία (Μέρος Α΄)
Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Η ρίζα του κακού είναι ο Οικουμενισμός – πλανώνται και οι πιο ευσεβείς…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Χαρακτηριστικό της δύσκολης πνευματικά εποχής που ζούμε από το 2001, της Νέας Τάξης Πραγμάτων, είναι οι πλάνες που ρίχνουν και τους ευσεβείς. Ο μακαριστός π. Νικόλαος Μανώλης στη σημαντική ομιλία του “Νέα Τάξη Πραγμάτων στην Εκκλησία” ασχολήθηκε εκτενώς με το θέμα, εντοπίζοντας και διαλύοντας αγιοπνευματικά τις σχετικές πλάνες. Η ελπίδα του ήταν ότι ο σπόρος, που με αυτή την προκλητική ομιλία έπεσε, κάποια στιγμή θα καρποφορήσει και στις καρδιές όλων όσων αντιδρούν.

Η αλήθεια είναι ότι δρέψαμε σαν ποίμνιο τους καρπούς του λόγου ήδη το διάστημα που μεσολάβησε. Πολλοί χριστιανοί αφυπνίστηκαν, είδαν κατάματα την αλήθεια και πέρασαν στις γραμμές της ορθόδοξης αντίστασης. Μέλημά μας, με τη νέα αυτή σειρά άρθρων, είναι να ποτίσουμε το σπόρο και να φρεσκάρουμε στις καρδιές μας το χώμα. Κυρίως να θυμίσουμε ότι η ρίζα του κακού είναι η αίρεση του Οικουμενισμού. Ο λόγος του πατρός δεν είναι μία σοφιστεία προσωπική, αλλά βασίζεται πάνω σε πηγές και στον πατερικό λόγο.

Υπάρχουν συγκεκριμένες πλάνες που εργαλειοποιήθηκαν προκειμένου η υγειονομική κρίση να ισοπεδώσει τα πάντα στη λατρεία και να ταυτιστεί ιδεολογικά- δογματικά με τον Οικουμενισμό και την εκκοσμίκευση που αυτός εξ΄ορισμού φέρει. Αυτός είναι και ο λόγος που σαν Κατάνυξη ασχοληθήκαμε με τα υγειονομικά μέτρα, και όχι για να τα αμφισβητήσουμε αυτά καθ΄αυτά, που είναι έργο άλλων ειδικών να το κάνουν.

Αν ήθελε κανείς να κωδικοποιήσει τις πλάνες αυτές, είναι οι εξής:

• “πείθεσθε τοῖς ἡγουμένοις ὑμῶν καὶ ὑπείκετε· αὐτοὶ γὰρ ἀγρυπνοῦσιν ὑπὲρ τῶν ψυχῶν ὑμῶν”, από την Προς Εβραίους επιστολή, 13ο κεφ. 17ο στίχο.

• Το αγιογραφικό “πειθαρχεῖν δεῖ Θεῷ μᾶλλον ἤ ἀνθρώποις” από τις Πράξεις των Αποστόλων, από το 5ο κεφάλαιο.

• “ἀπόδοτε οὖν τὰ Καίσαρος Καίσαρι καὶ τὰ τοῦ Θεοῦ τῷ Θεῷ”, από το 22ο κεφάλαιο του ευαγγελίου του Ματθαίου.

Η παγκοσμιοποίηση της Νέας Τάξης Πραγμάτων στον τομέα της θρησκείας είναι ο Οικουμενισμός και εξελικτικά η Πανθρησκεία και αυτό το έργο παρακολουθούμε να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας. Εργαλειοποιείται η εντολή για υπακοή που οφείλουμε σε ευσεβείς ηγουμένους και πνευματικούς προϊσταμένους・εργαλειοποιείται η πειθαρχία στον Θεό μάλλον παρά στους ανθρώπους・εργαλειοποιείται η υποχρέωση για απόδοση των οφειλομένων στον εκάστοτε Καίσαρα.

Ο Οικουμενισμός που επιχειρεί η Εκκλησία είναι το σημείο τομής της με τη Νέα Τάξη Πραγμάτων. Και η παγκόσμια διακυβέρνηση -που θα επιτευχθεί μόνο με σύγκληση σε οικονομικό, πολιτικό, πολιτισμικό επίπεδο- είναι το σημείο τομής της Νέας Τάξης Πραγμάτων με την πίστη μας, που προφητικά αναμένει την έλευση του Αντιχρίστου και προετοιμάζεται πνευματικά να την αντιμετωπίσει.

Οαχταρμάς των θρησκειών, που πολλούς δεν τους προβληματίζει και άλλοι τον υπηρετούν, εξυπηρετεί την αποδοχή του Αντιχρίστου από τον αλλοτριωμένο από τον Οικουμενισμό λαό. Είναι ολοφάνερο, με το φακό των σύγχρονων ομολογητών πατέρων, ανάμεσα στους οποίους συγκαταμετρείται πλέον και ο πνευματικός μας πατέρας π.Νικόλαος Μανώλης, ότι η ρίζα του κακού είναι ο Οικουμενισμός με τις μορφές που αυτός προσλαμβάνει σε κάθε έκφανση της ζωής.

Όπως η Ορθοδοξία φωτίζει, χαριτώνει και καταξιώνει αγιοπνευματικά κάθε έκφανση της ζωής- πνευματική, οικογενειακή, γονεϊκή, πολιτική, κοινωνική- έτσι και ο Οικουμενισμός δεσμεύει τον όλο άνθρωπο και το σύστημα – ανεπίγνωστα στην καλύτερη περίπτωση- στην υπηρεσία του Αντιχρίστου.

( συνεχίζεται…)

(Μόνιμη στήλη: Νέα Τάξη Πραγμάτων στην Εκκλησία.)

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Μητροπολίτης προκαλεί πικρόχολα σχόλια με άρθρο του Μ. Σάββατο

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Η επιλογή κοσμικού διαδικτυακού τόπου κυριακάτικης εφημερίδας, πανελλαδικής κυκλοφορίας, και η χρονική συγκυρία της δημοσίευσης υπήρξαν τουλάχιστον ατυχείς αν όχι εφάμαρτες

Ευαγγέλιο κατά Μάρκον, κατά Ιωάννην και Αρχιεπ. Ελπιδοφόρου το ανάγνωσμα

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής εκφράζεται ελεύθερα όπως έχει δικαίωμα να κάνει κάθε άνθρωπος. Τα λεγόμενά του όμως έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τον λόγο του Κυρίου. Τι πρέπει να πράξει ο πιστός λαός;

Θυρανοίξια ανακαινισθέντος Ναού στη Μητρόπολη Περιστερίου χωρίς Εσταυρωμένο

Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου. Παρακολουθούμε τον Μητροπολίτη Περιστερίου, καθώς είναι ο απολογητής του Ουκρανικού κακοκέφαλου και ο πρώτος διδάξας την αντικατάσταση του Εσταυρωμένου από το δεσποτικό σύνθρονο μέσα στα Ιερά των ιερών Ναών

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.