Επικαιρότητα

Νέο ηχηρό “Όχι” από το ΣτΕ στο κατέβασμα της εικόνας του Χριστού στην αίθουσα της Ολομέλειας

εικόνα άρθρου: Νέο ηχηρό “Όχι” από το ΣτΕ στο κατέβασμα της εικόνας του Χριστού στην αίθουσα της Ολομέλειας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας η συζήτηση επί των αιτήσεων ακύρωσης των Υπουργικών Αποφάσεων που προβλέπουν την αναγραφή του θρησκεύματος στους Τίτλους Σπουδών των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου.

Στην αρχή η Ένωση Αθέων και γονείς μαθητών, πέραν των αιτήσεων ακύρωσης, υπέβαλαν αίτημα να κατέβει η εικόνα του Χριστού από την αίθουσα συνεδριάσεων της Ολομέλειας.
Πριν την έναρξη της συζήτησης οι ανώτατοι δικαστές εξέτασαν το αίτημα και το απέρριψαν με το σκεπτικό ότι αποτελεί παράδοση του ελληνικού κράτους να υπάρχουν θρησκευτικές εικόνες στις δικαστικές αίθουσες.

Μειοψήφισαν μόνο τρεις (3) δικαστές! Υπενθυμίζεται ότι ίδιο αίτημα αποκαθήλωσης της εικόνας από την αίθουσα συνεδριάσεων της Ολομέλειας του ΣτΕ είχε απορριφθεί και τον περασμένο Σεπτέμβριο του 2018 με μειοψηφούντες τότε έξι (6) δικαστές.
Το σκεπτικό της κρίσης που αφορά στην ύπαρξη εικόνας στην αίθουσα του ΣτΕ θα περιληφθεί στο κείμενο της τελικής απόφασης επί των αιτήσεων ακύρωσης των Υ.Α. για το θρήσκευμα στα Απολυτήρια.
Η απόφαση για τις αιτήσεις ακύρωσης αναμένεται εντός των επόμενων μηνών.

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Αγάπησε τον εαυτό σου [ΒΙΝΤΕΟ 2020]

Ὁμιλία τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη “ἀγαπήσεις… ὡς σεαυτόν” (Ματθ. 22, 39) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΟΜΙΛΙΑΣ: Στά πλαίσια τῆς σειρᾶς ἐκδηλώσεων «ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» τήν Τετάρτη 13 Μαΐου 2020, ὁ πρωτοπρεσβύτερος π.Νικόλαος Μανώλης μίλησε...

Μη σκοτώσεις το παιδί σου!

της Μαρίας Κοσμίδου. Στο σούπερ μάρκετ άκουσα μια συζήτηση για μια κοπέλα που έμεινε έγκυος και οι φίλες της ήταν υπέρ της έκτρωσης… Έγραψα αυτά που θα ήθελα να της πω και σε όλα τα κορίτσια που είναι στη θέση της

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.