Επικαιρότητα

Νέο ηχηρό “Όχι” από το ΣτΕ στο κατέβασμα της εικόνας του Χριστού στην αίθουσα της Ολομέλειας

εικόνα άρθρου: Νέο ηχηρό “Όχι” από το ΣτΕ στο κατέβασμα της εικόνας του Χριστού στην αίθουσα της Ολομέλειας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας η συζήτηση επί των αιτήσεων ακύρωσης των Υπουργικών Αποφάσεων που προβλέπουν την αναγραφή του θρησκεύματος στους Τίτλους Σπουδών των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου.

Στην αρχή η Ένωση Αθέων και γονείς μαθητών, πέραν των αιτήσεων ακύρωσης, υπέβαλαν αίτημα να κατέβει η εικόνα του Χριστού από την αίθουσα συνεδριάσεων της Ολομέλειας.
Πριν την έναρξη της συζήτησης οι ανώτατοι δικαστές εξέτασαν το αίτημα και το απέρριψαν με το σκεπτικό ότι αποτελεί παράδοση του ελληνικού κράτους να υπάρχουν θρησκευτικές εικόνες στις δικαστικές αίθουσες.

Μειοψήφισαν μόνο τρεις (3) δικαστές! Υπενθυμίζεται ότι ίδιο αίτημα αποκαθήλωσης της εικόνας από την αίθουσα συνεδριάσεων της Ολομέλειας του ΣτΕ είχε απορριφθεί και τον περασμένο Σεπτέμβριο του 2018 με μειοψηφούντες τότε έξι (6) δικαστές.
Το σκεπτικό της κρίσης που αφορά στην ύπαρξη εικόνας στην αίθουσα του ΣτΕ θα περιληφθεί στο κείμενο της τελικής απόφασης επί των αιτήσεων ακύρωσης των Υ.Α. για το θρήσκευμα στα Απολυτήρια.
Η απόφαση για τις αιτήσεις ακύρωσης αναμένεται εντός των επόμενων μηνών.

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.